Lamborghini Urus ST-X Concept

Lamborghini Urus ST-X Concept

Η ιταλική φίρμα παρουσιάζει το πρώτο SUV το οποίο έχει μονταριστεί για να μετάσχει σε πρωτάθλημα αγώνων το 2020.

Την Urus ST-X Concept παρουσίασε η Lamborghini και πρόκειται για την αγωνιστική εκδοχή του SUV της εταιρείας. Με τις μετατροπές που έγιναν, θα λάβει μέρος σε ένα πρωτάθλημα εγκεκριμένο από τη FIA (αρχίζει το 2020), προσφέροντας στους πελάτες τη συγκίνηση που χαρίζει η οδήγηση στην πίστα, αλλά και οι εκτός δρόμου διαδρομές.

Συγκριτικά με το αυτοκίνητο παραγωγής, η Urus ST-X Concept έχει αναβαθμιστεί μηχανικά, ενώ περιλαμβάνει ατσάλινο κλωβό ασφαλείας, σύστημα πυρόσβεσης και δεξαμενή καυσίμου FT3, για να πληροί τους κανόνες ασφαλείας της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο είναι σε απόχρωση πράσινη Verde Mantis, με το καπό να έχει κατασκευαστεί από ανθρακόνημα. Οι μεγαλύτερες εισαγωγές βοηθούν στην καλύτερη ψύξη του V8 twin-turbo μοτέρ, που αποδίδει 650 ίππους με 850Nm ροπή. Η συνολική αισθητική πλαισιώνεται από το πίσω σπόιλερ, τις πλευρικές εξαγωνικές απολήξεις της εξάτμισης και τους τροχούς των 21 ιντσών από αλουμίνιο με ένα κεντρικό μπουλόνι, εφοδιασμένοι με ελαστικά της Pirelli.

Η εξέλιξη του μοντέλου και οι μετατροπές, έχουν οδηγήσει σε μείωση του βάρους κατά 25% σε σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ η ακαμψία έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, ευνοώντας τη χρήση σε πίστα, αλλά και εκτός δρόμου.

Το ντεμπούτο της Lamborghini Urus ST-X Concept θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των 2019 Lamborghini World Finals.

Πηγή: Lamborghini

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ