Μια Ferrari Roma με κινεζικό design

Μια Ferrari Roma με κινεζικό design

H Ferrari συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας της στην κινεζική αγορά και τιμά την επέτειο με μια ειδική έκδοση της Roma στην αισθητική και τoν εξοπλισμό της οποίας συνυπάρχει το ιταλικό και το κινεζικό design

H Ferrari άνοιξε την πρώτη της έκθεση στην Κίνα το 1993 κάτι που σημαίνει ότι συμπληρώνει πλέον αισίως 30 χρόνια παρουσίας της στην τοπική αγορά στην οποία μάλιστα είναι και ιδιαιτέρως δημοφιλής, αποφασίζοντας δικαίως να τιμήσει την περίσταση με μια ειδική one-off έκδοση της Roma την οποία υπογράφει το τμήμα ειδικών παραγγελιών της ιταλικής φίρμας, Tailor Made σε συνεργασία με τη διάσημη designer Jiang Qiong’er.

Με αυτό δεδομένο, η αισθητική και οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες που κοσμούν την ειδική έκδοση όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς, εμπνέονται από την κινεζική παράδοση και πολιτισμό. 

Υπό αυτό το σκεπτικό η κόκκινη απόχρωση που βάφει τις ρίγες που διατρέχουν το αμάξωμα με την ονομασία Rosso Magma Glossy αποτελεί το κόκκινο που συναντάμε πολύ συχνά στην κινεζική τέχνη και παράδοση. Αντιστοίχως ο σχεδιασμός για τις συγκεκριμένες ρίγες αν και παραπέμπουν στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην συγκεκριμένη περίπτωση εμπνέονται από το σχεδιασμό επίπλων και συγκεκριμένα μιας καρέκλας της δυναστείας των Μινγκ.

Στα χαρακτηριστικά που αναλαμβάνουν να υπογραμμίσουν την ιδιαιτερότητα της one-off έκδοσης περιλαμβάνονται, ανασχεδιασμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα και άλλες λεπτομέρειες από ανθρακόνημα. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει ωστόσο είναι το ειδικής κατασκευής κλείδι το περίβλημα του οποίου κατασκευάζεται από διάστικτη με χρυσό, κόκκινη λάκα μια τεχνική που έλκει την καταγωγή της από τα βάθη της κινεζικής παράδοσης και χαρίζει μια ιδιαίτερη υφή όσο και οπτικό αποτέλεσμα. 

Από το εσωτερικό δεν λείπει και η απαραίτητη σήμανση η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι γραμμένη με ιδεογράμματα, αποτυπώνοντας τον αριθμό 30 και αποτελείται από χρυσό και νεφρίτη, δύο υλικά που αγαπούν οι Κινέζοι και συμβολίζουν την καλοτυχία και την καθαρότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ