Το ψηφιακό κοκ-πιτ του Golf

Το ψηφιακό κοκ-πιτ του Golf

Το νέο Golf έρχεται με ένα πιο όμορφο, «καθαρό», πλήρως ψηφιοποιημένο και διασυνδεδεμένο κοκ-πιτ.

Το ψηφιακό κοκ-πιτ, το οποίο διατίθεται στάνταρ, περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων, το σύστημα πολυμέσων και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Μαζί, αυτά αποτελούν το πρώτο λειτουργικό επίπεδο, στο οποίο σχεδόν όλες οι οθόνες και τα χειριστήρια είναι ψηφιακά. Τα ρυθμιστικά αφής επιτρέπουν γρήγορη και διαισθητική πρόσβαση στα χειριστήρια θερμοκρασίας και έντασης, ενώ ένα τμήμα αφής στο σύστημα ψυχαγωγίας παρέχει επίσης άμεση πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες κλιματισμού, συστήματα υποβοήθησης και – ανάλογα με τον εξοπλισμό που περιλαμβάνεται – προγράμματα οδήγησης και στάθμευσης. Σε ένα δεύτερο τμήμα αφής, οι λειτουργίες φωτισμού και ορατότητας έχουν επίσης επανατοποθετηθεί και συγκεντρωθεί: το φως, μαζί με το αλεξήνεμο και τη θέρμανση του πίσω παραθύρου, λειτουργεί τώρα χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό πάνελ τοποθετημένο ψηλότερα πάνω στο ταμπλό αριστερά των οργάνων, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την εμπειρία οδήγησης.

Είναι δυνατό να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ο χώρος του οδηγού. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης Discover Pro 10 ιντσών, το Innovision Cockpit προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη γκάμα λειτουργιών. Κατόπιν αιτήματος, θα προστεθεί head-up display για τη δημιουργία του ιδανικού «πιλοτηρίου», με πληροφορίες όπως η ταχύτητα, οι πληροφορίες πλοήγησης κλπ. που προβάλλονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Αυτή η προηγμένη λειτουργικότητα είναι επίσης εμφανής στην κεντρική κονσόλα, ιδιαίτερα με την ενσωμάτωση του επιλογέα σχέσεων για το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG), το οποίο είναι σημαντικά μικρότερο από ό,τι στο παρελθόν. Το «θέμα» συνεχίζει να διασχίζει τη νέα κονσόλα οροφής, όπου η λειτουργία ψηφιοποιήθηκε επίσης. Απλά σπρώξτε το δάχτυλό σας προς τα πίσω ή προς τα εμπρός για να ανοίξετε και να κλείσετε τη διάφανη οροφή.

Η διαισθητική λειτουργία στο Golf μπορεί επίσης να υποστηρίζεται από το νέο, φυσικό φωνητικό έλεγχο κατόπιν αιτήματος. Το σύστημα απλά ενεργοποιείται λέγοντας «Hello Volkswagen» ή πατώντας το κουμπί φωνής στο τιμόνι. Το αυτοκίνητο αντιδρά με διαισθητικές φωνητικές εντολές όπως «Πήγαινέ με στο σπίτι» (πλοήγηση) ή «Κρυώνω» (αυτόματος κλιματισμός). Τα νέα ψηφιακά μικρόφωνα υποδηλώνουν ότι όχι μόνο η φωνητική αναγνώριση και η ποιότητα της φωνής (για τηλεφωνικές κλήσεις) είναι τέλειες, αλλά μπορούν επίσης να εντοπίσουν το άτομο που μιλάει (οδηγός ή συνοδηγός) και να ανταποκριθούν αναλόγως, π.χ. προσδιορίζοντας σε ποιες εσωτερικές ζώνες η θερμοκρασία χρειάζεται ρύθμισμα.

Οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν στο όχημα και στο cloud, έτσι ώστε να είναι ακόμα διαθέσιμες ακόμα και με αλλαγή οδηγού ή οχήματος. Αυτές οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν (ανάλογα με τον εξοπλισμό που περιλαμβάνεται) τις οθόνες Digital Cockpit και Innovision Cockpit, τη θέση του καθίσματος, τις ρυθμίσεις για τους εξωτερικούς καθρέφτες και το σύστημα κλιματισμού, τον πρακτικά αθόρυβο έλεγχο του περιβάλλοντος φωτισμού (μέχρι 30 χρώματα) και τις λειτουργίες Coming Home και Leaving Home.

Η συνδεσιμότητα μέσω του cloud είναι ενεργοποιημένη από μια ηλεκτρονική μονάδα σύνδεσης (OCU) με μια ενσωματωμένη eSIM, στην οποία όλα τα συστήματα ψυχαγωγίας στο Golf είναι στάνταρ. Η OCU είναι επίσης η διασύνδεση με το συνεχώς αυξανόμενο εύρος λειτουργιών και υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο από τη We Connect και τη We Connect Plus. Επιπλέον, η προαιρετική υπηρεσία We Connect Fleet έχει αναπτυχθεί για εταιρείες, για τη διαχείριση ψηφιακού στόλου.

Πηγή: Volkswagen

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ