Δύο νέα πρωτοποριακά προγράμματα από τη Fiat Chrysler Automobiles

Δύο νέα πρωτοποριακά προγράμματα από τη Fiat Chrysler Automobiles

Το πρώτο εστιάζει στην εκπαίδευση νέων μηχανολόγων και το δεύτερο να κάνει προσβάσιμη τη γνώση και την υψηλή τεχνολογία στο κοινό.

Δύο νέα προγράμματα εγκαινιάζει η Fiat Chrysler Automobiles, με το πρώτο να είναι η εκπαίδευση νέας γενιάς μηχανολόγων αυτοκινήτου, ενώ το δεύτερο – σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο CERN – έχει στόχο την πρόσβαση της γνώσης και της υψηλής τεχνολογίας στο ευρύ κοινό.

Νέα γενιά μηχανολόγων

Σε συνεργασία με τα University of Modena – Reggio Emilia και University of Trendo, η FCA σκοπεύει να προετοιμάσει τη νέα γενιά μηχανολόγων, που θα εκπαιδευτεί σε τομείς, όπως η συνδεσιμότητα και η αυτόνομη οδήγηση. Το ερευνητικό κέντρο της FCA, θα παρέχει όλες τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να εξελίξουν τις γνώσεις τους οι νέοι μηχανολόγοι.

Τεχνολογική γνώση

Αναφορικά με το δεύτερο πρόγραμμα της FCA, η εταιρεία στηρίζει το Science Gateway του ερευνητικού κέντρου CERN, σκοπός του οποίου είναι να φέρει πιο κοντά το κοινό στη γνώση και την τεχνολογία. Το κτίριο θα περιλαμβάνει εργαστήρια, αμφιθέατρα και χώρους που θα πραγματοποιούνται θεματικές εκθέσεις. Από εκεί και πέρα, το CERN, σε συνεργασία με το FCA Foundation και το Fondazione Agnelli, θα αναπτύξουν ένα νέο πρόγραμμα για σχολεία, όπου οι μαθητές θα μάθουν πολλά για τον κόσμο της τεχνολογίας και της έρευνας. Αρχικά, οι μαθητές θα είναι 550.000 βάση πιλοτικού σχεδίου και εν συνεχεία θα προσκληθούν και πολλοί άλλοι από διάφορες χώρες.

Η κατασκευή της κτιριακής εγκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και να ολοκληρωθεί δύο χρόνια αργότερα.

Πηγή: FCA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ