Ολυμπιακός : Η τετραπλή ενίσχυση και η υποχρέωση…

Ολυμπιακός : Η τετραπλή ενίσχυση και η υποχρέωση…

Ο Ολυμπιακός φορτώνει ποιότητα το ρόστερ την ώρα που ο τελικός του κυπέλλου έρχεται. Όσο και αν η ΕΠΟ διέσυρε τον θεσμό ο Ολυμπιακός όπως και αν παίξει πρέπει να τους δώσει ένα (ακόμη) μάθημα…

Εβδομάδα που φέρνει μεταγραφές και τίτλο για τον Ολυμπιακό. Υπό νορμάλ συνθήκες, σε κανονικό ποδόσφαιρο και όχι σε εποχές «εξυγίανσης» και ολικής απαξίωσης του αθλήματος από το πιο σκοτεινό σύστημα που δημιουργήθηκε ποτέ, θα μιλάγαμε μόνο για μεταγραφές και προετοιμασία.

Υπό νορμάλ συνθήκες ο Πέδρο Μαρτίνς στο χθεσινό φιλικό ξεμούδιασμα με τον Ατρόμητο θα τέσταρε τους νέους παίκτες, θα δοκίμαζε πράγματα εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος και κυρίως των καθοριστικών αγώνων με Ομόνοια ή Ερυθρό Αστέρα για την είσοδο και φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αλήθεια είναι πως με αυτούς που αφεντεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο ζητάμε πολλά. Πόσο δε μάλιστα μετά από μια σεζόν που οι 18 πόντοι του Ολυμπιακού, στην διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα πόνεσαν πολύ τους «εξυγιαντές» και τα «παπαγαλάκια» τους.

Για αυτό και η ΕΠΟ των «δικών της», στην προκειμένη του «χαλίφη του νότου» έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να σώσει αρχικά την ΑΕΚ στις 26 Ιουλίου και να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις υπέρ της για έναν τελικό κυπέλλου, μήπως και τελικά καταφέρει να κλέψει την κούπα, όπως συνέβη και επί Κοντονή όταν ένα μήνα κάθονταν οι ερυθρόλευκοι για να παίξουν εκτός φόρμας με την ΑΕΚ που έπαιζε πλέι οφ.

Γνωστές ιστορίες «εξυγίανσης», το παρελθόν μας έχει διδάξει, δεν τους μαθαίνουμε τώρα. Η ουσία όμως για τον Ολυμπιακό δεν αλλάζει. Όπως και να παίξει το Σάββατο στο Μπερνα-Μπέου πρέπει να δώσει ένα (ακόμη) μάθημα σε όλους τους… απέναντι που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι κατέλυσαν τα πάντα για να τον διαλύσουν και τελικά δεν μπορούν ούτε να δουν την πλάτη του…

Λογικό ο Μαρτίνς να τονίζει πως έτσι όπως έγινε ο τελικός του κυπέλλου και με τα σπουδαία να είναι μπροστά θα το αντιμετωπίσει τελείως διαφορετικά από ότι αν είχαν συμβεί τα νορμάλ.
Μην νομίζετε όμως πως θα είναι… χαλαροί στον Ολυμπιακό για τον τελικό. Όλοι ξέρουν στο Ρέντη τι πρέπει να κάνουν. Και θα το κάνουν.

Στα της εποχής μας, τις μεταγραφές δηλαδή, ο Ολυμπιακός μέσα στην εβδομάδα δημιουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το νέο του ρόστερ. Αναγκαστικά με αλλαγές, το τίμημα της επιτυχίας είναι μεγάλο άλλωστε, με τον Πέπε να ανακοινώνεται και να ακολουθεί όπως όλα δείχνουν η σπουδαία μεταγραφή με τον Εμβιλά.

Βάλτε και τον Ρέις για το αριστερό άκρο που πάει καλά, είναι και το θέμα του μεσοεπιθετικού για τον οποίο οι Ιταλοί έγραψαν για τον Τααράμπτ (και καλά έκαναν…) και «δένει το γλυκό». Βεβαίως θα υπάρχει και συνέχεια, όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Παντού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ