Ο Τοροσίδης μένει στον Ολυμπιακό…

Ο Τοροσίδης μένει στον Ολυμπιακό…

To10.gr εξηγεί γιατί και... πώς ο Βασίλης Τοροσίδης θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Και όχι μόνο για έναν χρόνο. Και η ξεχωριστή περίπτωση του «έφηβου» Αβραάμ.

Οταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αποκτήσει τον Βασίλη Τοροσίδη το καλοκαίρι του 2018, δεν το έκανε μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Αυτό ήταν σαφές. Και δεν κρυβόταν από την πλευρά της διοίκησης. Τώρα, δύο χρόνια μετά, ο Τοροσίδης παραμένει στον Πειραιά και καλείται να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο ή θα κρεμάσει τα παπούτσια της σπουδαίας καριέρας του.

Είναι γεγονός ότι ο ίδιος γέρνει περισσότερο προς το να σταματήσει την μπάλα. Είναι γεγονός επίσης ότι σχεδόν όλοι έχουν πέσει πάνω του, με σκοπό να τον πείσουν να συνεχίσει. Να παραμείνει για ακόμη έναν χρόνο και μετά να βγάλει την αθλητική περιβολή και να βάλει το… κοστούμι. Διότι δεν είναι μυστικό πως ο «Τόρο» θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Απλά θα ανοίξει μια νέα καριέρα, εάν κλείσει αυτή του ποδοσφαιριστή.

Ο Ολυμπιακός, η διοίκησή του, έχει αποφασίσει να επενδύσει σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει στον σύλλογο, έχουν κύρος, προσωπικότητα, έχουν κερδίσει τον σεβασμό και αγαπούν την ομάδα τους. Για αυτόν τον λόγο, τόσο ο Τοροσίδης, όσο και ο Αβραάμ, θα μείνουν στον Πειραιά. Και μετά το τέλος της καριέρας τους. Καθώς η αξία της παρουσίας τους, ειδικά αυτά τα τελευταία δύο χρόνια, δεν μετριέται σε συμμετοχές, αλλά σε όσα γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ρέντη. Εκεί όπου οι δύο παλαιότεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αποτελούν παράδειγμα για όλους.

Εάν ένας ποδοσφαιριστής πάρει την απόφαση να σταματήσει να παίζει, είναι δύσκολο να τον πείσεις να αλλάξει. Διότι σημαίνει ότι έχει αλλάξει τελείως τρόπο σκέψης και ζωής. Εχει αναθεωρήσει την καθημερινότητα και τις προτεραιότητές του. Εάν ο Τοροσίδης έχει πράγματι αποφασίσει να σταματήσει, τότε δύσκολα θα πάρει πίσω την απόφασή του.

Εξάλλου, ο Πέδρο Μαρτίνς, που τόσο τον θέλει μέσα στα αποδυτήρια, εκεί θα τον έχει. Είτε ως ποδοσφαιριστή είτε ως μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Με τον «Τόρο» να αναλαμβάνει έναν νέο ρόλο. Έναν ρόλο που θα του δώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο.

Οσο για τον Αβραάμ; Ο Παπαδόπουλος είναι μια κατηγορία μόνος του. Ζει τη δεύτερη ποδοσφαιρική του νεότητα. Δουλεύει σαν μηχανή που δεν ξεμένει ποτέ από καύσιμα. Προπονείται σαν έφηβος. Και αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα προσήλωσης στη δουλειά, υπακοής στις οδηγίες του προπονητή, αλλά και του μότο «η ομάδα πάνω από όλους και όλα». Για αυτό και ο ίδιος, όταν αποφασίσει να σταματήσει, θα έχει τη θέση που του αρμόζει στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ