Βugatti Chiron Profilée: Εναλλακτική κομψότητας

Βugatti Chiron Profilée: Εναλλακτική κομψότητας

Η Chiron αποκτά μια ακόμα one-off έκδοση η οποία πιθανότατα θα είναι η τελευταία όχι μόνο για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και για το W16 κινητήρα ο οποίος φτάνει στο τέλος της πορείας του

Η παραγωγή της Chiron έχει ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο η Bugatti αποφάσισε να δημιουργήσει μία (κυριολεκτικά) ακόμα, ευκαιρία απόκτησης του επίζηλου supercar με μια one-off έκδοση η οποία συνοδεύεται από μια σειρά ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Η Chiron Profilée όπως ονομάζεται η νέα one-off έκδοση, βασίζεται στην Chiron Pur Sport, την πιο σκληροπυρηνική αλλά νόμιμη για χρήση στο δημόσιο οδικό δίκτυο, παραλλαγή του αλσατικού supercar. 

Η νέα έκδοση οφείλει την ονομασία της στην χαρακτηριστικά σχεδίασή της σιλουέτας της που αντλεί την έμπνευσή της από τις ιστορικές Type 46 και Τype 50 και το σχήμα Superprofilée που είχε σχεδιάσει ο Jean Bugatti.

Η βασική διαφορά με την Pur Sport εντοπίζεται στο πίσω τμήμα και στην απουσία της αεροδυναμικής πτέρυγας προς όφελος ενός πιο διακριτικού αεροδυναμικού στοιχείου το οποίο, ενισχύει την κομψότητα της κατασκευής και κατά κάποιο τρόπο την καθιστά πιο διακριτική –όσο διακριτική δηλαδή μπορεί να είναι μια Bugatti. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορετικότητα της Profilée προέκυψε μετά από παραινέσεις πελατών της γαλλικής φίρμας που επιθυμούσαν τις δυνατότητες της Pur Sport αλλά με μια πιο «ήπια» σχεδίαση. 

Έτσι, τα τεχνολογικά στοιχεία της Chiron Profilée είναι κοινά με την Pur Sport κάτι που σημαίνει ότι η έκδοση εφοδιάζεται με τον θηριώδη W16 των 1.500 ίππων ο οποίος και στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με πιο κοντές σχέσεις σε σχέση με την Chiron Sport.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ