Ολυμπιακός : Το πλάνο «τρέχει», όλα γίνονται όπως πρέπει…

Ολυμπιακός : Το πλάνο «τρέχει», όλα γίνονται όπως πρέπει…

Ο Ολυμπιακός παραμένει πιστός στο πετυχημένο πλάνο που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Οι απαραίτητες κινήσεις θα γίνουν όπως πρέπει. Αρκετοί υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι είναι γνωστοί, όχι όλοι όμως…

Τα πάντα στον Ολυμπιακό λειτουργούν βάση πλάνου. Ένα πλάνο που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με την έλευση του Πέδρο Μαρτίνς και την άψογη συνεργασία του με τους Καρεμπέ, Μοντεστό έχοντας βεβαίως την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης. Ένα πλάνο που έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο να επιστρέφει εμφατικά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου με το +18 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ σε μια ακόμη χρονιά σκληρής «εξυγίανσης» να εντυπωσιάζει και να βουλώνει στόματα.

Ένα πλάνο που συνεχίζεται με τον Μαρτίνς για άλλα δύο χρόνια στον πάγκο, έτοιμο για να βάλει τον Ολυμπιακό στις νέες προκλήσεις που έρχονται γρήγορα-γρήγορα. Στις 18 του μήνα οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν μετά τις ολιγοήμερες διακοπές για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους.

Στις 30 Αυγούστου θα κληθούν να παίξουν τον τελικό της περασμένης σεζόν γιατί έτσι ήθελαν οι… φωστήρες του ελληνικού ποδοσφαίρου ακολουθώντας τις οδηγίες που πήραν. Στις 12 Σεπτεμβρίου υποτίθεται πως θα ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ. Στα τέλη του Σεπτέμβρη ο Ολυμπιακός θα παίξει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι έχουν διαμορφώσει αναλόγως τα πλάνα τους γνωρίζοντας εδώ και καιρό πως δεν θα είχαν μαζί τους τον Ομάρ αλλά και τον Τσιμίκα. Δύο πολύ σημαντικές αφαιρέσεις από το ρόστερ της ομάδας χωρίς καμία αμφιβολία.

Το πλάνο όμως του Ολυμπιακού είναι σε εφαρμογή εδώ και καιρό και θα φέρει σύντομα εξελίξεις. Στον Ολυμπιακό άλλωστε ξέρουν πως οι πιέσεις που θα δεχθούν από ξένες ομάδες και για άλλους ποδοσφαιριστές τους, όπως οι Σα, Σεμέδο, Καμαρά είναι πολλές. Ξέρουν επίσης πώς να κρατήσουν δυνατό τον Ολυμπιακό παρά τις αποχωρήσεις που έρχονται φυσιολογικά καθώς οι παίκτες του ξεχωρίζουν και προσελκύουν μεγάλες ομάδες του εξωτερικού.

Εκτός αν θεωρεί κανείς πως κακώς πουλήθηκε ο Τσιμίκας στην Λίβερπουλ ή αύριο – μεθαύριο ο Σα στην Ατλέτικο. Όποιος το πιστεύει αυτό ας ασχοληθεί με το χόκει επί χόρτου.

Το ζητούμενο είναι όπως φεύγουν έτσι και να έρχονται καλοί παίκτες. Και επειδή ο Ολυμπιακός πουλάει στις καλύτερες ομάδες και πουλάει ακριβά και ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του αυτό σημαίνει πως το όλο «πάρε-δώσε» εδώ και χρόνια γίνεται σωστά.

Και θα συνεχίσει να γίνεται πάντα σύμφωνα με το πλάνο. Αρκετοί από τους στόχους της ομάδας έχουν ήδη γίνει γνωστοί. Ο Τραούκο για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι η περίπτωση που δείχνει να τελειώνει γρήγορα. Λέω δείχνει γιατί στις μεταγραφές τίποτα δεν είναι δεδομένο αν δεν μπουν οι υπογραφές. Και υπάρχει και άλλη περίπτωση αριστερού μπακ.

Ο Ραφίνια είναι ο μεγάλος στόχος για δεξιά και είναι πολύ πιθανό σύντομα να έχουμε ευχάριστα νέα! Αντικαταστάτης του Σα εφόσον πουληθεί ο Πορτογάλος υπάρχει έτοιμος.

Ο Μαρτίνς έχει έτοιμες επιλογές για τον εξτρεμ που αναζητά, και για τον άξονα αν χρειαστεί. Υπάρχουν και εκπλήξεις, περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά αλλά ακόμη δεν έχουν διαρρεύσει. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει όταν πρέπει.

Ο Ολυμπιακός δεν επιδιώκει να ετοιμάσει την ομάδα του μόνο για τον τελικό του Κυπέλλου (σ.σ. το οποίο βεβαίως και θέλει να πάρει και θα πάρει γιατί είναι καλύτερος) που με το έτσι θέλω όρισαν από την «εξυγιαντική» ΕΠΟ στις 30 Αυγούστου στην έδρα της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός επιδιώκει να συνεχίσει τον πετυχημένο δρόμο που τραβάει χρόνια και να παρουσιαστεί πανίσχυρος ξανά στην Ελλάδα παίζοντας εκ νέου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ