Τους βάρεσε…το κρύο!

Τους βάρεσε…το κρύο!

«Τους βάρεσε η ζέστη», είναι η έκφραση, που συνηθίζεται στους μήνες του καλοκαιριού, για άτομα, τα οποία έχουν συγκεχυμένη συμπεριφορά, που κάνουν παλαβομάρες…

ΝΑ, ΟΜΩΣ, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το «τους βάρεσε… το κρύο», προκειμένου για ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν δώσει αφορμές, για να ασχολείται αρνητικά ο περίγυρος, με την αφεντιά τους.

Ο ΒΡΑΝΙΕΣ είναι ο ένας, ο Μολέδο ο άλλος, ο Πρίγιοβιτς, τρίτος, ο Χουλτ τέταρτος. Ασφαλώς θα υπάρχουν κι άλλοι, όμως είτε το όνομα τους δεν κάνει «γκελ», όσο αυτών των τεσσάρων, είτε  οι ίδιοι και οι ΠΑΕ τους φροντίζουν αποτελεσματικά για το «τα εν οίκω μη εν δήμω».

ΓΝΩΣΤΕΣ οι ιστορίες αυτών των τεσσάρων παικτών, που προαναφέραμε. Καταμεσής του χειμώνα και με τον εφετινό Ιανουάριο να είναι φτιαγμένος από κρύσταλλο, σαν αποσπασμένος από την Αλάσκα, δίνουν την αφορμή για να προκαλείται απορία ακόμη και για τη νοημοσύνη τους. Γιατί η επίκληση περί του «επαγγελματισμού» οι ίδιοι (και οι ατζέντηδες τους) την έχουν εξασθενήσει τόσο, όσο ο Κώστας Ζουράρις  την «δικαιολογία», για  (κατά)χρήση της Αριστοφάνιας σάτιρας…

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μπούμε στις λεπτομέρειες των υποθέσεων των τριών αμυντικών και του επιθετικού, αφού πολλά  ΜΜΕ έχουν εξαντλήσει, κατά τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα από την Τετάρτη προς Πέμπτη, τα πάντα. Εμείς θίγουμε μερικές διαφορετικές πλευρές, από τα δύσκολα προβλήματα, που έχουν βάλει οι τέσσερις «απασφαλισμένες  χειροβομβίδες» στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο των ομάδων τους.

ΚΑΙ ΑΝ για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι τετελεσμένο, πως δεν μπορεί να υπολογίζει στον Βραζιλιάνο στόπερ και στον Σουηδό αριστερό οπισθοφύλακα, όμως το πρόβλημα έχει μετατεθεί  προς τον Βασίλη Κωνσταντίνου και τους άλλους υπεύθυνους της κατακερματισμένης διοίκησης.

ΣΤΟΝ  προεδρεύοντα παλαίμαχο τερματοφύλακα και τους συνεργάτες του, που πασχίζουν καθημερινά , για την οικονομικά παραλυμένη ΠΑΕ τους, ώστε «να βρουν ένα ευρώ μέσα στον αχυρώνα»…

ΟΙ ΜΟΛΕΔΟ  και Χουλτ  με την αλλοπρόσαλλη τακτική τους δεν δείχνουν στο ελάχιστο διατεθειμένοι να βοηθήσουν. Η βελόνα της κατανόησης τους, μέσα στο πολικό ψύχος του Ιανουαρίου, έχει πέσει στο «κάτω του μηδενός».

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ τομείς θίγονται από τα προβλήματα των δύο Σέρβων. Αγωνιστικοί. Ο Πρίγιοβιτς  έχει κινήσει θέμα, γιατί σε μεταγραφική σεζόν κι ενώ έχει προτάσεις από ξένους συλλόγους, κυρίως από την Ρεν, ο Λουτσέσκου τον αντικαθιστά με τον Κουλούρη. Ασυγκίνητος, ανεπηρέαστος, από την εμφανιζόμενη, σαν «Εδέμ του Ιβάν» , Τούμπα, ο Αλεξάνταρ θέλει να φύγει. Όπως, βέβαια και οι Μολέδο, Χουλτ από τη Λεωφόρο. Επίσης ο Βράνιες, που έχει άλλο ένα κοινό σημείο με τον Χουλτ, ότι το σενάριο τους περιέχει το  όνομα «΄Αντερλεχτ».

ΤΕΛΙΚΑ ο Ιανουάριος 2018 αποδεικνύεται μήνας, που ξεσηκώνει, που «διαολίζει», παίκτες για να πάρουν μεταγραφή ή να προκαλέσουν καταστάσεις των άκρων, για να μείνουν ελεύθεροι από ΠΑΕ. Και να σκεφτεί κανείς, ότι η σχεδόν «ομοούσιος τετράς» ανήκει σε κορυφαίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο Εταιρίες. Τι να φανταστεί κανείς πως  συμβαίνει, σε  πιο κάτω.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ  η πιο πολυσύνθετη, η πιο ακανθώδης «περιπέτεια» από τις τέσσερις, με τις οποίες καταπιανόμαστε στο σημερινό κείμενο μας, είναι αυτή του Βράνιες και ακολουθεί εκείνη του  «μίστερ 1-Χ-2» (Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ- Ιντερνασιονάλ) Μολέδο. Γιατί ο Βόσνιος γυρολόγος φαίνεται, πως έχει βαλθεί να αυξήσει την τωρινή 11άδα, σε  18άδα την δέσμη των ομάδων, που θα έχει αγωνιστεί. Να ανοίξει  αργότερα… μπουτίκ, με όλες τις φανέλες που θα έχει φορέσει!

Ο ΒΡΑΝΙΕΣ επέλεξε την πιο ακατάλληλη ώρα για να ταρακουνήσει, με Ρίχτερ περισσότερα κι από τον σεισμό στην Σταμάτα, κατά την περασμένη Δευτέρα, την αμαρουσιώτικη Στέγη του Καλατράβα. Ήτοι ενώ η ομάδα του μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα θα γνωρίζει κατά το πλείστον τη τύχη της στις τρεις διοργανώσεις, που είναι παρούσα. Τον ένα «τελικό», μετά τον άλλο θα δώσει.

ΜΠΟΡΕΙ να ήταν άμεση η επέμβαση-αντίδραση του  διοικητικού ηγέτη της Ένωσης, προς τον ταραξία. Επίσης, ο Χιμένεθ να τον δέχτηκε κανονικά στην προπόνηση, μάλλον γιατί αυτή την οδηγία πήρε. Και ο Ανδαλουσιάνος για να ελαφρύνει το κλίμα τον καλωσόρισε δήθεν σαν «νέο Βράνιες». Όμως, έχει αποφασίσει να τον χρησιμοποιήσει π.χ. στο Σαββατιάτικο ματς, στη Λάρισα; ΄Η και στα αμέσως επόμενα, που θα είναι ακόμη πιο δύσκολα;

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ο Βράνιες να πήρε έστω στο μιλητό,  «συγχωροχάρτι», από τους Μελισσανίδη , Χιμένεθ. Το σπασμένο γυαλί στις σχέσεις τόσο με τους συμπαίκτες του, όσο και με τους κιτρινόμαυρους οπαδούς  είναι δυνατό να κολλήσει; Η οποιαδήποτε βιαστική απάντηση, θα είναι σαν να μη έχει γίνει… Γιατί όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ξέρουν, πως αφενός «τα αποδυτήρια», αφετέρου «οι εξέδρες»  έχουν βάθος αμέτρητο.  

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ κύριος έχει χάσει πλέον κάτι υπερπολύτιμο: την  έξωθεν (από τα Σπάτα και το ΟΑΚΑ) καλή μαρτυρία… Την οποία δεν έχει την δύναμη και τον τρόπο να αποκαταστήσει ούτε ο ψυχρός Σουηδός, Ντανιέλ Μαϊστόροβιτς (ο προκάτοχος του Νίκου Λυμπερόπουλου), για τον οποίο ο Βράνιες έχει δηλώσει: «Τον ευγνωμονώ, γιατί αυτός με έφερε στην ΑΕΚ»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ