Όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ ψηφίζει κόντρα στην ΕΠΟ

Όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ ψηφίζει κόντρα στην ΕΠΟ

Ο Γραμμένος διαχώρισε τη θέση του στη χθεσινή εκτελεστική επιτροπή. Το ίδιο και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ. Και όμως σήμερα είναι απλά… Τρίτη.

Πέρασε στα ψιλά. Και όμως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Διότι ανεξαρτήτως κινήτρου, η ιστορία έγραψε χθες στην εκτελεστική επιτροπή πως τρεις άνθρωποι ψήφισαν υπέρ της άμεσης διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ελλάδας. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ – και αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού- Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Δηλαδή πέρα από την UEFA και την FIFA που μέσω της δήλωσης του Χούμπελ πήραν ξεκάθαρα θέση υπέρ της νομιμότητας –άρα και της διεξαγωγής του τελικού ως τις 2 Αυγούστου-, έκαναν το ίδιο με την ψήφο τους και ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ αλλά και ο επικεφαλής της ΕΠΟ.

Ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ σε μια εκ των πραγμάτων «χαμένη παρτίδα»; Ίσως. Θυμάμαι όμως τον Κώστα Καραπαπά να λέει την προηγούμενη εβδομάδα πως ο Βαγγέλης Γραμμένος στις συνομιλίες του με τον Ολυμπιακό, συμφωνούσε πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν απόλυτο δίκιο σε όσα λένε για αυτή την παρωδία με αφορμή τον τελικό. Όπως βεβαίως θυμάμαι τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού να αναφέρεται και σε κάτι ακόμη. Στην παραδοχή του Βαγγέλη Γραμμένου σε αυτές τις συζητήσεις, πως δέχεται «πιέσεις». Κάτι που η ΕΠΟ έσπευσε να διαψεύσει με ανακοίνωση της. Αλλά που δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Γιατί αν ο Γραμμένος δέχονταν πιέσεις, θα έπρεπε να το αποκαλύψει σε κάποιον Εισαγγελέα, όχι σε ιδιωτικές συζητήσεις.

Ας μην γυρίζουμε εκεί όμως. Ας μείνουμε στα δεδομένα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ψήφισε σε βάρος των επιτροπών της ΕΠΟ σε αυτή την ιστορία, καθώς αυτές εισηγήθηκαν την 30η Αυγούστου ως μέρα τελικού. Όπως έκανε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ. Όπως έκανε η UEFA και η FIFA μέσω της δήλωσης Χούμπελ στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Και όλοι αυτοί έχασαν, διότι ήττα είναι ότι συμβαίνει αυτές τις ημέρες, από δώδεκα παράγοντες της Ομοσπονδίας που ως επί το πλείστο βρίσκονται σε αυτή την Εκτελεστική Επιτροπή ως εκπρόσωποι των ΕΠΣ.

Δηλαδή κάποιος που μπορεί να έχει ένα κατάστημα με χρώματα σε κάποιο ακριτικό νησί ή κάποιος άλλος που έχει ένα μαγαζί με κινητά στη Θεσσαλονίκη έβαλαν στην άκρη τις διεθνείς συνομοσπονδίες και τους προέδρους της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ. Και αποφάσισαν οι ίδιοι για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδας.

Και να ήταν μόνο ο τελικός; Η χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή και οι αποφάσεις της ήταν λόγος -σήμερα και όλας- η UEFA και η Κυβέρνηση να το κλείσουν το μαγαζί στο πάρκο Γουδή. Λόγος για να επιστρέψουμε σε εποχή ΠΔΕ, έτσι για να θυμηθούμε και την αφετηρία της «εξυγίανσης». Δεν μπορεί να διοικεί κάποιος που κάνει ότι του καπνίσει αγνοώντας τους πάντες.

Προσέξτε: Τι είπε χθες η ΕΠΟ;

Ότι θα κάνει τον τελικό κυπέλλου εκτός του χρονικού περιθωρίου που ζήτησε η UEFA, γιατί έτσι θέλει.

Ότι θα κάνει εκλογές τον Οκτώβρη του ΄20 γιατί έτσι θέλει -αγνοώντας την απόφαση ενός δικαστηρίου (Ειρηνοδικείου) που αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνουν εκλογές πριν από τον Οκτώβρη του ΄21-.

Ότι θα αφήσει το ποδόσφαιρο χωρίς δικαστές ως τον Οκτώβρη του ΄20, γιατί έτσι θέλει.

Και ότι ουσιαστικά αποσύρει το Παγκρήτειο από την υποψηφιότητα για τον τελικό του Conference league, βάζοντας στον φάκελο την υπό «σύσταση» Αγιά Σοφιά. Ναι, και εδώ γιατί έτσι θέλει. Ακόμη και αν η UEFA λέει πως δεν μπορείς να αλλάξεις «φάκελο» υποψηφιότητας. Εκτός αν έχεις ήδη «αναλάβει» τη διοργάνωση.

Και αυτοί οι φοβεροί τύποι είναι ακόμη στη θέση τους!

Δεν είναι υπέροχο το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ