Παναθηναϊκός : Η χαρά και τα χαμόγελα του Ντάνι Πογιάτος…

Παναθηναϊκός : Η χαρά και τα χαμόγελα του Ντάνι Πογιάτος…

Ο Ντάνι Πογιάτος είναι χαρούμενος και κάνει και φιλοφρονήσεις. Και μπράβο του. Εξάλλου για πρώτη φορά στην καριέρα του (προπονεί εδώ και είκοσι έξι χρόνια) θα βρεθεί στην άκρη του πάγκου μιας (θεωρητικά) μεγάλης ομάδας.

Eνας «χαρούμενος άνθρωπος» θα βρίσκεται στο εξής στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οτι είναι χαρούμενος άνθρωπος το είπε ο ίδιος. Ο Ντάνι Πογιάτος χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ξέρουμε λοιπόν πως είναι χαρούμενος και κάνει και φιλοφρονήσεις. Μπράβο του. Και γιατί να μην είναι χαρούμενος. Για πρώτη φορά στην καριέρα του (προπονεί εδώ και είκοσι έξι χρόνια) θα βρεθεί στην άκρη του πάγκου μιας (θεωρητικά) μεγάλης ομάδας.

Το τριφύλλι είναι μια δυνατή πρόκληση για έναν προπονητή που στη μέχρι τώρα καριέρα του προπονούσε παίκτες μικρότερων ηλικιών. Με, ομολογουμένως, αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Ωστόσο είναι φανερό πως ο Παναθηναϊκός είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί μέχρι τώρα στη καριέρα του Ντάνι Πογιάτος. Φαινόταν κι από τα λόγια που έλεγε. Ενα το κρατούμενο λοιπόν. Ο Ισπανός κόουτς δεν ήρθε για να προσθέσει μια ομάδα ακόμα στο βιογραφικό του. Είναι σαφές ότι θα δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι θέλει η ομάδα του να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να έχει την κατοχή της μπάλας. Στόχος που έχουν οι περισσότεροι προπονητές. Για να είμαστε ακριβείς ούτε ο Μουρίνιο με τον Σιμεόνε θα σου πουν ανοικτά πως γουστάρουν να παραχωρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο και να περιμένουν την ευκαιρία να βγουν στην κόντρα επίθεση. Το θέμα είναι πως το κάνεις αυτό. Πως το κάνεις χωρίς τον Ζαχίντ, τον Ινσούα, τον Γιόχανσον, τον Δώνη και πιθανότατα τον Μακέντα;

Με άλλα λόγια δεν προκύπτει από πουθενά πως ο Πογιάτος θα βρεί μια ομάδα καλύτερη από αυτή που είδαμε συνολικά πέρσι. Ακόμα και ορισμένους εξελίξιμους μικρούς όπως τον Βαγιαννίδη και τον Αποστολάκη δεν θα τους βρει. Κατά συνέπεια θα δυσκολευτεί πολύ ο κ. Πογιάτος να δημιουργήσει ομάδα με τα χαρακτηριστικά που θέλει. Ο Γιάννης Αλαφούζος φρόντισε να του παρουσιάσει ένα θολό τοπίο ξεριζώνοντας όσα είχαν δημιουργηθεί με κόπο και προσπάθεια τα τελευταία δυο χρόνια. Δεν είναι ότι στον Παναθηναϊκό αλλάζει ο προπονητής. Είναι ότι ξεριζώνεται ένα μοντέλο την ώρα που θα έφτανε στο αποκορύφωμά του.

Ο Ντάνι Πογιάτος έχει να φτιάξει (επί της ουσίας) μια ομάδα από την αρχή. Ισως να είναι κατάλληλος για τέτοια δουλειά. Ισως, όσα ξέρει για τον Πογιάτος ο Τσάβι Ρόκα να είναι αρκετά για να τον καταστήσουν ικανό να δημιουργήσει μαι νέα ομάδα. Ισως ο τεχνικός διευθυντής να μην χρειαζόταν έναν προπονητή που θα ξέρει περισσότερα από τον ίδιο. Η ευχή είναι να μη χάσει το χαμόγελο και τη χαρά του ο κ. Πογιάτος. Διότι όσοι προπονητές συνεργάστηκαν με τον Γιάννη Αλαφούζο από ένα σημείο και μετά έχασαν της χαρά και το χαμόγελό τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ