Νέο BMW i4

Νέο BMW i4

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει μεταξύ άλλων από την τεχνολογία κυψελών μπαταριών και την αυτονομία των 600 χιλιομέτρων που παρέχει.

Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο του BMW Group στην πολυτελή μεσαία κατηγορία, συνδυάζει τη δυναμική συμπεριφορά, τη σπορ και κομψή σχεδίαση, την ποιότητα και την ευρυχωρία, την άνεση και τη λειτουργικότητα ενός 4θυρου Gran Coupé με οδήγηση μηδενικών ρύπων.

Ο ηλεκτροκινητήρας, τα ηλεκτρονικά ισχύος, η μονάδα φόρτισης και η μπαταρία υψηλής τάσης έχουν δημιουργηθεί εξ αρχής. Μαζί, συνθέτουν την τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς. Ο ηλεκτροκινητήρας που έχει αναπτυχθεί για το BMW i4 αποδίδει μέγιστη ισχύ περίπου 390kW/530hp, φτάνοντας στο επίπεδο ενός V8 των σημερινών μοντέλων BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η άμεση απόκριση χαρίζει στο BMW i4 εξαιρετικές επιδόσεις και υψηλή απόδοση.

Η πέμπτη γενιά του BMW eDrive περιλαμβάνει επίσης μία νέας σχεδίασης μπαταρία υψηλής τάσης με την τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών. Με βάρος περίπου 550 κιλά, έχει ενεργειακό περιεχόμενο περίπου 80 kWh που συνεπάγεται με αυτονομία περίπου 600 χιλιομέτρων.

Εκτός από την κλασική σπορτίφ και κομψή σχεδίαση 4θυρου coupé της μάρκας, το BMW i4 εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. Το πρώτο Gran Coupé της οικογένειας BMW i επιταχύνει από 0 στα 100 χ.α.ω. σε περίπου 4,0 δλ, ενώ η τελική του ταχύτητα υπερβαίνει τα 200 χ.α.ω.

Δυναμικές γραμμές και ακριβείς επιφάνειες συνδυάζονται με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά αμαξώματος καθώς και στοιχεία βιωσιμότητας και είναι μοναδικά στη μάρκα BMW i. Η άνετη πρόσβαση των πίσω επιβατών και ένα ευρύχωρο, ευπροσάρμοστο εσωτερικό καθιστούν το όχημα κατάλληλο για καθημερινή χρήση και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το BMW i4 είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως BMW Gran Coupé – και ταυτόχρονα ως ηλεκτροκίνητο όχημα.

Η πέμπτη γενιά της τεχνολογία BMW eDrive αποτελείται από ένα ενιαίο σύστημα κίνησης στο οποίο ο ηλεκτροκινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και τα ηλεκτρονικά ισχύος βρίσκονται στο ίδιο κέλυφος. Αυτό το σύστημα κίνησης είναι συμβατό με όλες τις φιλοσοφίες οχημάτων και θα διατίθεται για διαφορετικά είδη μοντέλων και επίπεδα ισχύος.

Η μονάδα φόρτισης επόμενης γενιάς είναι ένα ενιαίο πακέτο κατάλληλο για όλες τις μελλοντικές αρχιτεκτονικές οχημάτων. Μπορεί να χρησιμοποιείται σε plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα και είναι σχεδιασμένη για ισχύ φόρτισης έως 150 kW. Επιτρέπει  τη φόρτιση της μπαταρίας του BMW i4 κατά 80% σε 35 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος φόρτισης για αυτονομία 100 χιλιόμετρα είναι σχεδόν έξι λεπτά.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ