Ο ΠΑΟΚ του Τζόλη και της «νέας εποχής» και τα κέρδη που είναι ήδη πολλά (και μετρήσιμα)

Ο ΠΑΟΚ του Τζόλη και της «νέας εποχής» και τα κέρδη που είναι ήδη πολλά (και μετρήσιμα)

Ο Απόστολος Παγώνης γράφει για τον μαγικό «μικρό» του ΠΑΟΚ, που ισοπέδωσε την Μπεσίκτας και καταμετρά τα τεράστια κέρδη του Δικεφάλου με την πρόκριση επί των Τούρκων.

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ. Η νέα έκδοση, η ανανεωμένη, η πιο διψασμένη, η πιο αποφασιστική, έδωσε ένα γερό μάθημα στην Μπεσίκτας. Και πήρε αυτό που άξιζε, πανηγυρικά. Ο ΠΑΟΚ άξιζε την πρόκριση. Και άξιζε ακόμη περισσότερο γιατί εμφάνισε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια ομάδα που θέλει να περάσει στους ομίλους του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν τσαμπουκάς, ήταν έτοιμος, αποφασισμένος, ψυχωμένος, συγκεντρωμένος, διατεθειμένος να πολεμήσει, με καθαρό μυαλό, με πλάνο, με παίκτες-καμικάζι, που δείχνουν πως η επόμενη ημέρα ήδη ξεκίνησε και είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα. Με έναν Αμπελ Φερέιρα που δείχνει επιτέλους γιατί στη χώρα του τον θεωρούν έναν σπουδαίο προπονητή.

Αλλά και με έναν «μικρό», που μεγάλωσε απότομα. Ή καλύτερα, που έδειξε σε όλους όσους έχουν δεύτερες σκέψεις, γιατί ο ΠΑΟΚ οφείλει να επενδύσει και να στηρίξει τα διαμάντια που έχει βγάλει από τα σπλάχνα του. Ο Χρήστος Τζόλης είναι το διαμάντι του στέμματος της ασπρόμαυρης ακαδημίας. Και κόντρα στην Μπεσίκτας, με δύο γκολ και μία ασίστ, έστειλε το μήνυμα ότι αυτός είναι ο ηγέτης της νέας εποχής. Ο μπροστάρης μιας χαρισματικής φουρνιάς που έρχεται και είναι έτοιμη να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει.

Ο ΠΑΟΚ του Τζόλη και του Μιχαηλίδη, έριξε στο καναβάτσο μια ομάδα επιπέδου Champions League, όπως είναι Μπεσίκτας. Αλλά δεν έκανε μόνο αυτό. Διότι στην ερώτηση «τι σημαίνει η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ;», η απάντηση δεν είναι μία. Είναι πολλές. Και είναι σημαντικές. Ξεχωριστές. Ας τις καταμετρήσουμε:

* Κατ’ αρχάς, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Κράτησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης. Εχει ακόμη δρόμο, αλλά ο τρίτος προκριματικός και τα πλέι οφ του Champions League δεν είναι μακριά. Το όνειρο ζει και αυτός ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι μπορεί να το κυνηγήσει.

* Ο ΠΑΟΚ Εξασφάλισε ότι μετά την περσινή σκληρή αποτυχία, θα συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο. Η παρουσία του στους ομίλους του Europa League κλείδωσε. Και μαζί κλείδωσε και ένα έσοδο που θα φτάσει μίνιμουμ τα 8.000.000 ευρώ.

* Τα έσοδα που θα αποκομίσει από την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, ομαλοποιούν κάπως και το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω του «μπαμπούλα» που ονομάζεται UEFA Financial Fair Play.

* Κυρίως, όμως, ο ΠΑΟΚ κερδίζει ηρεμία. Και κερδίζει τον χρόνο που είχε ανάγκη, για να σχεδιάσει τη νέα σεζόν. Κερδίζει την έξωθεν καλή μαρτυρία, ότι φέτος κάτι έχει αλλάξει. Ο αέρας που αποπνέει η φετινή ομάδα είναι τελείως διαφορετικός. Και αυτό ήδη φαίνεται.

* Κέρδισε την ευκαιρία να παινευτεί σε διεθνές επίπεδο, ότι η δική του Ακαδημία δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους άλλους. Αντιθέτως, είναι σε θέση να παράγει «Τζόληδες» και «Κούτσιες». Παιδιά με ταλέντο εκτός ελληνικών δεδομένων, που ανακαλύφθηκαν, πλάστηκαν και δόθηκαν στο κοινό από τον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι ένα κέρδος που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς γενικά. Και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ. Ετοιμος να παλέψει. Όχι με την ίδια ποιότητα και ταλέντο όσο τα προηγούμενα τρία χρόνια, αλλά με στοιχεία πιο διψασμένος. Πιο αποφασισμένος. Πιο φρέσκος. Και αυτή η φρεσκάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γιατί στον ΠΑΟΚ δεν ταιριάζουν «μουχλιασμένες» καταστάσεις. Δεν ταιριάζει η μιζέρια. Ο ΠΑΟΚ που είδαμε κόντρα στην Μπεσίκτας, είναι ο ΠΑΟΚ που όλοι θέλουμε να βλέπουμε. Και να χαιρόμαστε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ