Το άθλιο χορτάρι στο ΟΑΚΑ, η σύμβαση κι ένας εισαγγελέας…

Το άθλιο χορτάρι στο ΟΑΚΑ, η σύμβαση κι ένας εισαγγελέας…

Ο διευθυντής του ΟΑΚΑ μας είπε ότι οι δυο ομάδες που ενημερώθηκαν έβαλαν απλά κάποια μπαλώματα μπροστά στα τέρματα. Μάλιστα. Ας πάρουν τώρα την σύμβαση οι αρμόδιοι κι ας μας πουν τι προβλέπει σε περίπτωση κοροϊδίας. 

O τελικός του Κυπέλλου (να υποθέσουμε ότι είναι τέτοιος) θα γίνει σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Σε ένα λασπωμένο χωράφι που οι παίκτες θα πατούν και θα ξεκολλάει το όποιο χορτάρι. Το πρόβλημα του αγωνιστικού χώρου αφορά φυσικά και τις δυο ομάδες. Αφορά και τους φίλους του αθλήματος που θέλουν να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο. Στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, εκεί που έχει έδρα η Εθνική Ομάδα η οποία έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις την επόμενη εβδομάδα, ο αγωνιστικός χώρος είναι απαράδεκτος. Γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση και ποιός ευθύνεται, μην νομίσετε ότι είναι εύκολο να βρεθεί. 

Εδώ λειτουργούν όλοι με την μέθοδο της κολοκυθιάς και της μετάθεσης ευθυνών. Ο διευθυντής του ΟΑΚΑ μας είπε ότι η συντήρηση του χλοοτάπητα, είναι ευθύνη των ομάδων που χρησιμοποιούν το γήπεδο, δηλαδή τς ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Ας το εξετάσουμε παρακάτω αυτό το ζήτημα. Πολύ θα ήθελα να ήξερα ποιός είναι αυτός που από πλευράς της διοίκησης του Σταδίου δηλαδή της ελληνικής Πολιτείας έβαλε την υπογραφή του κάτω από μια τέτοια σύμβαση. Πως δεχτηκε σε ένα Στάδιο που το χρησιμοποπιεί για τις ανάγκες της η Εθνική Ομάδα, παραχωρείται σε ιδιωρικές εταιρείες (ΠΑΕ) η συντήρησή του.

 Είπαμε να παραδωθούν όλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία -σύμφωνα με το κυβερνητικό δόγμα- αλλά όχι κι έτσι ρε αιδιά. Να το νοικιάσετε στις ΠΑΕ αλλά να μην τους παραδώσετε τα κλειδιά σε ότι αφορά την πληρότητα των εγκαταστάσεων, την ετοιμότητα του Σταδίου να φιλοξενήσει αγωνιστικές δραστηριότητες. Τέτοις συμβάσεις υπογράφουν σε αποικίες , όχι σε ευνομούμενες Πολιτείες. Οι δυο ΠΑΕ μπαίνουν εκεί για να δώσουν τους αγώνες τους. Ολες τις άλλες μέρες τι γίνεται; Τους ανήκει και τότε το Στάδιο; Αν δεν τους ανήκει τότε πως η ευθύνη για την συντήρησή του περνάει σε αυτές; Η συντήρηση επβάλλεται να παραμένει στην ευθύνη του ιδιοκτήτη και τα έξοδα για αυτή να περιλαμβάνονται (κατά ένα μέρος) στο ποσό της ενοκίασης. Ολα τα άλλα είναι σκανδαλώδη. 

Πάμε τώρα παρακάτω. Μας είπε ο κύριος διευθυντής του ΟΑΚΑ ότι το χορτάρι προσβλήθηκε από ιο και άρχισε να καταστρέφεται. Μάλιστα. Πότε το πήραν χαμπάρι οι αρμόδιοι του ΟΑΚΑ και ενημέρωσαν τις ομάδες που το χρησιμοποιούσαν Γιατί δεν το έκαναν έγκαιρα και γιατί αφού το έκαναν και δεν βρήκαν ανταπόκριση δεν πήραν την πρωτοβουλία να διορθώσουν την ζημιά και να στείλουν τον λογαρισμό στις ΠΑΕ. Δεν ήξεραν άραγε ότι εκεί θα παίξει και η Εθνική Ομάδα. 

Θεωρητικά, για το θέμα θα όφειλε να ενδιαφερθεί και η ΕΠΟ αλλά δεν έχει νόημα να ψάχνουμε για γωνία στο δεκάρικο. Ο διευθυντής μας είπε ότι οι δυο ομάδες που ενημερώθηκαν έβαλαν απλά κάποια μπαλώματα μπροστά στα τέρματα. Μάλιστα. Ας πάρουν τώρα την σύμβαση οι αρμόδιοι κι ας μας πουν τι προβλέπει σε περίπτωση κοροϊδίας. Προβλέπει τίποτα ή απλά επιβεβαιώνει ότι το ιδιωτικό είναι πάνω από το δημόσιο συμφέρον. Αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να διαβάσουν την σύμβαση σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά ας πάρει να την διαβάσει ένας εισαγγελέας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ