Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον Λεονάρντο Κούτρη…

Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον Λεονάρντο Κούτρη…

Πολλά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν στο παιχνίδι του τον Τσίμικα, υπάρχουν και στο παιχνίδι του Κούτρη. Ταχύτητα, καλή σέντρα, ανασταλτική προσήλωση. Είναι παίκτης πρώτης γραμμής που με την εξέλιξη που είχε, έφτασε στην Εθνική ομάδα.

Από τη στήλη αυτή έχω γράψει αρκετές φορές για την αξία και το ταλέντο του Κώστα Τσιμίκα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω να προσθέσω κάτι τώρα που οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ. Από την ώρα που έγινε γνωστή η μετακίνησή του στην κορυφαία ομάδα του κόσμου τα τελευταία δυο χρόνια , δικαιολογημένα άνοιξε η συζήτηση για την διάδοχη κατάσταση στον ολυμπιακό. Ποιος θα είναι δηλαδή αυτός που θα αναλάβει να καλύψει το κενό ενός παίκτη από τους πλέον επιδραστικούς στο παιχνίδι της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Πριν καν πάρει μεταγραφή ο Τσιμίκας, είχαμε διαβάσει στο 10.gr για τον Περουβιανό Μιφκέλ Τράουκο έναν παίκτη με καλό βιογραφικό και πλούσιες εμπειρίες. Ηταν σαφές δηλαδή πως και στην περίπτωση αυτή ο Ολυμπιακός μαγείρευε πριν πεινάσει. Ο Τράουκο είναι έτοιμος να φτάσει στον Πειραιά, οι συζητήσεις των ερυθρόλευκων με την Σεντ Ετιέν βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έχει λύση και μάλιστα πρώτης γραμμής για τη θέση του αριστερού μπακ.

Ο Λεονάρντο Κούτρης είναι ποδοσφαιριστής υψηλών προδιαγραφών. Πριν φύγει δανεικός για την Μαγιόρκα μοιραζόταν τη θέση με τον Τσιμίκα. Το τελευταίο εξάμηνο ήταν που ο νυν παίκτης της Λίβερπουλ είχε πάρει προβάδισμα στις προτιμήσεις του προπονητή κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να τον δανείσουν στην Μαγιόρκα. Εκεί ο Κούτρης ήταν βασικός πριν τον Ιανουάριο πάθει την ζημιά στους χιαστούς και εγχειριστεί. Τώρα έχει επιστρέψει στου Ρέντη και βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Πολλά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν στο παιχνίδι του τον Τσίμικα, υπάρχουν και στο παιχνίδι του Κούτρη. Ταχύτητα, καλή σέντρα, ανασταλτική προσήλωση. Ο Κούτρης δεν είναι μια εναλλακτική λύση που χρειάζεται κάθε ομάδα με τόσο υψηλούς στόχους. Είναι παίκτης πρώτης γραμμής που με την εξέλιξη που είχε έφτασε στην Εθνική ομάδα. Ότι τον έριξε πίσω ο σοβαρός τραυματισμός τους είναι γεγονός αλλά δεν πρόκειται για κάτι άγνωστο ούτε για κάτι αξεπέραστο.

Ο υγιής Κούτρης είναι λύση πρώτης γραμμής για τον Ολυμπιακό όπως ήταν άλλωστε το προηγούμενα χρόνια. Χωρίς να παραγνωρίζω την αξία του Τράουκο που δεν έρχεται στον Ολυμπιακό για να βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο, χωρίς να «εξαφανίζω» από την εξίσωση και το νεαρό Φοντέ Καμαρά που παίζει στην ίδια θέση και είχε δοθεί δανεικός στην Αζαξιό, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει και πάλι στην διάθεσή του δυο εξαιρετικές λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας. Μπορεί και τρεις αν το θελήσει.

Ο Λεονάρντο Κούτρης, υγιής και σε αγωνιστική ετοιμότητα είναι παίκτης πρώτης γραμμής και μεγάλης αξίας , ικανός να κάνει κι αυτός το άλμα σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ