Στο πλευρό σου ΠΑΟΚ όλη η Ελλάδα

Στο πλευρό σου ΠΑΟΚ όλη η Ελλάδα

Το πιο σημαντικό τεστ για τον ΠΑΟΚ έφτασε. Με πρόκριση επί της Μπεσίκτας παίρνει βαθιές ανάσες, ενώ με αποκλεισμό έρχεται το… άγνωστο. Στο πλευρό του Δικεφάλου θα είναι όλος ο ελληνισμός που έχει κατακλίσει τα social media της ΠΑΕ με χιλιάδες μηνύματα για νίκη.

Η αναμέτρηση με την Μπεσίκτας είναι η πιο κρίσιμη στην εποχή Σαββίδη. Η εμμονή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι λάθος μεταγραφικές επιλογές σε παίκτες, προπονητές, αλλά και τεχνικούς διευθυντές, οδήγησαν την ομάδα στο να χάσει χρυσές ευκαιρίες στην Ευρώπη. Διασύρθηκε αγωνιστικά από κάποιες άσημες Έστερσουντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Έμεινε στάσιμος ο ΠΑΟΚ στο να αναρριχηθεί στην βαθμολογία και να βάλει στα ταμεία του εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι απαραίτητα για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με το FFP. Η UEFA δεν είναι ούτε Super League, ούτε ΕΠΟ να χαρίζεται. Είναι αμείλικτη.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ να δίνει τον χαρακτηρισμό «τελικός» την αναμέτρηση με την Μπεσίκτας. Με τόσες αποτυχίες τα τελευταία χρόνια, φέτος μοιάζει να είναι επιτακτική ανάγκη η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League και η συνέχεια στην Ευρώπη. Με νίκη απέναντι στους Τούρκους δε θα διατηρήσει μόνο την επαφή με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Θα ξαναφτιάξει το όνομα του, θα ανέβει στα μάτια των οπαδών του, αλλά το πιο σημαντικό θα βάλει πλάτη στην επένδυση του Ιβάν Σαββίδη. Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό στην ιστορία του συλλόγου και θα το αναλύουμε με αριθμούς ευθύς αμέσως,

Η συμμετοχή στο β’ προκριματικό γύρο θα αποφέρει 380 χιλιάδες ευρώ στον ΠΑΟΚ, με την ενδεχόμενη πρόκριση των Ασπρόμαυρων να σημαίνει απευθείας πρόκριση σε όμιλο του Europa League, άρα και εξασφαλισμένο ένα ποσό της τάξης των 2,92 εκατομμυρίων ευρώ. Την τελευταία φορά (2018-19) που ο ΠΑΟΚ συμμετείχε μέσω των προκριματικών του Champions League, έχασε την πρόκριση στα play offs από την Μπενφίκα και στη συνέχεια έπαιξε σε ομίλους του Europa League, τα έσοδα του έφτασαν στα 9.2 εκ ευρώ. Αν τα χάσει αυτά τα ποσά τότε η χρονιά που μόλις ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ θα είναι εφιαλτική. Θα έχει βάλει το κεφάλι του στην λαιμητόμο και απλά θα περιμένει το πότε θα του πάρουν το κεφάλι.

Αυτό θα είναι το απευκταίο σενάριο για το οποίο κανείς στην Τούμπα δεν θέλει να σκέφτεται. Σε μια τέτοια περίπτωση θα επικρατήσει το άγνωστο και οι όποιες αλλαγές έχουν προαποφασιστεί να γίνουν από Τετάρτη (26/8) θα ανακαταληφθούν. Ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει να πουλάει όλα του τα ασημικά και μάλιστα πολύ φθηνά με τους αντικαταστάτες τους να είναι δεύτερες και τρίτες επιλογές. Ταυτόχρονα θα βάλουν απέναντι τους τον κόσμο που τα τελευταία χρόνια έμεινε σιωπηλός για το καλό της ομάδας.

Όλη η Ευρώπη θα έχει στραμμένα τα μάτια της στην Τούμπα. Δεν είναι μια απλή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που φοράνε τα ίδια χρώματα ή έχουν τους ίδιους στόχους. Είναι ένα παιχνίδι που κάποιοι φρόντισαν με τα καμώματα τους και τις απειλές τους για «γαλάζιες πατρίδες» να ταυτίσουν τις δύο ομάδες με την διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Για να δείτε πως η πολιτική του κανιβαλισμού επηρεάζει και το ποδόσφαιρο, στη συνέντευξη Τύπου ένας Τούρκος δημοσιογράφος ρώτησε τον προπονητή Μπεσίκτας για το πώς αισθάνεται που ήρθε στα μέρη που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ο σφαγέας δηλαδή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ίσως είναι η πρώτη φορά που την Τρίτη το βράδυ, Ολυμπιακοί, ΑΕΚτζήδες, Παναθηναϊκοί, αλλά και όλος ο ελληνισμός θα είναι στο πλευρό του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ