Αντί για «άλμα», η ΑΕΚ «βήμα πίσω»!

Αντί για «άλμα», η ΑΕΚ «βήμα πίσω»!

Μούδιασαν όσοι περίμεναν τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, για να διαπιστώσουν αν υπάρχει πράγματι θετική εξέλιξη στην προσπάθεια της Ένωσης. Η συντριβή της Ένωσης, ήταν η προσγείωση στην πραγματικότητα. 

Μούδιασαν όσοι περίμεναν τον κυριακάτικο αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού (74-94) για να βγάλουν την διαπίστωση, αν υπάρχει πράγματι θετική εξέλιξη στην προσπάθεια ,αλλά και στην ανάγκη , για περιορισμό της απόστασης ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ και τουλάχιστο στις δύο, από τις ομάδες, οι οποίες κουβαλάνε στην πλάτη τους μεγάλη παράδοση…

Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ της τυπικά «γηπεδούχου», από τον συγκάτοικο, στο ΟΑΚΑ, νταμπλούχο-2017, ήταν η προσγείωση στην πραγματικότητα. Η ψευδαίσθηση, πως η «Ένωση» θα επαναλάμβανε ό,τι στις 5 Νοεμβρίου, με το 73-69, κατά την αντίστοιχη συνάντηση, στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, εξέπνευσε με άδοξο τρόπο.

ΝΥΧΤΑ με μέρα η διαφορά των δύο πιο ιστορικών ομάδων της Αθήνας, κατά την 12 η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Διατηρείται η ανισότητα, η οποία, βέβαια, υπήρχε και κατά την κυπελλική μονομαχία, ανεξάρτητα με το ότι η ΑΕΚ, με κόουτς ακόμη τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, και γιατί ο Τσάβι Πασκυάλ ήταν ανυποψίαστος , προκρίθηκε στον 43 ο Τελικό της 17ης Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ το μεγάλο ερωτηματικό , η «κιτρινόμαυρη» ομάδα, για τους φίλους του ελληνικού μπάσκετ. Δηλαδή, αν επιβεβαίωνε, ότι έχει πραγματοποιήσει «άλμα μπροστά». Και πως δεν ήταν εκλάμψεις η πρόκριση σε βάρος του Παναθηναϊκού και η νίκη , κατά την 8 η αγωνιστική, με 66-62, κατά του Ολυμπιακού , με κόουτς τον Ντράγκαν Σάκοτα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ από το κυριακάτικο παιχνίδι οι αναλυτές ήθελαν να προβούν και κρίσεις-με συγκρίσεις, για τους δύο δικέφαλους αετούς. Με τον ΠΑΟΚ να έχει εκμεταλλευτεί κι αυτός τον παράγοντα «έδρα», με την Πυλαία είναι κατά πολύ πιο πειστική κι αποτελεσματική, και να έχει υποτάξει τον Ολυμπιακό, μόλις κατά την προηγούμενη εβδομάδα, παραμονές του ανεπιτυχούς «ερυθρόλευκου» ταξιδίου του στη Βιτόρια.

ΑΚΡΙΒΩΣ, αυτή την στιγμή γίνεται και το παιχνίδι για το ποια θα είναι «η 3 η δύναμη», με την περσινή ΑΕΚ να έχει πλέον τον σφοδρό ανταγωνισμό από τον ΠΑΟΚ . Κι αν η «κιτρινόμαυρη» ομάδα έχει το εύσημο της συμμετοχής της στον κυπελλικό Τελικό, η «ασπρόμαυρη» έχει καλύτερη συγκομιδή αποτελεσμάτων και βαθμών (20 έναντι 18) και φυσικά σε καλύτερη θέση, ανάμεσα στους εκπληκτικούς Λαύριο (21) –Προμηθέα (19).

ΑΗΤΤΗΤΗ στο ΟΑΚΑ , η «Ένωση», ως αυτή , την πολύ δυσάρεστη σύγκρουση της με τον «12-0 νίκες» Παναθηναϊκό, ο οποίος συνοδοιπορεί με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, όπου υστερούν , από πλευράς θέσης, μόνο από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ΑΕΚ αποκάλυψε τις σοβαρές αδυναμίες της, αυτή την Κυριακή, όπως ακριβώς έχει κάνει σε όλα τα εκτός έδρας πρωταθληματικά παιχνίδια της. Τόσο αρνητικός , με το που βγαίνει από το Αλεξάνδρειο, δεν είναι ούτε ο άλλος «αγνώριστος» από την παρέα των «επώνυμων». Ο Άρης. Αλλά αυτός απόλυτα δικαιολογημένα, εξ αιτίας του μετοχοδιοικητικού χάους του.

ΧΩΡΙΣ τα οξύτατα εξωαγωνιστικά προβλήματα του Άρη, οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αλλά με τα όποια δικά τους, από τα οποία, κατά την πορεία της σεζόν, έχουν αποδειχθεί ήδη πιο δύσκολα, πιο σοβαρά, αυτά της ενοίκου του Αμαρουσίου. Ενώ ο ιδιοκτήτης της Πυλαίας στον τελευταίο καιρό καταθέτει αισιοδοξία και προϋποθέσεις, ότι αυτός θα είναι τελικά στην κορυφή του «πρωταθλήματος 2 ης ταχύτητας». Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και το έμψυχο υλικό, κατά το πλείστον ελληνικό (και με τονωτικές ενέσεις από τον Παναθηναϊκό), να έχουν βρει την
χημεία τους, αφού ξεπέρασαν την αρχική αβεβαιότητα. Επίσης, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να έχουν αποδεχτεί οριστικά τον κόουτς, που δηλώνει, ότι «τώρα πλέον περνάω καλά».

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ του ΠΑΟΚ δεν τα συναντάς στην ομάδα της ΑΕΚ. Με το χειρότερο, πως ο προγραμματισμός του καλοκαιριού, εξ αιτίας του Μανωλόπουλου και των περί αυτόν, αποδείχθηκε πάνω στην πράξη- στο παρκέ, «χάρτινος». Το δυνατό μπάτζετ δεν στηρίχτηκε από τους περισσότερους ξένους, ενώ από τους Έλληνες μόνο ο ομογενής Ντούσαν Σάκοτα αποτελεί την ευχάριστη παρένθεση. Χάνεται δε άλλη μια σεζόν, για τους νέους, στους οποίους επένδυσε η ηγεσία, γιατί προπάντων ο προηγούμενος κόουτς, όπως έχουμε επισημάνει έγκαιρα, έπασχε από ανασφάλεια κι έτρεμε στην ιδέα της ΑΕΚ.

ΤΡΕΜΟΥΛΟ, που γίνεται όλο και πιο εμφανές και παρατεταμένο στον δικέφαλο του Νότου, όσο προκύπτουν συντριπτικές ήττες, όπως αυτή από τον Παναθηναϊκό, εξασθενούν ηθικό και διάθεση για τον στόχο «άλμα μπροστά». Και ενώ μπροστά της η ΑΕΚ μπορεί πια να μη βλέπει τον Άρη του Παναγιώτη Γιαννάκη, όμως σίγουρα σκουντουφλά πάνω στις έξοχες νεοδυνάμεις του πρωταθλήματος. ΄Ητοι στους Λαύριο , Προμηθέα και απειλητικούς , προπάντων όταν αγωνίζονται στην έδρα τους τωρινούς 18ισόβαθμους της, Κολοσσό, Ρέθυμνο.

ΑΛΛΑ για να δούμε και το ερχόμενο Σάββατο ,στον αγώνα με την γηπεδούχο Κύμη, η οποία εκμεταλλεύθηκε μια βιαστική απόφαση του ΠΑΟΚ κι απέκτησε τον Μακ Φάντεν, ο οποίος είναι …ο αντίστοιχος Αμρ Ουάρντα του Ατρόμητου! Ο Αμερικανός «μόνος του» κερδίζει οποιονδήποτε αντίπαλο (εκτός από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό), ενώ η ΑΕΚ δεν διαθέτει ανάλογο ,δεν είναι ούτε ο Χάρις!

Υ.Γ.: Τις τελευταίες ημέρες «φεύγουν» πολλοί παλαίμαχοι. Την Κυριακή άφησε την τελευταία πνοή του ο Γιώργος Νικητόπουλος, πενταδάτος παίκτης του Σπόρτιγκ. Μικρός αδελφός του Βαγγέλη Νικητόπουλου, που έχει γράψει ιστορία στην ΑΕΚ, με το νικηφόρο καλάθι του στην εκπνοή του αγώνα με τον Πανελλήνιο και την ανάδειξη της «κιτρινόμαυρης» ομάδας σε πρωταθλήτρια. Από αυτό τον τίτλο ξεκίνησε η χρυσή
πορεία της «Ένωσης» σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ