Ο Χιμένεθ είναι έτοιμος, ο Γκαρθία τώρα άρχισε…

Ο Χιμένεθ είναι έτοιμος, ο Γκαρθία τώρα άρχισε…

Στην ΑΕΚ οι παίκτες δεν έχουν να μάθουν καινούρια πράγματα από τον προπονητή τους. Στον Ολυμπιακό αντικειμενικά η κατάσταση θα μοιάζει λίγο «φτου κι από την αρχή»…

Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς και για μια ισπανική μονομαχία στους πάγκους. Ο παλιός Μανόλο Χιμένεθ εναντίον του νέου Οσκαρ Γκαρθία. Μια μονομαχία που δεν γίνεται με τους ίδιους όρους.

Ο Χιμένεθ ξέρει τα πάντα για την ομάδα του. Ο Γκαρθία ακόμα μαθαίνει. Η ΑΕΚ είναι δημιούργημα του Σεβιγιάνου, ο Ολυμπιακός δεν είναι καν «δημιούργημα». Αναζητεί αγωνιστική ταυτότητα…

Ο Χιμένεθ δημιούργησε μια ΑΕΚ που καλύπτει τα νώτα της με τους τρεις στόπερ και μετά βγαίνει στην επίθεση. Ο Γκαρθία καταλαβαίνουμε ότι θέλει έναν φουλ επιθετικό και πιεστικό Ολυμπιακό.

Δυο τύποι ασύμβατοι αναφορικά με την προπονητική τους φιλοσοφία, θα καθίσουν στους πάγκους σε τρεις αναμετρήσεις μέσα σε δυο εβδομάδες που ίσως τα κρίνουν όλα. Το ποιος θα προκριθεί στο Κύπελλο έτσι κι αλλιώς θα κριθεί. Ίσως κριθεί όμως και ποιος από τους δυο θα αποχαιρετήσει τις περισσότερες ελπίδες του για τον τίτλο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δουλέψει την ομάδα του, την έχει στρώσει και μας παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια (με ελαφρά εξαίρεση το ματς με τον ΠΑΣ) την ΑΕΚ που θέλει να βλέπει. Προσωπικά δεν νομίζω πως υπάρχουν σοβαρά περιθώρια να ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή της η Ένωση. Ο κόουτς παίρνει ό,τι μπορεί και από τους παίκτες συνολικά και από το σύνολο.

Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι διαφορετικά και απροσδιόριστα. Σε μια βδομάδα είναι το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν αντέχει σε σοβαρή συζήτηση η άποψη πως ο Γκαρθία θα παρουσιάσει τον πρωταθλητή όπως θα τον θέλει. Δεν γίνονται αυτά με προπονήσεις δυο εβδομάδων και δεν γίνονται όταν παίκτες με μεγάλη ποιότητα δεν είναι διαθέσιμοι και αν είναι αυτό θα φανεί την τελευταία στιγμή.

Είτε πρόκειται για 4-4-2 είτε πρόκειται για το ιδιότυπο 4-4-3 χωρίς ουσιαστικούς εξτρέμ, ο χρόνος δεν επαρκεί για αφομοίωση. Πέραν του ότι ο Χιμένεθ ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό (του έχει πάρει και τον αέρα) ενώ ο Γκαρθία εκτός από την δική του ομάδα θα πρέπει να μαθαίνει και τον αντίπαλο. Στα ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα συστήματα πηγαίνουν περίπατο. Μετράει το πάθος, η αγωνιστικότητα, η προσωπικότητα και η κλάση ορισμένων παικτών.

Μου είναι δύσκολο να φανταστώ πως ο Ολυμπιακός θα επιλέξει να πιέσει ψηλά την ΑΕΚ γνωρίζοντας τις ευπάθειες που έχει στην άμυνα του και ειδικά στο ζήτημα των επιστροφών. Πως είναι δυνατό οι παίκτες του να αντέξουν σε υψηλούς ρυθμούς έντασης και πίεσης ψηλά χωρίς να «κρεμάσουν» όπως έγινε την τελευταία μισή ώρα στο παιχνίδι με την Λαμία. Το πιθανότερο είναι ο Γκαρθία να διαφοροποιήσει την τακτική του.

Τουναντίον ο Χιμένεθ διευκολύνεται από το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι γίνεται στο Φάληρο. Δεν είναι υποχρεωμένος να βγάλει πολλούς παίκτες στην επίθεση ποντάροντας ακόμα και σε ισόπαλο αποτέλεσμα αφού έχει τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Η αναμέτρηση των Ισπανών τεχνικών στα τρία ματς ΑΕΚ Ολυμπιακού θα γίνει με τον Χιμένεθ σε πλεονεκτική θέση. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έχουν να μάθουν καινούρια πράγματα από τον προπονητή τους. Στον Ολυμπιακό η κατάσταση μοιάζει λίγο σαν «φτου κι από την αρχή»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ