Τον Μακέντα τον κοστολογείς 1,5 εκατομμύριο τουλάχιστον

Τον Μακέντα τον κοστολογείς 1,5 εκατομμύριο τουλάχιστον

Ο Νταμπίζας πέρσι ζητούσε πολλά για να τον πουλήσει και δεν είχε άδικο. Το βασικό «εννιάρι» του Παναθηναϊκού δεν μπορείς να τον δίνει όσο-όσο. Θα πρέπει να στέλνεις και τα σωστά μηνύματα στην αγορά.

Το γκολ του Φεντερίκο Μακέντα ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε από το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ. Ο Ιταλός κατέβασε ιδανικά την μπάλα κα πλάσαρε υπέροχα και ψύχραιμα για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Αποδεικνύοντας και πάλι πως ναι μεν δεν είναι ένας killer τύπου… Σισέ ή Μπεργκ, αλλά τη δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω.

Ο Μακέντα δεν είναι μόνο ένας αξιόπιστος επιθετικός που θα σου βάλει 10-12 γκολ τον χρόνο. Είναι και στον τρίτο του χρόνο στην ομάδα. Και δείχνει να το… γουστάρει που βρίσκεται εδώ. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, του έδωσε την ευκαιρία να αναγεννήσει την καριέρα του. Να φύγει από τα… αζήτητα και να έχει πλέον φιλοδοξία να βρεθεί ξανά σε ένα πιο σπουδαίο πρωτάθλημα. Ή – αν δεν καταφέρει να πάει σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα – να βρει ένα συμβόλαιο που πριν από μία διετία δε θα φανταζόταν καν.

«Σκάρτα» 250 χιλιάρικα ετησίως βγάζει ο Μακέντα στον Παναθηναϊκό. Και έχει φτάσει τούτη την ώρα σε επίπεδο να ζητάει έως και 1,5 εκατομμύριο, όσα ζήτησε δηλαδή από τους Σαουδάραβες που τον πλησίασαν. Με εκείνους να του προσφέρουν ως ένα πρώτο δέλεαρ ένα «χαρτί» τον χρόνο.

Έδωσε ο Μακέντα στον Παναθηναϊκό, έδωσε και ο Παναθηναϊκός στον Μακέντα. Δε θα υπάρξει ποτέ ο επιθετικός που θα βάλει 20 γκολ, ούτε ο παίκτης που θα καθορίσει μια ολόκληρη σεζόν, διότι υπάρχουν και τέτοιοι: ο Σισέ καθόριζε ολόκληρες σεζόν, ο Λέτο κουβαλούσε μια ομάδα μόνος του, ο Μπεργκ πήρε… Κύπελλο. Ο Μακέντα είναι παίκτης του 7-8 και θα παίζει πάντα για 7-8. Ή θα προσπαθεί να παίξει. Τίμια. Με πάθος, θέληση και φιλοδοξία.

Στα social media δε διστάζει να ανεβάζει καθημερινά φωτογραφίες από τα ματς, βίντεο από το ξενοδοχείο, τραγούδια από το λεωφορείο. Να γράφει «go Panatha». Να δηλώνει ανυπόμονος για να ξεκινήσει η σεζόν και να σκοράρει. Γουστάρει που είναι εδώ. Γουστάρει να παίζει για τον Παναθηναϊκό. Και δεν το έκρυψε ποτέ.

Σε μια περίοδο που είναι μόνιμο θέμα συζήτησης για το αν ο Μακέντα θα πουληθεί ή ακόμα – ακόμα και για το αν πρέπει να πουληθεί, προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να… καίγεται ο Παναθηναϊκός να τον δώσει. Τουλάχιστον όχι με τα χρήματα που ακούγονται (700-800 χιλιάδες ευρώ).

Έχουμε ξανά πει ότι ο Παναθηναϊκός για να προοδεύσει και να εξελιχθεί, πρέπει να μάθει να πουλάει καλά. Όχι σε τιμή… ευκαιρίας για τον αγοραστή. Αλλά σε τιμή που εκείνος θα επωφεληθεί και θα εξαργυρώσει την εικόνα των καλών παικτών του.

Ο Νταμπίζας πέρσι ζητούσε πολλά για να τον πουλήσει και δεν είχε άδικο. Το βασικό «εννιάρι» του Παναθηναϊκού δεν μπορείς να τον δίνει όσο-όσο. Θα πρέπει να στέλνεις και τα σωστά μηνύματα στην αγορά. Στην… πιάτσα.

Αν θέλει κάποιος να πάρει τον Μακέντα, ας έρθει να δώσει πρώτα 1,5 εκατομμύριο στον Παναθηναϊκό και μετά να διαπραγματευτεί με τον Ιταλό. Εφόσον φαίνεται πως πια δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για χρήματα. Διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσει ο Παναθηναϊκός να του φύγει ένα αξιόπιστο φορ, που μπορεί να προσφέρει και αγωνιστικά και στα αποδυτήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ