Τα λάικ της Ευρωλίγκας και τα… κορδόνια του Ρονάλντο

Τα λάικ της Ευρωλίγκας και τα… κορδόνια του Ρονάλντο

Μας είπαν για αυξήσεις αλλά το ενδιαφέρον της Ευρωλίγκας περιορίζεται και τα χρήματα είναι μηδαμινά μπροστά στον πλούτο του ποδοσφαίρου.

Από πολιτική αντίληψη των πραγμάτων, θεωρώ πως εκεί όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι. Η Ευρωλίγκα εμφάνισε σήμερα μια εξαιρετική εικόνα, που όμως δεν καταγράφει την πραγματικότητα. Μοιάζει με μαγαζί, το οποίο έχει εξαιρετική βιτρίνα, αλλά η αποθήκη του είναι άδεια.

Ζητούμενο για κάθε επαγγελματική λίγκα δεν είναι ούτε οι μοναδικοί επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας, ούτε τα λάικ, ούτε το αν αυξήθηκαν οι ακόλουθοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι κακό να καταγράφεται η αύξηση της δημοτικότητας, ή αν θεωρήσει κάνεις ότι υπήρξε στρατηγική στόχευση βελτίωσης της εικόνας του προϊόντος, να μετρίεται το ποσοστό επιτυχίας.

Έχει ειπωθεί κατά κόρον ότι ο Ολυμπιακός πουλάει τον Τσιμίκα με το ίδιο πόσο που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κοστολογεί τη μεταβίβαση των μετόχων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η αξία των δυο προϊόντων είναι δυσανάλογη, όπως και αν το δει κανείς. Μικρή σημασία έχει αν πουλάνε καλά το προϊόν οι ποδοσφαιρικοί ή κάπου το χάνουν οι μπασκετικοί. Το αποτέλεσμα μετράει…

Θα χαιρόμουν περισσότερο με την παράθεση των αριθμών της Ευρωλίγκας αν δεν έβλεπα τη Ζαλγκίρις να φυλλορροεί, τον Παναθηναϊκό αποδυναμωμένο, τις πλούσιες ομάδες να γίνονται πλουσιότερες, την ψαλίδα να ανοίγει, το χρηματιστήριο να διαγράφει κάθε έννοια αθλητικής λογικής, μετατρέποντας τα πάντα σε κερδοφορία.

Δεν είναι ούτε ανώφελος ρομαντισμός, ούτε αριστερή οπτική σε καπιταλιστικό δεδομένο. Το άνοιγμα της ψαλίδας θα μειώσει το ενδιαφέρον. Η αύξηση των ομάδων, έστω και αν προσωρινά ανακόπηκε λόγω πανδημίας αντί να φρεσκάρει τον αέρα της Ευρωλίγκας ενισχύει την τοξικότητα διευρύνοντας τη ζώνη διαχωρισμού των πλούσιων με τους φτωχούς.

Δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει τους έχοντες γεμάτο πορτοφόλι να χαλιναγωγήσουν την όρεξη τους για δημιουργία υπέρ ομάδας ούτε τους φτωχούς να ακολουθήσουν στον τρελό χορό των εκατομμυρίων. Οφείλει όμως η Ευρωλίγκα να βρει αντίμετρα, ισοδύναμα, εφαρμοσμένες από την άλλη άκρη του Ατλαντικου καλές πρακτικές, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να πάρει υπεραξία το προϊόν και να πάψει να κοστολογείται όσο τα κορδόνια από το παπουτσι του Ρονάλντο (όχι το καλό, αυτό που κλωτσάει αλλά το άλλο που χρησιμοποιεί για να στηρίζεται).

Αν μη τι άλλο η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας είναι εντυπωσιακή. Σπάνια χρησιμοποιούνται τόσες λέξεις και τόσοι αριθμοί, για να μην ειπωθεί κάτι ουσιαστικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ