Στον Βόλο γύρο του θριάμβου

Στον Βόλο γύρο του θριάμβου

Ο Μαρτίνς τα είπε όλα σε μια του πρόταση, απόψε στο Περιστέρι.

Σε τρεις διαφορετικές θέσεις απόψε ο Μπρούνο. Το 22-23 του περσινού rotation.

Και αν είχε λίγο ακόμη το φιλικό με τον Ατρόμητο; Μπορεί κάλλιστα ο Πέδρο Μαρτίνς να έδινε στον Βραζιλιάνο γάντια. Να τον δοκιμάσει και ως τερματοφύλακα, διότι ποτέ δεν ξέρει: εν όψει τελικού.

Αυτής της ακατανόητης ανοησίας που δεν έχει μετατρέψει μόνο έναν ιστορικό θεσμό σε φιάσκο, αλλά που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην προετοιμασία των φιναλίστ.

Στην προετοιμασία όχι για μια βραδιά, αλλά για μια χρονιά.

«Θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι όπως κάναμε και σήμερα και θα το δούμε σαν ένα ακόμα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος» είπε προ ολίγου ο Μαρτίνς για το ραντεβού στο Πανθεσσαλικό. Και οι απανταχού τεχνοκράτες της ΕΠΟ πρέπει να χαμογέλασαν με ικανοποίηση.

Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν. Ο τελικός θα είναι οριστικά κάτι σαν φιλικό με… τρόπαιο. Σαν τα τουρνουά που συμμετείχαν κάποτε οι ελληνικές ομάδες στο εξωτερικό. Που αν έληγε το ματς ισόπαλο, εκτελούσαν ως και πέναλτι!

Περσινά ρόστερ είπε η FIFA μόλις χθες μια εβδομάδα πριν το νέο ραντεβού. Είπε βεβαίως και κάτι άλλο: Τελικό ως τις 3 Αυγούστου. Εκεί όμως το πάρκο Γουδή έκανε πως δεν άκουσε. Μάλλον θα είχε αλλού στραμμένη την προσοχή του.

Και κάπως έτσι: Οι ομάδες στα κάγκελα.

Η ΑΕΚ ανέβαλλε το φιλικό της με τον Αστέρα έπειτα από αίτημα του Καρέρα που φυσικά αντιμετωπίζει και εκείνος τα προβλήματα του σε αυτή τη «βίαιη προσαρμογή». Ο Ιταλός είναι σοβαρός επαγγελματίας. Προφανώς και δεν του αρέσει λοιπόν όλο αυτό το «θέατρο» που εξελίσσεται.

Ο Ολυμπιακός πάλι έπαιξε το δικό του, αλλά με άλλο σενάριο από εκείνο που προγραμμάτιζε.

Διότι άλλα ήθελε να δοκιμάσει ο Μαρτίνς στο Περιστέρι. Με άλλη λογική δούλεψε ολόκληρη την εβδομάδα.

Πίστεψε ότι θα μπορεί να υπολογίζει σε κάποια από τα νέα αποκτήματα για το Πανθεσσαλικό. Διαψεύστηκε.

Το περσινό ρόστερ του Ολυμπιακού δεν υπάρχει. Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Ομάρ αλλά ακόμη και οι Γκασπάρ-Λάζαρος δεν μένουν πια εδώ. Ο Σα, ο Σεμέδο, ο Λοβέρα και ο Σουντανί είναι νοκ άουτ. Ακόμη και οι Μασούρας, Μπουχαλάκης, Φορτούνης που θα παίξουν το Σάββατο απουσιάζουν μέχρι νεωτέρας. Λείπουν στα εθνικά γυμνάσια του Φαν Σιπ.

Η μοναδική δοκιμή λοιπόν ήταν ο Μπρούνο. Ως δεξιός μπακ και έπειτα στα δύο άκρα της επίθεσης. Κατά τα άλλα; Αντί για προπόνηση στον Ρέντη, ένα τεστ απέναντι σε μια έτοιμη ομάδα. Μια από τις λίγες που φαίνεται πως έκανε κανονική προετοιμασία αυτόν τον Αύγουστο.

Ένας τίτλος είναι πάντα κίνητρο. Ένας κανονικός τίτλος όμως. Όχι αυτή η παρωδία. Αυτό το κύπελλο το πήρε ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Στον Βόλο θα κάνει τον γύρο του θριάμβου.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι έτοιμος για τα playoffs του champions league. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να ξεκινήσει στο πρωτάθλημα με το «δεξί» στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτά είναι κανονικά ποδοσφαιρικά ζητούμενα για εκείνον. Το κύπελλο το έκαναν… reality μπογιατζήδες από τη Σάμο και πωλητές τηλεφώνων από τη Ρόδο. Αυτούς που κάποιοι τους υπερασπίστηκαν χθες στη Σούπερ Λιγκ, όταν οι Πειραιώτες έδειξαν το… φεγγάρι: Επαγγελματικό ποδόσφαιρο από επαγγελματίες και όχι από τους πρόθυμους υπηρέτες των «αφεντάδων».

ΥΓ. Έτοιμος παίκτης. Και ικανός να πάρει μια θέση στο rotation της νέας χρονιάς. Μας το έδειξε πέρσι στην προετοιμασία. Μας το θύμισε και απόψε: Βασίλης Σουρλής. Ετών 17 και κάτι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ