Nέα BMW X3 xDrive30e

Nέα BMW X3 xDrive30e

Η νέα BMW X3 xDrive30e γίνεται το τρίτο Sports Activity Vehicle (SAV) της τρέχουσας γκάμας.

Η νέα BMW X3 xDrive30e γίνεται το τρίτο Sports Activity Vehicle (SAV) της τρέχουσας γκάμας που περιλαμβάνει plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς. Σε συνεργασία, ο 4κύλινδρος κινητήρας καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας του plug-in υβριδικού μοντέλου αποδίδουν μέγιστη ισχύ 215 kW/292 hp.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου που εφοδιάζεται με την πιο σύγχρονη τεχνολογία κυψελών μπαταριών επιτρέπει αμιγή ηλεκτροκίνηση με αυτονομία 51 – 55 χιλιόμετρα. Προσφέρεται τόσο με συμβατικό κινητήρα καύσης όσο και με plug-in υβριδικό σύστημα – ενώ μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση αναμένεται να προστεθεί κατά τη διάρκεια του 2020.

Το σύστημα BMW xDrive κατανέμει τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών ανάλογα με τις απαιτήσεις – ακόμα και στην περίπτωση της αμιγούς ηλεκτροκίνησης – εξασφαλίζοντας σπορ συμπεριφορά στο δρόμο και υψηλές επιδόσεις σε συνθήκες εκτός δρόμου. Την κινητήρια ισχύ παράγει ένας 2λιτρος, 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 135 kW/184 hp με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ένας ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένος στο 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic με ισχύ 80 kW/109 hp. Σε συνδυασμό οι δύο κινητήρες παράγουν συνολική ισχύ 215 kW/292 hp. Η μέγιστη συνολική ροπή του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης είναι 420 Nm. Το αυτοκίνητο επιταχύνει έως τα πρώτα 100 χ.α.ω. σε 6,1δλ., ενώ η τελική αγγίζει τα 210 χ.α.ω.

Ανάλογα με το πρόγραμμα λειτουργίας ο ηλεκτροκινητήρας της νέας BMW X3 xDrive30e μπορεί να χρησιμοποιείται είτε για ηλεκτροκίνηση ή για την υποστήριξη του κινητήρα καύσης. Σε MAX eDrive mode, η νέα BMW X3 xDrive30e αναπτύσσει τελική ταχύτητα 135 χ.α.ω. με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Στη στάνταρ ρύθμιση Auto eDrive, το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει τα 110 χ.α.ω., αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Ο κινητήρας καύσης ενεργοποιείται μόνο σε υψηλότερες ταχύτητες ή όταν υπάρχουν ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις φορτίου. Η προαιρετική ρύθμιση BATTERY CONTROL χρησιμεύει για να διατηρεί την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας στο επίπεδο που έχει ορίσει ο οδηγός.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου της νέας BMW X3 xDrive30e τοποθετείται χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο κάτω από το πίσω κάθισμα, ενώ το ρεζερβουάρ καυσίμου βρίσκεται πάνω από τον πίσω άξονα. Στα 450 λίτρα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της νέας BMW X3 xDrive30e είναι εφάμιλλη των μοντέλων με συμβατικό κινητήρα. Με την αναδίπλωση του πίσω διαιρούμενου καθίσματος (40:20:40), ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να αυξηθεί στα 1.500 λίτρα.

Η μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται σε συμβατικές οικιακές πρίζες με το καλώδιο φόρτισης που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε λιγότερο από έξι ώρες. Σε έναν επιτοίχιο φορτιστή (Wallbox) της BMW i, η ίδια διαδικασία φόρτισης  ολοκληρώνεται σε περίπου 3,5 ώρες.

Αντί της βασικής έκδοσης, η νέα BMW X3 xDrive 30e διατίθεται επίσης σε εκδόσεις Advantage, xLine, Luxury και M Sport. Η νέα BMW X3 xDrive30e εφοδιάζεται με βοηθητικό σύστημα A/C στον βασικό εξοπλισμό. Οι ψηφιακές υπηρεσίες υποστηρίζουν τον οδηγό στην αναζήτηση και επιλογή δημόσιων σταθμών φόρτισης, επιτρέπουν τον έλεγχο της διαδικασίας φόρτισης μέσω λειτουργιών από απόσταση και μεταδίδουν πληροφορίες σχετικές με την κατάσταση φόρτισης, την ηλεκτρική και συνδυασμένη αυτονομία.

Τέλος, ολόκληρη η λίστα προαιρετικού εξοπλισμού που προσφέρεται για τις εκδόσεις BMW X3 με συμβατικό κινητήρα, διατίθεται και για το plug-in υβριδικό μοντέλο. Η γκάμα περιλαμβάνει Adaptive Suspension, Variable Sports Steering και M Sport Brake System, BMW Head-Up Display, Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Driving Assistant Plus με υποβοήθηση διεύθυνσης και καθοδήγηση διαδρομής και Parking Assistant Plus. Προαιρετικά διατίθεται επίσης ένας ηλεκτρικά αναδιπλούμενος κοτσαδόρος. Η μέγιστη ικανότητα έλξης της νέας BMW X3 xDrive30e είναι 2.000 κιλά.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ