Ο διασυρμός των «εξυγιαντών»

Ο διασυρμός των «εξυγιαντών»

Η επιστολή που έστειλε ο Χούμπελ στην ελληνική ομοσπονδία, εκφράζοντας την αντίθεση του με την απόφαση για διεξαγωγή τελικού στις 30 Αυγούστου είναι το απόλυτο ξεμπρόστιασμα.

Η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ολυμπιακού – ΑΕΚ στις 30 Αυγούστου είναι μια ακόμα απόδειξη πως το «βαρέλι δεν έχει πάτο» την εποχή της «εξυγίανσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακόμα και οι ιθύνοντες της UEFA και της FIFA έφτασαν στο… Αμήν, βλέποντας πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τι να πρωτοπείς και τι να πρωτοσχολιάσεις από τα όσα αποφάσισαν οι φωστήρες της ελληνικής ομοσπονδίας.

Είναι προφανές πως ακόμα και οι πιο σκληροί χαρακτηρισμοί δεν μπορούν ν’ αποδώσουν την πραγματική εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ο διασυρμός της ΕΠΟ και του συστήματος της «εξυγίανσης», από τον εκπρόσωπο των FIFA και UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Η επιστολή που έστειλε ο Χούμπελ στην ελληνική ομοσπονδία, εκφράζοντας την αντίθεση του με την απόφαση για διεξαγωγή τελικού στις 30 Αυγούστου είναι το απόλυτο ξεμπρόστιασμα.

Οι ιθύνοντες της UEFA και της FIFA δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι επισημάνσεις στην επιστολή του Χούμπελ, είναι κόλαφος για την ΕΠΟ και το σύστημα που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ο Χούμπελ εξηγεί στους ιθύνοντες της ΕΠΟ τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει ο τελικός στις 30 Αυγούστου.

Τους λέει με πολύ απλά λόγια ότι δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνοται υπόψιν αυτά που έχει ζητήσει η UEFA.

Μα εδώ θ’ αναρωτηθεί κάποιος; Δεν γνωρίζουν στην ελληνική ομοσπονδία ότι με βάση τις εντολές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, η σεζόν πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Αυγούστου;

Προφανώς και το γνωρίζουν αλλά για τα στελέχη της «εξυγίανσης» δεν έχουν καμιά αξία τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο εκπρόσωπος της UEFA και της FIFA. Το μόνο που «έκαιγε» την ΕΠΟ ήταν να μη γίνει ο τελικός όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, στις 26 Ιουλίου ή έστω δύο – τρεις μέρες αργότερα. Ο Ολυμπιακός τους έδωσε και αυτή την δυνατότητα με την επιστολή που έστειλε στην ομοσπονδία.

Η επιστολή του Χούμπελ αποτελεί κόλαφο για την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τα όσα έχουν πράξει οι ιθύνοντες της ΕΠΟ στο θέμα του τελικού. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που βασανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο την περίοδο της «εξυγίανσης». Ήταν ένα ακόμα «επεισόδιο» της προσπάθειας του συστήματος να αφαιρέσει κάθε ίχνος λογικής, γιατί πολύ απλά στόχος ήταν εξ αρχής ένας. Να μη γίνει ο τελικός. Μόνο που οι συγκεκριμένες επιλογές της ΕΠΟ έχουν προκαλέσει τον έντονο εκνευρισμό των ιθυνόντων της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και η επιστολή του Χούμπελ φανερώνει πολλά για το πώς είδε η UEFA τους τακτικισμούς και τις αδιανόητες αποφάσεις της διοίκησης της ΕΠΟ.

Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ