Χειμερινά ελαστικά Goodyear

Χειμερινά ελαστικά Goodyear

Τέσσερις λόγοι που επιβάλλονται τα χειμερινά ελαστικά τούτη την εποχή, με την εταιρεία να υποβάλει ισάριθμα ερωτήματα.

Ο χειμώνας απαιτεί τα κατάλληλα ελαστικά και η Goodyear, παραθέτει παρακάτω τέσσερα ερωτήματα και τους λόγους που τα χειμερινά ελαστικά μπορούν να κάνουν τη ζωή των οδηγών ασφαλέστερη.

1. Τί είναι τα χειμερινά ελαστικά;

Είναι διαφορετικά από τα χειμερινά και κατασκευασμένα από μαλακότερο υλικό. Σε συνδυασμό με το ειδικό σχέδιο στη γόμα, παρέχουν καλύτερη πρόσφυση και βελτιστοποιούν την απόδοση του οχήματος σε κρύες συνθήκες. Με λίγα λόγια, τα χειμερινά ελαστικά ενισχύουν την ασφάλεια, καθώς φρενάρει το αυτοκίνητο.

2. Πότε θα πρέπει να οδηγώ με χειμερινά ελαστικά;

Οι πιο κρύοι μήνες είναι από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα μέσα Απριλίου. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους επτά βαθμούς Κελσίου, τα χειμερινά ελαστικά θα αποδώσουν καλύτερα από τα καλοκαιρινά. Η εταιρεία προτείνει το UltraGrip Performance SUV Gen-1, που αναδείχτηκε πρώτο στις δοκιμές Auto Bild Allrad.

3. Ποια είναι τα οφέλη των χειμερινών ελαστικών;

Τα ελαστικά για τον χειμώνα μειώνουν στο μισό χρονικό διάστημα την απόσταση πέδησης. Για παράδειγμα, με ταχύτητα 50 χ.α.ω., τα χειμερινά ελαστικά σταματούν το όχημα σε 26,4 μέτρα. Τα καλοκαιρινά το κάνουν αυτό σε πολύ περισσότερα. Το UltraGrip Performance SUV Gen-1 διαθέτει κάθετες επιφάνειες με βελτιωμένη θέση και λοξοτομημένες επιφάνειες από καουτσούκ που βελτιώνουν το κράτημα και την πρόσφυση σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους.

Τα χειμερινά ελαστικά περιλαμβάνουν πολλαπλές εγκοπές και αυλακώσεις. Το UltraGrip Performance SUV Gen-1 για παράδειγμα, με το 3D Block Interlocking System εξασφαλίζει μεγαλύτερη επαφή με το οδόστρωμα.

Επιπλέον, η διάρκεια των χειμερινών ελαστικών τον χειμώνα, είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των καλοκαιρινών και ο δείκτης αυλακώσεων του UltraGrip Performance SUV Gen-1, ειδοποιεί τους οδηγούς να αντικαταστήσουν τα ελαστικά τους όταν κριθεί απαραίτητο.

4. Σε ποιες χώρες της Ε.Ε είναι υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά;

Οι κανονισμοί διαφέρουν. Δεν υπάρχουν στην Ισλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Δανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ουκρανία και την Κύπρο. Παρόλα αυτά, είναι υποχρεωτικά για όλα τα οχήματα εντός του χρονικού περιθωρίου σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Ρωσία, η Φινλανδία, η Λευκορωσία, η Κροατία, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τα Σκόπια και η Σλοβενία.

Πηγή: Goodyear

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ