Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όποιος στην μάχη πάει για να πεθάνει…

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όποιος στην μάχη πάει για να πεθάνει…

Αν ο Λεμονής έστειλε τους παίκτες του στη Λεωφόρο για να νικήσουν τότε θα έπρεπε να τους εξηγήσει και τον τρόπο.

«Όποιος στην μάχη πάει για να πεθάνει στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει»… Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις μουσικές ανησυχίες του Τάκη λεμονή και ως εκ τούτου αγνοώ αν έχει υπόψη του τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλη που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκης. Αν ο Λεμονής έστειλε τους παίκτες του στη Λεωφόρο για να νικήσουν τότε θα έπρεπε να τους εξηγήσει και τον τρόπο.

Να παίρνει την μπάλα ο Φορτούνης και να προχωρά μόνος μέχρι να του κάνουν φάουλ δεν συνιστά τρόπο επιθετικής ανάπτυξης. Αν τους είπε να κάνουν κάτι συγκεκριμένο και δεν μπόρεσαν να το κάνουν τότε ας βγει να το δηλώσει για να μην τρώει άδικα το ανάθεμα. Ο Ολυμπιακός του ντέρμπι ήταν πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι.

Ομάδα που δεν ήξερε πώς να κάνει επίθεση και παίκτες που προτιμούσαν να αμύνονται και να απειλούνται παρά να επιτίθενται και να απειλούν. Με την Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους απολύτως κατανοητό. Με τον Παναθηναϊκό απαράδεκτο, υποτιμητικό και αναποτελεσματικό. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο για να μην χάσει. Στόχος κάτω από τις προσδοκίες των οπαδών του και την ανάγκη να πάρει τους τρεις βαθμούς και να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Και από παιδαγωγική σκοπιά λάθος. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ειδικά οι νεοφερμένοι συνηθίζουν στην ιδέα ότι η ομάδα τους μπαίνει για να κλέψει κι όχι να κατακτήσει. Ότι παραχωρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο παραδεχόμενη την ανωτερότητά του. Ο Ουζουνίδης παρέταξε μια ομάδα κόντρα στις οικονομικές και αγωνιστικές ταλαιπωρίες της, έτοιμη να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να επιβληθεί.

Ο Λεμονής κάτι φοβισμένα παλληκάρια λες κι είχαν απέναντί τους στον Ζάετς τον Ρότσα και τον Σαραβάκο. Ο θεός του ποδοσφαίρου τιμώρησε αυτού που πήγαν στον πόλεμο για να πεθάνουν και τους θανάτωσε. Καλά τους έκανε. Ο Ουζουνίδης με σχέδιο να χτυπήσει από τα άκρα πήρε το ματς. Η εικόνα του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά δεν είναι ικανή να αντιστρέψει τις εντυπώσεις.

Ο Λεμονής άργησε να αντιδράσει και το έκανε όταν ο Παναθηναϊκός με τον Βιγιαφάνες μπήκε μπροστά στο σκορ. Πιθανώς όσα βλέπε μέχρι εκείνη την ώρα τον ικανοποιούσαν. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαιναν με πάθος στις προσωπικές μονομαχίες. Στο ντέρμπι της Λεωφόρου πήγαιναν δεύτεροι. Πήγαιναν  για να πεθάνουν. Το είχε πει άλλωστε και η Ανδρομάχη στον Έκτορα. Αλλά από τους παίκτες δεν υπάρχει η απαίτηση να ακούν Μάνο Χατζιδάκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ