Όταν η ΕΠΟ αρνείται να εκτελέσει τα καθήκοντά της…

Όταν η ΕΠΟ αρνείται να εκτελέσει τα καθήκοντά της…

Από τη στιγμή που παραιτήθηκαν όλα τα μέλη της Εφέσεων, η Ομοσπονδία ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή τους. Αντί να κάνει το προφανές, πήρε απόφαση ότι θα το κάνει τον Οκτώβριο! Η πρόθεση προφανής. Να στείλει την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας στην εξέδρα.

Καλόπιστα ας αναρωτηθεί ο καθένας; Τι εμποδίζει την ΕΠΟ να προχωρήσει τώρα στον ορισμό νέων μελών, τακτικών δικαστών, στην Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας. Γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα που προέκυψε το πρόβλημα και θα πρέπει αν γίνει τον Οκτώβριο; Ας μην ταλαιπωρηθεί ο αναγνώστης αυτού του κειμένου. Δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση.

Η ΕΠΟ δεν θέλει να λειτουργήσει η Επιτροπή Εφέσεων. Επιθυμεί να το τρενάρει όσο περισσότερο μπορεί. Ξέρει ότι η Εφέσεων έχει εντολή από το CAS να εξετάσει την υπόθεση της πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ. Κι ενώ υπάρχει ανοικτή υπόθεση με εντολή να εξεταστεί, η ΕΠΟ δεν προχωρά στη συγκρότηση της Επιτροπής για να την εκδικάσει. Στη γλώσσα της Νομικής αυτό λέγεται αρνησιδικία.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε άρνηση της Ομοσπονδίας εκτελέσει τα καθήκοντά της. Αφήνω κατά μέρος το πώς έγινε και όλοι οι τακτικοί δικαστές που την συγκροτούσαν παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους. Από τη στιγμή που έγινε αυτό η Ομοσπονδία ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή τους. Αντί να κάνει το προφανές , πήρε απόφαση ότι θα το κάνει τον Οκτώβριο. Η πρόθεση προφανής. Να στείλει την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας στην εξέδρα.

Ερχεται λοιπόν η Σούπερ Λίγκα και σιγοντάρει. Αντί να ζητήσει από την ΕΠΟ να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να συγκροτήσει την Επιτροπή παίρνει απόφαση να μην ασχοληθεί με το θέμα. Κάνει δηλαδή πλάτες όσοι μόνο στην ΕΠΟ αλλά κυρίως στον ΠΑΟΚ που έχει κάθε λόγο να μην ασχοληθεί η Επιτροπή με το θέμα του. Ετσι πορεύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χρόνια της… εξυγίανσής του.

Ανίκανοι και εντολοδόχοι παράγοντες που κάνουν πλάτες στα πραγματικά αφεντικά τους η προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τοπικά μικροσυμφέροντα. Η ΕΠΟ για μια φορά ακόμα δεν κατόρθωσε να πάρει απόφαση για τις περίφημες αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών. Ετσι παραμένει στον αέρα η πρόθεσή της να γεμίσει την χώρα με κατ όνομα επαγγελματικές ομάδες την εποχή που η οικονομική κρίση απειλεί να σαρώσει τα πάντα και να τινάξει στον αέρα τις εθνικές διοργανώσεις με τις ομάδες που θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και θα αποχωρούν.

Αντί να περικοπούν δραστικά οι ομάδες που παίρνουν μέρος στις ενικές διοργανώσεις ώστε να περιορίσουν τα κόστη στην ΕΠΟ σχεδιάζουν να τις αυξήσεις για να τις μετατρέψουν σε πρυτανεία που θα σιτίζονται οι αετονύχηδες του παράνομου στοιχηματσμού και των στημένων αγώνων

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ