Θετική η αξιολόγηση κύκλου ζωής της νέας BMW Σειράς 7

Σύμφωνα με την ανάλυση που επιβεβαίωσαν ανεξάρτητοι ελεγκτές της TÜV Rheinland, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του plug-in υβριδικού sedan είναι 33% χαμηλότερες.


Θετική η αξιολόγηση κύκλου ζωής της νέας BMW Σειράς 7 | to10.gr

Σύμφωνα με την ανάλυση που επιβεβαίωσαν ανεξάρτητοι ελεγκτές της TÜV Rheinland, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις – το λεγόμενο global warming potential (gwp) – του plug-in υβριδικού sedan είναι 33% χαμηλότερο από την αντίστοιχη τιμή ενός συμβατικού μοντέλου BMW Σειράς 7 εφάμιλλης ισχύος. Όταν μάλιστα γίνεται αποκλειστική χρήση ηλεκτρισμού που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι μέχρι και 58% χαμηλότερες.

Ας πάρουμε όλοι μια βαθιά ανάσα…

Η πιστοποίηση ISO για την αξιολόγηση του κύκλου ζωής της BMW 745Le επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας BMW eDrive στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Ο εξηλεκτρισμός του συστήματος μετάδοσης επιτρέπει επίσης στα πολυτελή sedan να πραγματοποιούν τις κλασικές καθημερινές διαδρομές, κυρίως στην πόλη, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία είναι από 55 έως 58 χιλιόμετρα για τη νέα BMW 745e, από 52 έως 55 χιλιόμετρα για τη νέα BMW 745Le και από 51 έως 54 χιλιόμετρα για τη νέα BMW 745Le xDrive.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να κινείται αμιγώς με ηλεκτροκίνηση με ένα πολυτελές sedan και εκτός των ορίων της πόλης. Στο στάνταρ HYBRID driving mode, η νέα BMW 745e, η νέα BMW 745Le και η νέα BMW 745Le xDrive μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως 110 χ.α.ω. μόνο με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα. Πιέζοντας το μπουτόν eDrive στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί το ELECTRIC mode, που αυξάνει τη μέγιστη εφικτή ταχύτητα στα 140 χ.α.ω., χωρίς εκπομπές ρύπων. Μαζί, ο κινητήρας καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας παράγουν συνολική ισχύ 290 kW/394 hp. Η νέα BMW 745e μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,2 δλ., ενώ η νέα BMW 745Le πετυχαίνει το ίδιο σε 5,3 δλ. Η νέα BMW 745Le xDrive επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 5,1 δλ.

Στη μελέτη περιβαλλοντικής ισορροπίας χρησιμοποιήθηκε η BMW 740Li με έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 250 kW/340 hp για λόγους άμεσης σύγκρισης με το plug-in υβριδικό μοντέλο. Οι τιμές που καταγράφηκαν για τα δύο μοντέλα και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε σύγκριση αναφέρονται σε μία προσομοίωση χρήσης της τάξης των 250.000 χιλιομέτρων.

Το plug-in υβριδικό μοντέλο ήδη πετυχαίνει μία μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο κλίμα GWP (global warming potential) ύψους 33% συγκριτικά με την BMW 740Li, ενώ όταν η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτείται στην μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης της BMW 745Le προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές όπως συστήματα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, οι εκπομπές ρύπων που είναι επιβλαβείς για το κλίμα μειώνονται κατά περίπου 58%.

Ο ειδικός εξοπλισμός των τριών plug-in υβριδικών μοντέλων της BMW Σειράς 7 περιλαμβάνει επίσης σύστημα ακουστικής προστασίας πεζών. Όταν το όχημα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και με ταχύτητες έως 30 χ.α.ω., παράγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος, ενώ ο εξοπλισμός των plug-in υβριδικών μοντέλων περιλαμβάνει επίσης ένα στάνταρ σύστημα κλιματισμού (A/C) που μπορεί να ελέγχεται απομακρυσμένα από ένα smartphone μέσω BMW Connected App.

Η εξωτερική σχεδίαση Pure Excellence και το πακέτο M Σπορ διατίθενται προαιρετικά για τις νέες BMW 745e, BMW 745Le και BMW 745Le xDrive. Διατίθενται όλα τα συστήματα υποστήριξης οδήγησης καθώς και πλήρης η λίστα προαιρετικού εξοπλισμού αναβάθμισης της άνεσης και με εξαίρεση το Executive Drive Pro, όλα τα συστήματα ανάρτησης της νέας BMW Σειράς 7.

Πηγή: BMW

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ