Η Μακεδονία και η φέτα είναι ελληνικές

Η Μακεδονία και η φέτα είναι ελληνικές

Ο Κώστας Καίσαρης, σχολιάζει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Τους επαγγελματίες πατριώτες, τα ψημάρια που τρέχουνε και αποφαίνεται: Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα. Και ο ΠΑΟΚ, στο συλλαλητήριο της Κυριακής, στον Πύργο τον Λευκό. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δηλαδή, με επίσημη τοποθέτησή της, στην οποία μεταξύ άλλων, τονίζεται, ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Οι σκώληκες του Άρεως, αντιθέτως σιώπησαν. Όπως, και οι γριές του Ηρακλέους. Αλλά και οι Απολλωνιστές, πρώην Καλαμαριάς και εσχάτως Πόντου. Για να φανεί δηλαδή ποιοι, σ αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη πατρίδα και το έθνος, μάχονται υπέρ βωμών και  εστιών και ποιο τη κάνουνε στριφογυριστή.

ΙΔΟΥ λοιπόν ο σουρεαλισμός. Να θες εσύ, ντε και καλά να επιβάλεις σε μία (άλλη) χώρα, πως θα αποκαλείται. Να μην έχεις σαν λαός και σαν κράτος, μαντήλι να κλάψεις και να ασχολείσαι με τους άλλους. Αντί να κοιτάξεις τη τυφλά σου και τα λαμόγια που σε κυβερνάνε στο διηνεκές, να ψάχνεις να βρεις το κουτί με τα σπίρτα σχετικά με τη Μακεδονία. Και ποια είναι η πλάκα; Το μέγιστο καλαμπούρι. Ότι πρέπει να βρεθεί λύση με την ονομασία της Φύρομ, για να μπει στο ΝΑΤΟ. Για να ανήκει, στην ίδιο στρατιωτικό συνασπισμό με την Ελλάδα. Για να ήμεθα σύμμαχοι. Καρντάσια. Πως είναι δυνατόν δηλαδή, να κινδυνεύουμε, από συμμάχους; Επί της ουσίας βέβαια, χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί. Ήδη, περισσότερες από 140 χώρες, την αποκαλούν Δημοκρατία της Μακεδονίας. Και τα ψημάρια οι Έλληνες, διοργανώνουν συλλαλητήρια. Εκατοντάδες είναι τα πούλμαν, που έχουν  ναυλωθεί απ όλη την Ελλάδα. Να  κυκλοφορήσει το χρήμα, να κινηθεί η αγορά.

ΑΦΟΡΜΗΣ δωθείσης λοιπόν, ας δούμε, ποιοι είναι οι πρωτοπόροι. Οι επιφανείς πατριώτες Μακεδονομάχοι, που βάζουν τα στήθεια τους μπροστά και φυλάττουν Θερμοπύλες. Που βροντοφωνάζουν προς κάθε κατεύθυνση, η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Όπως η φέτα, ο μουσακάς και τα γεμιστά της Θεανώς Φωτίου. Ας μην μακρυγορούμε όμως κι ας αναφέρουμε, έναν προς έναν αυτούς τους μεγάλους άνδρες.

-ΠΡΩΤΟΣ και καλύτερος, ο μεγάλος Έλληνας, αλλά και εξαιρετικός ταβλαδόρος, που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος. Αυτός, που πάνω απ όλα, βάζει τη πατρίδα τη θρησκεία και την οικογένεια. Πάνω από το πτώμα του θα περάσουν, όσοι πάνε να σκαρώσουν κόλπα, με τη Μακεδονία. «Δεν εκχωρούμε τον όρο Μακεδονία», αναφώνησε ο ακάματος Πάνος, ζητώντας δημοψήφισμα εδώ και τώρα. Για να απατήσει εύστοχα, ο ανάλγητος, αλλά πάντα εύστροφος, Θεόδωρος Πάγκαλος: «Ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψήφισμα».

 ασυμβίβαστος ιεράρχης Αμβρόσιος, που καλεί το ποίμνιό του, σε τοπικό συλλαλητήριο, επίσης μεθαύριο Κυριακή, στο Αίγιο. Αυτός, που απέδωσε τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα στην οργή του θεού για την αποστασία του δημιουργήματος Του. Θύμωσε δηλαδή ο Μεγαλοδύναμος κι έπνιξε 23 νοματαίους. Ποιος είπε ότι η Περσία και ο Χομεϊνί, πέφτουνε μακρυά. Δίπλα είναι. Στα Καλάβρυτα στη Μητρόπολη του Αμβρόσιου.

– Ο δαιμόνιος Νίκος Νικολόπουλος, γνωστό και ως, ω γέροντα η ευχή. Μικρός στο δέμας, σαν νυφίτσα, αλλά σε ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα, φοβερός και τρομερός. Μύγα δεν σηκώνει στο  σπαθί του. Χωρίς να ερωτηθεί, αυθορμήτως και αυτοβούλως, άστραψε και βρόντηξε: «Και κρεμασμένο ανάποδα να με δείτε, δεν πουλάω τη Μακεδονία». Αυτόν τον τύπο, τα ψημάρια οι Έλληνες, τον εκλέγουν βουλευτή συνεχώς και αδιαλείπτως επί 29 έτη.

 – Ο υπερήφανος, ακατάβλητος και ανδροπρεπής, Απόστολος Γκλέτσος. Που χορεύει ζεϊμπέκικο, στην υγειά του Σπύρου Παπαδόπουλου και τρίζουν τα πατώματα. Ο Απόστολος λοιπόν, το ξεκαθάρισε ρητά και απερίφραστα, προς κάθε κατεύθυνση: «Αν υπάρξει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, θα παραιτηθώ από δήμαρχος Στυλίδας. Θα αντέξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή την απώλεια; Κι αν τελικά παραιτηθεί κι επιστρέψει στο σανίδι, θα αντέξει το θέατρο;

-ΠΟΙΟΣ είπε όμως, ότι η πατρίδα και η υπεράσπιση αυτής, αποτελούν προνόμιο των δεξιών και πάσης φύσεως εθνικοφρόνων; Υπάρχει ταυτόχρονα και η αστείρευτη δεξαμενή της ευρύτερης Αριστεράς. Όπως ακριβώς, το έχει διατυπώσει ο συγγραφέας Σακεσπύρος, στο Όνειρο Θερινής Νυκτός: «Όσο υπάρχει τράπουλα, θα βγαίνουνε ρηγάδες κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες». Ιδού λοιπόν ο φέρελπις  Νίκος Ανδρουλάκης ( επάγγελμα ΠΑΣΟΚ) Νο2 στο Κίνημα Αλλαγής μετά τη Φώφη: «Μεγάλο λάθος η ονομασία Νέα Μακεδονία για τη Φύρομ».

-ΚΑΙ δεν θα μπορούσε να λείψει από τον ιερό αυτό αγώνα, η σύγχρονη Αμαζόνα. Η Μπουμπουλίνα της γνήσιας Αριστεράς. Η Ελένη Λουκά της πολιτικής. Η μία και μοναδική Ζωή Κωνσταντοπούλου : «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τη Μακεδονία».

ΑΣ αφήσουμε όμως, αυτή την υπέροχη εξάδα, απερίσπαστη στο εθνικό έργο της κι ας δούμε την ουσία. Ρώτησε κανείς όλους αυτούς, ποια είναι η γνώμη τους; Έχει  η γνώμη τους κάποια ιδιαίτερη σημασία;  Αν είναι δηλαδη, να μπει κάπου το Μακεδονία, δεν θα βρούνε 15 τόσους να το περάσουν; Θα τους λείψει η ψήφος του Νικολόπουλου; Και στη τελική, ποιος ασχολείται; Υπάρχει έστω κι ένας, κανονικός άνθρωπος, που δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ και στριφογυρίζει στο κρεβάτι του, επειδή τον τρώει το άγχος, για το τι θα γίνει με το Μακεδονικό; Όταν μάλιστα, όλος ο γλόμπος, όλη η υφήλιος, Μακεδονία την αποκαλεί τη γείτονα χώρα. Το τι λένε οι Έλληνες επ’ αυτού, ουδεμία σημασία έχει. 

ΕΙΝΑΙ απλό. Είναι ο απατεώνας, που σου λέει αυτά που θέλεις ν’ ακούσεις. Με όποια ιδιότητα κι αν εμφανίζεται. Σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Σαν ιεροκήρυκας, σαν πολιτικός, σαν πρόεδρος ομάδας, σαν αρχηγός εξέδρας. Το ίδιο ποίημα με τον Χατζηχρήστο της Ορίτζιναλ, έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Όλοι ενωμένοι», λένε και οι δύο. Άπαξ και πουλάει, το ποίημα για τη Μακεδονία, κάποιοι θα το πουλήσουν μέχρι τέλους. Ποιος ασχολείται με τους πλειστηριασμούς και τα σπίτια του κοσμάκη που βγάζουν στο σφυρί, Τράπεζες και Εφορίες; Υπεράνω όλων η Μακεδονία, η ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα. Τα σπίτια τσιμέντο να γίνουνε. 

-ΟΣΟ για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο συλλαλητήριο πρόκειται για αβάντα στον Αλέξη. Για να δημιουργηθεί πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, που είναι χωρισμένη σε Μακεδονομάχους και μη. Εν αντιθέσει με τον Σύριζα, που (εν ονόματι της εξουσίας) είναι ενωμένος και δυνατός. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή Sugar Blue – Hoochie Coochie Man.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ