Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Επόμενη κίνηση του Αλαφούζου είναι να διώξει προπονητή με μήνυμα στο Viber...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η Lotus γιόρτασε στο Goodwood

Η παρουσία της βρετανικής εταιρείας στο FoS ήταν πολυπληθής από άποψης ιστορικών και μελλοντικών οχημάτων που βρέθηκαν στο περίπτερό της.

Η Lotus γιόρτασε στο Goodwood | to10.gr

Το Goodwood Festival of Speed αποτελεί παρελθόν, με τη Lotus να έχει πολλούς λόγους να γιορτάζει, καθώς εκτός από τα ιστορικά οχήματά της, παρευρέθηκε και η Evija, το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά τα αυτοκίνητα της Lotus στο FoS

-Η Lotus Type 25/R6 F1, με την οποία το 1965, ο Τζιμ Κλαρκ σημείωσε ρεκόρ γύρου στο φεστιβάλ με 1:20.4.

-Η νέα Lotus Evora GT4 Concept που έκανε το ντεμπούτο της εκεί. Πίσω από το τιμόνι ήταν ο Γκάβαν Κέρσο, διευθυντής του τμήματος Vehicle Attributes της Lotus.

-Οι Elise, Exige και Evora που μετείχαν στο Michelin Supercar Run.

-Η Lotus 72 (Chassis 5) επανενώθηκε με τον Έμερσον Φιτιπάλντι για πρώτη φορά μετά το 1973. Το 1972 κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών, ενώ το 1973 συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

-Ο εγγονός του Γκράχαμ Χιλ και γιος του πρωταθλητή της Formula 1 το 1997 Ντέιμον Χιλ, Τζος, οδήγησε τη Lotus 49 (Chassis R10). Αυτό το αγωνιστικό, αποτελεί το μοναδικό στη Formula 1 που κέρδισε δύο φορές στο Μονακό (1968, 1969), με τον Τζος να το οδηγεί με την ιδιαίτερη πίσω ψηλή πτέρυγα του 1968.

-Η Lotus Evija, το ηλεκτρικό hypercar του κατασκευαστή, με πολλούς φίλους της αυτοκίνησης να το βλέπουν για πρώτη φορά από κοντά.

Πηγή: Lotus