Το νέο Volkswagen T-Roc R

Το νέο Volkswagen T-Roc R

Η σπορ εκδοχή του compact SUV της Volkswagen, το οποίο είναι ισχυρό, με όμορφες αναλογίες και πλήρως διασυνδεδεμένο.

Η Volkswagen παρουσιάζει το νέο T-Roc R, ένα ισχυρό και όμορφο σχεδιαστικά μοντέλο. Με ισχύ 300 ίππων (221 kW), επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε μόλις 4,8δλ., με την τελική να φτάνει τα 250 χ.α.ω. Ο εξελιγμένος 2λιτρος κινητήρας TSI, με το έξυπνο σύστημα 4κίνησης 4MOTION, παρέχουν εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά. Η ροπή των 400Nm είναι άμεση, μόλις από τις 2.000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ισχύς πλήρως διαθέσιμη στις 5.000.

Το αυτοκίνητο διαθέτει εξελιγμένο σύστημα πέδησης, το οποίο περιλαμβάνεται στο πακέτο Υψηλής Απόδοσης (Performance Package) του Volkswagen Golf R. Με το Launch Control εξασφαλίζεται άριστη επιτάχυνση από στάση, ενώ το ESC μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Το κιβώτιο είναι το DSG των επτά σχέσεων, μεταδίδοντας άμεσα την κίνηση, ενώ το 4MOTION κατανέμει την ισχύ στον εμπρός και τον πίσω άξονα. Έτσι, υπάρχει πάντα η κατάλληλη πρόσφυση σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εμφάνιση

Οι προφυλακτήρες τύπου R και οι εισαγωγές αέρα με τις μαύρες γρίλιες δίνουν τον δικό τους τόνο, όπως και το λογότυπο R στη μαύρη μάσκα. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ τα φώτα ημέρας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το μοντέλο. Τα πίσω φώτα LED είναι σκουρόχρωμα κόκκινα, με τις δύο δίδυμες απολήξεις, επιχρωμιωμένες. Προαιρετικό είναι το σύστημα εξάτμισης τιτανίου R Performance της Akrapovic, το οποίο έχει ξεχωριστό ήχο, όμορφη σχεδίαση και μειωμένο βάρος.

Οι ζάντες αλουμινίου Spielberg 7 J x 18 είναι μαύρες και μεταλλικής απόχρωσης, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό το όχημα μπορεί να διατεθεί με ζάντες αλουμινίου Pretoria 19 ιντσών με ματ σκούρο γραφίτη (Dark Graphite) σε συνδυασμό με ελαστικά της διάστασης 235/40 R 19.

Εσωτερικό

Τα εμπρός καθίσματα με οσφυϊκή ρύθμιση και ρύθμιση ύψους υποστηρίζουν άψογα τη σπονδυλική στήλη. Οι εσωτερικές πλευρικές επιφάνειες είναι καλυμμένες από ύφασμα Artvelour και οι κεντρικές με τα πίσω εξωτερικά, από Carbon Flag. Από εκεί και πέρα, τα πεντάλ είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, διατίθεται ambient εσωτερικός  φωτισμός, μαύρη οροφή σε συνδυασμό με διακοσμητικά χρωμίου στους διακόπτες για τα φώτα, τα ηλεκτρικά παράθυρα και τη ρύθμιση των εξωτερικών καθρεφτών. Τα μαρσπιέ έχουν το λογότυπο R, ενώ ακόμα περισσότερα στοιχεία χαρακτηρίζουν τον R χαρακτήρα του οχήματος.

Η πλάτη του πίσω καθίσματος μπορεί να αναδιπλωθεί ασύμμετρα, ενώ κάτω από το κάθισμα του συνεπιβάτη, εντοπίζεται συρτάρι για μικροαντικείμενα. Η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης κυμαίνεται στα 362-1.237 λίτρα.

Το τιμόνι είναι πολυλειτουργικό και διαθέτει δερμάτινη επένδυση στο κάτω μέρος. Αξίζει να τονιστεί πως συγκριτικά με ένα συμβατικό σύστημα διεύθυνσης, δεν είναι απαραίτητο να στρίψει πολλές φορές το τιμόνι ο οδηγός για να στρίψουν πλήρως οι τροχοί.

Πίσω από το τιμόνι υπάρχουν τα paddles για τις χειροκίνητες αλλαγές, ενώ χειροκίνητα μπορούν να γίνουν και μέσω του επιλογέα. Διαφορετικά, οι αλλαγές αναλαμβάνονται από το DSG. Η κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 8,4 και 8,8 λίτρων, με τις εκπομπές να είναι 191 έως 199g/km.

Συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης

Είναι τα: Σύστημα Προειδοποίησης Οδηγού (Driver Alert System), αυτόματη υπηρεσία Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Call Service), Hill Start Assist, Hill Descent Control, Adaptive Cruise Control ACC stop & go (Ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα), Lane Assist (Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας), Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και Pedestrian Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών) και προαιρετικά τα: Traffic Jam Assist (Σύστημα υποβοήθησης κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση), Rear Traffic Alert (Υποβοήθηση πίσω κίνησης) και Blind Spot Monitor (Σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου).

Διασύνδεση

Η οθόνη αφής TFT οκτώ ιντσών μπορεί να συνδεθεί με ένα tablet μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι εφαρμογές για Android και iOS μπορούν να απεικονίζονται σε μεγαλύτερη κλίμακα και να λειτουργούν με την εφαρμογή App-Connect, ενώ η προαιρετική διεπαφή Comfort για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση της μπαταρίας.

Αναλυτικά μερικά βασικά στοιχεία του T-Roc R

-300 ίπποι (221 kW) και 400 Nm

-Τετρακίνηση 4MOTION

-Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG) επτά σχέσεων

-Προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης

-Σπορ ανάρτηση

-Εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού

-Ανάρτηση χαμηλωμένη κατά 20 χιλιοστά

-Σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ με Race Mode

-Launch Control

-Διπλές απολήξεις εξάτμισης δεξιά και αριστερά

-Ζάντες αλουμινίου Spielberg 18 ιντσών

-Δίσκοι φρένων 17 ιντσών με λογότυπο R και μαύρες δαγκάνες

-Ειδική εμφάνιση R

-Σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι με δερμάτινη επένδυση

-Οθόνης αφής TFT

-Αpp-Connect

-Διεπαφή κινητών τηλεφώνων και σύστημα hands-free Bluetooth

Διαθέσιμα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού

-Εξάτμιση R Performance με πίσω σιλανσιέ από τιτάνιο

-Ζάντες 19 ιντσών Pretoria σε ματ Dark Graphite

-Επενδύσεις εσωτερικού σε ματ Lapiz Blue

-Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (DCC)

-Ηχοσύστημα beats

-Επιπλέον συστήματα υποβοήθησης οδηγού

-Κοτσαδόρος

Το Volkswagen T-Roc R είναι διαθέσιμο για παραγγελία στη χώρα μας στο τέλος του μήνα, όταν θα ανακοινωθεί και η προτεινόμενη τιμή λιανικής.

Πηγή: Volkswagen

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ