Νέο εργοστάσιο της BMW στο Μεξικό

Νέο εργοστάσιο της BMW στο Μεξικό

Το εργοστάσιο θα τροφοδοτείται με 100% πράσινη ενέργεια και σε αυτό θα κατασκευάζεται η BMW Σειρά 3 Sedan.

Το εργοστάσιο στο Σαν Λουίς Ποτόσι στο Μεξικό εγκαινίασε η BMW. Τροφοδοτείται με 100% πράσινη ενέργεια και σε αυτό θα κατασκευάζεται η BMW Σειρά 3 Sedan.

Τελευταίες τεχνολογίες Industry 4.0

Για την κατασκευή του εργοστασίου χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακά 3D σχέδια και αυτό ισχύει και για την εγκατάσταση εξοπλισμού. Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκε και ψηφιακή τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης (3D-scanning), που επέτρεψε την ανάλυση της διαδικασίας παραγωγής σε πραγματικό χρόνο και αποδοτικές μετατροπές.

Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιείται και λογισμικό Smart Maintenance Assistant, με συνέπεια να αυξάνεται η διαθεσιμότητα μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ με τη χρήση tablets και smartphone, το προσωπικό λαμβάνει όλες τις πληροφορίες για την κατάσταση του εξοπλισμού.

Νέα πρότυπα βιωσιμότητας

Πρωταρχικός στόχος είναι η βιωσιμότητα και ως εκ τούτου, το εργοστάσιο, με τη μικρότερη κατανάλωση νερού ανά παραγόμενο όχημα στο δίκτυο παραγωγής, θα περιλαμβάνει το πρώτο βαφείο του BMW Group με μηδενική παραγωγή λυμάτων. Το νερό που είναι απαραίτητο για τη βαφή, θα ανακυκλώνεται και θα επαναχρησιμοποιείται.

Έτσι, το εργοστάσιο θα τροφοδοτείται στο μέλλον με 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στο χώρο των εγκαταστάσεων, που εκτείνεται σε μία επιφάνεια άνω των 70.000 m2, θα παράγει μέρος της ενέργειας.

Παραγωγή για την παγκόσμια αγορά

Το εργοστάσιο στο Μεξικό εξασφαλίζει στην εταιρεία διεθνές δίκτυο παραγωγής με καλή ισορροπία δημιουργίας αξίας μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Το Μεξικό από τη μεριά του είναι μέλος της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA) μαζί με τον Καναδά και τις ΗΠΑ και επειδή έχει μεγάλο αριθμό συμφωνιών ελευθέρου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της MERCOSUR, διευκολύνει τις εξαγωγές αυτοκινήτων και την εισαγωγή εξαρτημάτων.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ