ΑΕΚ : Η πώληση του Μπάρκα να πιάσει τόπο

ΑΕΚ : Η πώληση του Μπάρκα να πιάσει τόπο

Οι ανανεώσεις των Λιβάγια-Ολιβέιρα δεν είναι απλά ζητήματα όμως η ΑΕΚ πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να κρατήσει και τους δύο στο ρόστερ της «Αγια-Σοφιάς», έχοντας και την… αβάντα των χρημάτων από την μεταγραφή του Έλληνα τερματοφύλακα.

Οι συζητήσεις της ΑΕΚ με τους Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα για την ανανέωση των συμβολαίων τους ξεκίνησαν. Ένα ζήτημα για το οποίο συζητούσαμε όλο το καλοκαίρι και που όπως αναμενόταν, δεν είναι απλό. Δεν μιλάμε για τους δύο κορυφαίους παίκτες του κιτρινόμαυρου ρόστερ, αλλά και για τα δύο υψηλότερα συμβόλαια.

Δύο παίκτες με υψηλή χρηματιστηριακή αξία και με τα ραντάρ αρκετών ομάδων της Ευρώπης πάνω τους. Η ΑΕΚ πρέπει να «χτίσει» πάνω τους για την ομάδα της επόμενης μέρας και ήδη δείχνει την πρόθεση να τους ανταμείψει για την προσφορά τους.

Οι επαφές δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν άμεσα, αφού οι δύο υποθέσεις είναι περίπλοκες. Στις πρώτες κουβέντες έχει διαπιστωθεί διαφορά στο οικονομικό, ωστόσο όχι τέτοια ώστε να καθιστά τις περιπτώσεις τους απαγορευτικές.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν αυτή τη στιγμή την… αβάντα των χρημάτων από την πώληση του Βασίλη Μπάρκα στην Σέλτικ. Στα ταμεία της ομάδας μπήκαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ και το να επενδυθούν αυτά τα λεφτά για την παραμονή των δύο πολυτιμότερων ποδοσφαιριστών του ρόστερ δείχνει το πλέον λογικό.

Για την ΑΕΚ το να κρατήσει στις τάξεις της τους Λιβάγια και Ολιβέιρα είναι πιο σημαντικό από κάποια μεταγραφική προσθήκη που αναμένεται. Σίγουρα το ρόστερ έχει ακόμα ανάγκες, όμως οι βασικές έχουν πλέον καλυφθεί. Το σενάριο ωστόσο να χαθεί ένας εκ των δύο άσων… τσάμπα το επόμενο καλοκαίρι, μοιάζει καταστροφικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΑΕΚ προτείνει στον Λιβάγια τριετές συμβόλαιο με απολαβές που ξεκινούν λίγο κάτω από το εκατομμύριο και καταλήγουν λίγο πάνω από αυτό. Τη στιγμή που ο Κροάτης αξιώνει από τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του «καθαρό» ένα εκατομμύριο ευρώ.

Με τον Ολιβέιρα η κουβέντα δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο όμως η πλευρά του Πορτογάλου φορ φέρεται έτοιμη να ζητήσει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο από την ΑΕΚ (αυτή τη στιγμή λαμβάνει 1 εκ. ευρώ).

Η Ένωση έχει μπροστά της δύο σημαντικούς γρίφους που πρέπει να λύσει. Δύο συμβόλαια που «καίνε» και δύο εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν πριν ξεκινήσει η σεζόν. Διότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μυαλό για να αντιληφθεί κανείς πως σε περίπτωση που τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά στις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, το κλίμα και για τους δύο παίκτες εντός ομάδας θα είναι περίεργο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ