Ο ΄Αρης από την παρέλαση για το «΄Όχι» στην παρέλαση «Ναι» για άνοδο του!

Ο ΄Αρης από την παρέλαση για το «΄Όχι» στην παρέλαση «Ναι» για άνοδο του!

Ο Άρης είπε "ναι" στην άνοδο με το... καλημέρα την μέρα του "ΟΧΙ"

Για ένα φίλο από τα παλιά, από τον οποίο είμαστε φορτωμένοι με χιλιάδες αναμνήσεις , διαθέσαμε χθες απόγευμα ένα δίωρο, για να τον δούμε στην εκκίνηση της άλλης μιας προσπάθειας του, για την επιστροφή στην κατηγορία, που ο ίδιος έχει συμβάλλει τεράστια, για να της προσδώσει υπόσταση, οντότητα και αίγλη.

Για τον Άρη Θεσσαλονίκης, τον φίλο μας, ο λόγος!

Με 5-0 διέλυσε τον Κατερινιώτη γείτονα, τον Αιγινιακό, ο οποίος ήταν σχεδόν πανομοιότυπος με τον Απόλλωνα Λάρισας, που παρακολουθήσαμε την περασμένη Πέμπτη, κατά την συντριβή του, με 7-0, από την ΑΕΚ. Πρεμιέρα στην Φούτμπολ Λιγκ 2017-18 ήταν η χθεσινή, δεν επιτρέπεται να προδικάσουμε, ότι ο Αιγινιακός θα αποτελέσει ένα από τους πιο πιθανούς για υποβιβασμό. ΄Όμως, δεν ξέρουμε, αν τόσο αδύνατη ομάδα , εξ αιτίας παραχώρησης βασικών στελεχών της και αναγκαστική στροφή, προς νεαρούς παίκτες, θα υπάρξουν άλλες δύο, το πολύ τρεις, στο πρωτάθλημα Νο 2. Από γενναιοψυχία και «φερ πλέϊ» του γηπεδούχου το σκορ δεν έφτασε τουλάχιστο στο 7-0, που είχε η κυπελλική συνάντηση στο Αλκαζάρ. Με τους «κίτρινους» του Χαριλάου να δείχνουν φίλαθλο χαρακτήρα και για τον επί πλέον λόγο, ότι «ο Δαυίδ της Πιερίας» λίγο μετά το 70΄ έμεινε με δέκα, γιατί από αλληλοσύγκρουση δύο παικτών του, Αντωνιάδη- Πολύζου, τραυματίστηκε ο δεύτερος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Γολιάθ» ο ΄Αρης, αλλά για να είμαστε ακριβείς δεν μπορεί να κριθεί με τοποθέτηση σταθερών γραμμών , κατά το πλαισίωμα του. Χαώδης η διαφορά του από τον ακίνδυνο αντίπαλο (17(9)-4(2) οι τελικές ενέργειες, 67-33% η κατοχή μπάλας). Ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να έχουν βγάλει, από τα ματς της μακρόχρονης (ελέω των πολλών αναβολών) προετοιμασίας, μόνο ο επαγγελματίας τεχνικός διευθυντής του, ο Παύλος Μυροφορίδης και ο πάρα πολύ χαμηλών τόνων , έμπειρος προπονητής Δημήτρης Σπανός.

Ούτε οι περισσότεροι από τους οπαδούς του, γιατί, όπως είδαμε και σήμερα, ελάχιστοι πηγαίνουν στο Χαριλάου, αφού ξεδίδουν μπασκετικά στο Αλεξάνδρειο. Οι Αρειανοί πιστοί έχουν κουραστεί με το 4 χρόνια χωρίς Σούπερ Λίγκα και δεν κεντρίζεται το ενδιαφέρον τους με αντιπάλους, όπως τον Αιγινιακό. Θέλουν την ομάδα τους «στα σαλόνια» και το έδειξαν μεσοβδόμαδα, όταν μαζεύτηκαν πολλοί , ιδιαίτερα στην εξέδρα τους, τη νότια, γιατί το δέλεαρ ήταν «ο Πανιώνιος» και ταυτόχρονα «η πιθανή πρόκριση» , σε περίπτωση νίκης επί του ΠΑΣ Γιάννινα, κατά το κλείσιμο της Φάσης με τους Ομίλους.

Μέσα σε 12 λεπτά ο ΄Αρης πέτυχε 3-0 και καθόρισε το αποτέλεσμα. Σχετικά νωρίς βρήκαν δίκτυα οι Πλατέλλας (19΄), Πασσάς (24΄) και Κάσσος (31΄ ). Το α΄ημίχρονο «θα μπορούσε» να είχε λήξει με διπλάσιο σκορ. Χάθηκαν σίγουρα γκολ, είτε από ατομική διάθεση (π.χ. του Διαμαντόπουλου), είτε γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Και δεν διπλασιάστηκε, στην κυριολεξία, το σκορ ούτε κατά το β΄ημίχρονο, γιατί ο ΄Αρης δεν είχε την ψυχολογική πίεση και την ανάγκη για «να διασκεδάσει» τον βαθμολογικό κατήφορο (-8) σε τρεις συνεχόμενους αγώνες (Τρίπολη Ξάνθη, Ατρόμητο), όπως είχε η ΑΕΚ την Πέμπτη, με «σάκο του μποξ» τον Απόλλωνα και με άτυχο τον προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη («πλήρωσε το τσιγαρόχαρτο» -που δεν ήταν καν ούτε απομίμηση «μαρμάρου»…). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης , όπως προαναφέραμε, πάτησε φρένο και είναι χαρακτηριστικό, ότι τα άλλα δύο γκολ, σαν «κερασάκια στην τούρτα», ήλθαν αργά και από επιθετικούς που μπήκαν αλλαγή και ήθελαν να δηλώσουν «παρόντες». Τον Καπνίδη (75΄) και τον Μπαργκάν (93΄).

Από τα ονόματα των χθεσινών αναπληρωματικών (τρίτος ήταν ο Μπούρμπος, στο 39΄, αντί για τον Τζανακάκη, που τραυματίστηκε) , αντιληπτό, ότι το φαβορί Νο 1, για την άνοδο, έχει βάθος στον «πάγκο». Το έμψυχο υλικό είναι πλούσιο, άλλωστε δεν γινόταν να μη ήταν, με παρόντα τον σπεσιαλίστα των ανόδων, τον πρώην «Απολλωνιστή Νέας Σμύρνης» και «Ηρακλειδέα», Παύλο Μυροφορίδη. Με βασικές επισημάνσεις, για τον εφετινό ΄Αρη, πως έχει ομοιογενές υλικό, με υψηλότερο σωματικό ανάστημα, από τον περσινό (με εξαίρεση τον Βαγγέλη Πλατέλλα, που διακρίθηκε χθες ιδιαίτερα) και με διαφορετική νοοτροπία, ως προς το εξής: Σε κάθε αγωνιστική ο ΄Αρης θα κοιτάζει το ποιο είναι το δικό του και μόνο αποτέλεσμα, το τι θα κάνει αυτός. Δεν «θα κρεμιέται στο ακουστικό» για να μαθαίνει το αποτέλεσμα των ΟΦΗ, Καλαμαριάς, Τρικάλων, Δόξας, Παναχαϊκής.΄Ητοι αντίθετα από το περσινό «κακό», με τη μπάλα να κυλάει πάνω στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» , αλλά η πρεμούρα να ήταν για τον Απόλλωνα, στη Ριζούπολη, για τον ΟΦΗ στο «Θ.Βαρδινογιάννης» και ούτω καθ΄εξής.

Καταλήγοντας και με την επανάληψη, ότι επί μέρους αγωνιστικά συμπεράσματα δεν ήταν λογικό να βγάζαμε, από ένα παιχνίδι «γάτας με ποντίκι», η πρώτη γενική εντύπωση , που σχηματίσαμε, ότι: Ο ΄Αρης διαθέτει καλούς παίκτες και με επαγγελματική, πρωταθληματική, νοοτροπία, η οποία έχει σμιλευτεί από τους Μυροφορίδη-Σπανό, φυσικά υπό την διεύθυνση του μεγαλομετόχου Θεοδώρου Καριπίδη- έμπειρου από το «αγροτικό» του στην ποδοσφαιρομάνα Βέροια. Αν προστεθεί, όταν «θα ζεσταθεί» το πρωτάθλημα, και ο πασίγνωστος για τον όγκο και το πάθος του, Αρειανός κόσμος, τότε η ομάδα την σημερινή παρέλαση για το «Όχι», θα την μετατρέψει …σε παρέλαση για το «Ναι» στη άνοδο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ