ΑΕΚ, άλλη μία ανατροπή!

ΑΕΚ, άλλη μία ανατροπή!

Η Ένωση κρατά στο χέρι της την δεύτερη θέση. Μια θέση που αξίζει ξεκάθαρα και που το μόνο που έχει να κάνει, είναι να αποδείξει το παραπάνω στο γήπεδο. Στους δύο «τελικούς» των πλέι οφ, πριν από εκείνον του κυπέλλου

Βλέποντας κανείς την πορεία της ΑΕΚ στα πλέι οφ αλλά και το πρόγραμμα που είχε μπροστά της η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα πριν το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αναμφίβολα θα χαρακτήριζε «κλειδί» για την πορεία της το ματς με τον Παναθηναϊκό. Μιας και ήταν το παιχνίδι που η Ένωση… απαγορευόταν να χάσει.

Οι Κιτρινόμαυροι έπρεπε να κερδίσουν, άσχετα με το τι θα γινόταν λίγο μετά στο Καραϊσκάκης. Και το έκαναν. Με τρόπο μάλιστα που δείχνει και την αποφασιστικότητα με την οποία έχουν μπει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο καλή όσο στα ματς που είχαν προηγηθεί. Είχε όμως την ίδια αποφασιστικότητα να πάρει τη νίκη, ακόμα κι αν το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως το περίμενε.

Το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ βρήκε απάντηση, όμως στο τέλος οι Κιτρινόμαυροι ήταν εκείνοι που έφυγαν από το γήπεδο με τους βαθμούς. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν δύο σπουδαίες επεμβάσεις του Μπάρκα, αλλά και η μεγάλη κλάση του Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Ολιβέιρα είναι στα καλύτερά του και σκοράρει ασταμάτητα. Έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται πάντα τα σέντερ φορ και κάνει γκολ, την μισή ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί. Ενώ πλέον βλέπουμε πολλά από τα τέρματα που σημειώνει να έρχονται μέσα από ατομικές προσπάθειες. Να είναι δηλαδή «δικά» του, προσωπικά γκολ.

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό πέτυχε ένα γκολ τεράστιας σημασίας. Όχι μόνο διότι προήλθε μετά από δική του ενέργεια και φανταστικό τελείωμα. Αλλά γιατί επιτεύχθηκε σε ένα σημείο του ματς που τα πράγματα δεν έδειχναν να πηγαίνουν καλά για την ΑΕΚ.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν μπλοκαριστεί από την πολυπρόσωπη άμυνα του Παναθηναϊκού και δεν φαινόταν εύκολο το να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο για άλλη μια φορά όταν τα πράγματα ζόρισαν, «μίλησε» η κλάση του Πορτογάλου γκολτζή.

Ο σκόπελος του Παναθηναϊκού ξεπεράστηκε και πλέον η ΑΕΚ έχει ενόψει δύο «τελικούς» για τα πλέι οφ, πριν από εκείνον του κυπέλλου. Αν αύριο επικρατήσει του ΠΑΟΚ και τον «πιάσει» στη βαθμολογία, το πρώτο βήμα θα έχει γίνει. Το δεύτερο που απαιτείται δεν είναι σίγουρα εύκολο, όμως το κίνητρο της ΑΕΚ στο ματς του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό θα είναι τεράστιο. Μεγαλύτερο από εκείνο των γηπεδούχων που έχουν ήδη στεφθεί πρωταθλητές και πλέον δεν έχουν και την πρόκληση του αήττητου.

Η ΑΕΚ κυνηγάει μια μεγάλη ανατροπή για να τερματίσει δεύτερη και να βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την απόφαση του CAS. Μια απόφαση σίγουρα… περίεργη, που όμως δεν είναι δουλειά του Καρέρα και των παικτών του να αναλύσουν. Η δική τους δουλειά είναι να κατακτήσουν στο γήπεδο, αυτό που αξίζουν. Γιατί αυτή η ΑΕΚ, αξίζει να τερματίσει πάνω από τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία. Αρκεί αυτό να το αποδείξει στο γήπεδο. Αρχής γενομένης από το ματς της Τετάρτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ