ΠΑΟΚ : Ελεύθεροι, δανεικοί, αλλά και μεταγραφές με την προϋπόθεση να υπάρξουν πωλήσεις

ΠΑΟΚ : Ελεύθεροι, δανεικοί, αλλά και μεταγραφές με την προϋπόθεση να υπάρξουν πωλήσεις

Από τη μεγάλη δεξαμενή που λέγεται «ελεύθεροι και δανεικοί» κινείται σε πρώτη φάση για την ενίσχυση του ρόστερ του ο ΠΑΟΚ. Οι Ασπρόμαυροι δεν λένε όχι στην αγορά ποδοσφαιριστών, αλλά με την προϋπόθεση να υπάρξουν πώληση/εις.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός ξεκίνησε στην Τούμπα με πολύ μελέτη, άκρα μυστικότητα, αλλά και σεμνότητα. Το αναφέρουμε αυτό γιατί τα τελευταία χρόνος όλος ο ΠΑΟΚ είχε ξεσαλώσει στο instagram, καθώς βλέπαμε, πρώτα στα social media να ανακοινώνονται μεταγραφές, αλλά και πιθανοί μεταγραφικοί στόχοι και μετά να υπάρχει μια επίσημη τοποθέτηση.

Η πρώτη μεταγραφή είναι γεγονός στην Τούμπα με τον Στεφάν Σβαμπ να έρχεται σε μια χρονική στιγμή που στον ΠΑΟΚ είχαν ξεμείνει από μέσους. Ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής, που θεωρείται ένα σύγχρονο «box to box» χαφ και έλειπε από την ομάδα ειδικά την περσινή χρονιά, ίσως να είναι η πιο κομβική μεταγραφή γιατί έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλει ένας προπονητής. Ταχύτητα, καλός κεφαλοσφαιριστής, ασίστ, εύστοχες μεταβιβάσεις, αλλά και γκολ.

Ο Δικέφαλος δεν θα μείνει μόνο στην απόκτηση του 29χρονου χαφ. Ο Ολαφ Ρέμπε σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του τμήματος σκάουτινγκ (Γιάννη Σαββίδη) και φυσικά και τον προπονητή Αμπέλ Φερέιρα συνεχίζουν την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού θέλοντας να φέρουν τους κατάλληλους παίκτες που θα συμπληρώσουν το παζλ του νέου ΠΑΟΚ. Στη Μικράς Ασίας αναζητούν ένα ακόμα χαφ κι αυτό γιατί στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν θα είναι έτοιμος ο MVP της περασμένης χρονιάς, Γιόζιπ Μίσιτς. Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός διαθέσιμος είναι ο Εσίτι, ενώ τραυματίας είναι και ο Αουγκούστο που θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Όπως έχουμε γράψει στο «10» στην Τούμπα αναζητούν ένα αριστερό μπακ για να υπάρχει εναλλακτική πίσω από τον Γιαννούλη, αλλά και σε περίπτωση που πουληθεί ο Κατερινιώτης αμυντικός στο εξωτερικό. Στην μεταγραφική ατζέντα του Ρέμπε υπάρχει και η αναζήτηση παικτών που θα ενισχύσουν την επιθετική γραμμή. Ενός φορ περιοχής, αλλά και ενός εξτρέμ. Η πρώτη επιλογή συνδέεται άμεσα με αυτή του Τσούμπα Άκπομ. Αν ο Άγγλος επιθετικός πωληθεί με τα χρήματα που επιθυμούν στην Τούμπα τότε ένα σημαντικό ποσό θα διατεθεί για την έλευση ενός επιθετικού.

Στην εισήγηση του ο Αμπέλ Φερείρα είχε ζητήσει από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός εξτρέμ. Μάλιστα ο Πορτογάλος είχε σκιαγραφήσει στον Ρέμπε το προφίλ του παίκτη που θα ήθελε να φέρει στην Τούμπα. Γρήγορος, αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός, αλλά και ικανός να συμπαρασύρει με την απόδοση του και την υπόλοιπη ομάδα. Ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής με την μεγάλη ατζέντα αναζητά την καλύτερη περίπτωση σε Ευρώπη, αλλά και Λατινική Αμερική. Ο 42χρονος παράγοντας του Δικεφάλου έχει ήδη στα χέρια του προτεινόμενες λύσεις από το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας και μαζί και με δικές του επιλογές προχωρά στο τελικό σκανάρισμα και τις διερευνητικές επαφές με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Στο κεφάλαιο πωλήσεις, από τον ΠΑΟΚ, διαρρέεται πως μέχρι στιγμής έχουν πει «όχι» τα λίγα χρήματα που προσέφεραν οι Τούρκοι για τον Άκπομ, αλλά και στην πρόταση που ήρθε στη Μικράς Ασίας από Γερμανική ομάδα για τον Μιχάι. Οι Ασπρόμαυροι ναι μεν καίγονται για να πωλήσουν παίκτη/ες για να φάνουν έσοδα στα βιβλία της ΠΑΕ, όχι όμως κοψοχρονιά. Αυτοί που μπορούν να φέρουν ένα σεβαστό ποσό είναι οι Δημήτρης Γιαννούλης και Τσούμπα Άκπομ. Σ’ αυτούς ποντάρει ο ΠΑΟΚ για να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση και να ηρεμήσει από την απειλή της UEFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ