Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον ΠΑΟΚ

Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και απέδειξε πως αυτή την ομάδα κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει. Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι υψίστης σημασίας καθώς με θετικό αποτέλεσμα εξασφαλίζει και μαθηματικά την 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Στον ΠΑΟΚ, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών έψαχναν έναν ηλεκτροσόκ προκειμένου η ομάδα να ξυπνήσει, έστω και στο τέλος αυτού του μίνι πρωταθλήματος και να φέρει τα αποτελέσματα εκείνα που θα της έδιναν το 2ο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Τη στιγμή που ο Αμπέλ Φερέιρα ένιωθε εγκλωβισμένος μέσα στον ίδιο του τον εαυτό, ήρθε η απόφαση του CAS για να σώσει την παρτίδα δίνοντας ελπίδα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Δικεφάλου. Η ψυχολογία άλλαξε άρδην. Στο Φάληρο, όσοι βρέθηκαν στην αποστολή, όπως είπε και ο Πορτογάλος τεχνικός, ήταν με το μαχαίρι στα δόντια.

Ο Δικέφαλος έστω και στις καθυστερήσεις του αγώνα πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα με το γκολ του Μιχάι. Ήταν μια νίκη που έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού. Που διατηρεί το προβάδισμα στην κούρσα της δεύτερης θέσης έναντι της ΑΕΚ, ενώ για πρώτη φορά όλη μαζί το πανηγύρισε μπροστά στον πάγκο της ομάδας. Η χθεσινή εμφάνιση, όπως και αυτή του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ήταν οι καλύτερες του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι.

Αυτή την φορά το τεχνικό τιμ διάβασε σωστά την αναμέτρηση με τους Ερυθρόλευκους. Δεν αντέγραψε κανέναν Μάσιμο Καρέρα, όπως ακούω από χθες το βράδυ, επειδή έπαιξε με 3-5-2. Ο Πορτογάλος τεχνικός άρχισε να το δοκιμάζει το συγκεκριμένο σύστημα από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Από την στιγμή που δεν επέτρεψε στα χαφ του Ολυμπιακού να κυριαρχήσουν στο χώρο ευθύνης τους, το έργο τους έγινε πιο εύκολο. Ο Μαουρίσιο, που έκανε σπουδαία εμφάνιση έχοντας στο πλευρό του τον Ελ Καντουρί και μαζί με τον Μπίσεσβαρ δημιούργησαν ένα τρίγωνο αρκετά δημιουργικό. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μπλοκάρει και τους πλάγιους μπακ του Ολυμπιακού, Τσιμίκα και Ελαμπντελαουί με αποτέλεσμα το έργο του να γίνει ακόμα πιο εύκολο.

Ένα επίσης σημαντικό γεγονός στο χθεσινό αγώνα είναι πως το γκολ σημείωσε ένας ποδοσφαιριστής με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής φέτος, νεαρός σε ηλικία, αλλά και πολλά υποσχόμενος. Ο Ενέα Μιχάι είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής μετά τους Τζόλη και Μιχαηλίδη που βρίσκουν δίχτυα σε ματς πρωταθλήματος. Το μέλλον του Δικεφάλου είναι αυτά τα παιδιά και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν στην Τούμπα τόσο πιο εύκολο θα είναι το έργο τους. Ο οργανισμός που λέγεται ΠΑΟΚ πρέπει να βασιστεί σ’ αυτούς τους παίκτες και μαζί με τους πιο έμπειρους που είναι ή θα έρθουν στην ομάδα να δημιουργήσουν ένα δυνατό συγκρότημα που θα διεκδικήσει του χρόνου όλους τους στόχους.

Πάμε στο δια ταύτα. ΑΗ νίκη αυτή είναι σημαντική, αρκεί να γίνει σωστή ανάγνωσή. Δεν πρέπει να φέρει χαλάρωση ενόψει του ακόμα σημαντικότερου αγώνα με την ΑΕΚ. Εκεί που πρέπει να παίξει μόνο για τη νίκη και όχι για την ισοπαλία και ας γνωρίζουν οι παίκτες του πως ακόμα και με αυτό το αποτέλεσμα κάνουν άλμα προς τη δεύτερη θέση. Δεν πρέπει να αρκεστεί κανείς στο γεγονός ότι επειδή κέρδισαν τον Ολυμπιακό και του έσπασαν το αήττητο, έκαναν το καθήκον τους. Η ομάδα πρέπει να κάνει το 2Χ2 με την ΑΕΚ και τον Άρη για να γλυκάνει κάπως την καρδιά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ