Volkswagen ID. Roomzz

Volkswagen ID. Roomzz

Το λανσάρισμά του γίνεται στην Κίνα το 2021, είναι ηλεκτρικό και μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, δίχως την παρουσία οδηγού.

Το Roomzz αποτελεί το έκτο και τελευταίο έως τώρα, μέλος της οικογένειας αυτοκινήτων ID. της Volkswagen. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα των ηλεκτρικών SUV της φίρμας και δείχνει πώς θα είναι στο μέλλον η ηλεκτροκίνηση.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έξυπνα συστήματα υποβοήθησης που βοηθούν στην οδήγηση, τη στάθμευση, αλλά και την αυτονομία. Να σημειωθεί πως τα συστήματά του επιτρέπουν αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 5, κάτι που σημαίνει πως ο οδηγός δεν είναι απαραίτητος.

Το όχημα λειτουργεί αυτόνομα στο προφίλ ID. Pilot και όταν επιλεχτεί, τα καθίσματα μπορούν να γυρίσουν κατά 25 μοίρες, μετατρέποντας την καμπίνα σε σαλόνι. Η αυτονομία του αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP και χρησιμοποιώντας σύστημα φόρτισης 150kW, το concept μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε 30 λεπτά.

Η Volkswagen το λανσάρει στην αγορά το 2021 και η πρώτη αγορά που θα το αποκτήσει, είναι η κινεζική. Αφενός είναι η πιο μεγάλη στον χώρο της αυτοκίνησης και αφετέρου κινείται δυναμικά προς την ηλεκτροκίνηση.

Πηγή: Volkswagen

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ