Το έχει ξανακάνει. Και απέτυχε…

Το έχει ξανακάνει. Και απέτυχε…

Εύκολα λοιπόν αλλάζεις πορεία και αναποδογυρίζεις ό,τι έφτιαξες σε δυο χρόνια, αλλά δύσκολα μπορείς από την μια στιγμή στην άλλη να φτιάξεις κάτι άλλο και μάλιστα καλύτερο από το προηγούμενο.

Διαβάζω δεξιά κι αριστερά πως ο Παναθηναϊκός κατάλαβε ότι με… αμούστακα ελληνόπουλα δεν μπορεί να πάει μακριά κι αποφάσισε να φέρει παίκτες από το εξωτερικό για να πάει -επιτέλους- μακριά. Είναι κι αυτό μια άποψη. Με… ελληνόπουλα δεν γίνεται να πας μακριά και μάλιστα απότην πρωτη μέρα. Αυτό το ήξεραν πολύ καλά στο τριφύλλι όταν αποφάσιζαν να κατεβάσουν απότομα το μπάτζετ και να πάνε από την αρχή και βήμα-βήμα. Την τρίτη χρονιά έλεγε τότε το πρότζεκτ, ότι θα δρέψουν τους καρπούς αυτήτς προσπάθειας. Ε, όταν ήρθε η τρίτη χρονιά η διοίκηση με απόφαση του ιδιοκτήτη διέλυσε το πρότζεκτ κι είπε επί της ουσίας “φτου κι από την αρχή”

Ο Τσάβι Ρόκα και ο Ντάνι Πογιάτος ανέλαβαν, ο καθένας από το πόστο του, το νέο πρότζεκτ που σημαίνει ισχυροποίηση της ομάδας με έτοιμους ποδοσφαιριστές και στόχο τη δεύτερη θέση. Οκ, θεμιτό είναι μια ομάδα με την ιστορία του Παναθηναϊκού να βλέπει ψηλά, όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά να μπαίνουν στον λογαριασμό κι ορισμένα δεδομένα. Για να βγεις δεύτερος πρέπει να σπάσεις το δίδυμο Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και να προσπεράσεις την ΑΕΚ. Πως θα γίνουν όλα αυτά τη στιγμή που το ελαφρώς ενισχυμένο μπάτζετ για παίκτες θα είναι πολύ πάρα πολύ πιο κάτω από τους δυο πρώτους αλλά και αισθητά κάτω από εκείνο της τρίτης ΑΕΚ; Οι άλλοι τρεις έχουν σχετικά στρωμένες ομάδες ενώ οι πράσινοι θα φτιάξουν τώρα με λιγότερα λεφτά μια καινούρια. Αυτές είναι εξισώσεις που δεν βγαίνουν εύκολα.

Πριν από λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός ξόδεψε και μάλιστα αρκετά για να ακολουθήσει τη λογική του Στραματσιόνι. Εφερε πολλούς παίκτες, ξόδεψε περισσότερα, από όσα φέρεται διατεθειμένος να ξοδέψει φέτος και έκανε μια τρύπα στο νερό με αποτέλεσμα να ναυαγήσει η προσπάθεια, να συσσωρευτούν χρέη και να γίνει η παύση πληρωμών που τόσο στοίχισε κι εξακολουθεί να στοιχίζει στην ομάδα. Εύκολα λοιπόν αλλάζεις πορεία και αναποδογυρίζεις ό,τι έφτιαξες σε δυο χρόνια, αλλά δύσκολα μπορείς από την μια στιγμή στην άλλη να φτιάξεις κάτι άλλο και μάλιστα καλύτερο από το προηγούμενο. Εύκολα μπορεί να λες ότι ο φτηνότερος Φακούντο Σάντσες είναι καλύτερος από τον Γιόχανσον αλλά θα φανεί μέσα στο γήπεδο γιατί τον Αργεντινό δεν τον έχουμε δει και δεν τον ξέρουμε.

Αντίθετα έχουμε δει τον Χατζηθεοδωρίδη και ξέρουμε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να είνια καλύτερος από τον Ινσούα. Κι αγώ έχω την εντύπωση ότι η φετινή ομάδα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη αλλά το πως θα φτάσει να είναι καλύτερη από π.χ την ΑΕΚ και τον ΠΑΟκ ώστε να βγει δεύτερη δεν μπορώ να το καταλάβω. Ούτε μπορώ να ξέρω αν θα ήταν καλύτερη από την ομάδα που θα παρουσιάζε φέτος ο Γιώργος Δώνης με τις ενισχύσεις που θα ζητούσε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ