Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τον έβγαλε στη σέντρα τον Μανούχο ο Κλάτενμπεργκ, θα τον βγάλει και στη... σύνταξη όπως πρέπει;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έλα, πείτε την αλήθεια, μας τρολάρετε κανονικά

Θα μπορούσε να είναι μέρος σατιρικού σκετς, αν δεν ήταν… αλήθεια. Η ΕΟΚ έστειλε την καλύτερη επιστολή των τελευταίων 150 χρόνων (και βάλε).

Έλα, πείτε την αλήθεια, μας τρολάρετε κανονικά | to10.gr

Υπάρχουν φορές που η… πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Θα μπορούσαμε παραφράζοντας τσιτάτα του παρελθόντος να γράψουμε πως εκεί που σταματά η λογική αρχίζει η ΕΟΚ, αλλά είναι αλήθεια πως ό,τι κι αν κάνουμε, δεν μπορούμε να συλλάβουμε το μέγεθος της σκέψης των διοικούντων την Ομοσπονδία. Είναι τόσο προχωρημένη, που μοιάζει με τρολάρισμα κι επειδή σας κούρασα, πάμε να δούμε παρέα το νέο επίτευγμα των ομοσπονδιακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με χθεσινή ημερομηνία έφυγε επιστολή προς τους Κομισάριους της ΕΟΚ και τους Συνδέσμους Κριτών. Η επιστολή, με αριθμό πρωτοκόλλου 3188, φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Τσαγκρώνη, Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ. Τι αναφέρει;

«Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα για τον covid-19 ευάλωτοι θεωρούνται άτομα με συνοδά νοσήματα (σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας), ή άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν επιθυμείτε να ορίζεστε ως κομισάριος, ή γραμματεία αγώνων στα πρωταθλήματα ευθύνης της ΕΟΚ».

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει τον σχολιασμό ένας δύσμοιρος δημοσιογράφος; Πρώτη… τρολιά είναι πως στέλνει οδηγίες προς τους 70χρονους ένας άνθρωπος άνω των 70 (θα είχε μεγαλύτερη πλάκα, αν είχε συνυπογράψει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, έτσι ώστε να ανεβεί ο μέσος όρος ηλικίας). Ένας 70χρονος, λέει σε ανθρώπους άνω των 70 να προφυλαχθούν από την πανδημία. Δεν είναι γηροκομείο, είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Δυστυχώς…

Αλήθεια, γιατί να υπάρχουν Κομισάριοι και Κριτές άνω των 70 ετών; Πότε «χορταίνουν» από δόξα και χρήματα; Πότε λένε «φτάνει, ώρα να δώσουμε τη σκυτάλη σε νεότερους»; Πότε επιτέλους ανανεώνεται ο στόλος των υπερήλικων συντελεστών του αθλήματος. Κι αλήθεια, το πρόβλημα είναι η πανδημία, ή πως έχουμε Κομισάριους και Κριτές τρίτης ηλικίας;

Το χειρότερο όλων είναι ότι ακόμα και σε αυτή την εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση, η ΕΟΚ μετατοπίζει την ευθύνη στις πλάτες εκείνων, που είναι (βάσει επιστημονικών δεδομένων) ευάλωτοι. Ούτε καν εδώ, δεν παίρνει την ευθύνη να πει «απαγορεύεται να συμμετέχουν σε αγώνες άνθρωποι άνω των 70 ετών. Αλλά, πώς να χάσεις την υποστήριξή τους; Πώς να τους πεις «κομμένα τα εξτραδάκια»; Όχι σε αυτούς, που εδώ και χρόνια αποτελούν την… ομάδα κρούσης σου, σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να σε κάνουν Θεό, γιατί κοντά σου έχουν λόγο ύπαρξης.

Ακόμα κι αν είχαμε τον Δαλάι Λάμα και το συμβούλιο των σοφών, πάλι θα θέλαμε να δούμε το μπάσκετ να διοικείται από ανθρώπους, που να μην έχουν περάσει τα 70. Θα θέλαμε συμμετοχική διαδικασία φρέσκων ανθρώπων. Κι όχι, να μην χαθούν, να μην εξαφανιστούν οι μεγαλύτερης ηλικίας παράγοντες του αθλήματος. Άλλο να έχουν έναν συμβουλευτικό ρόλο, άλλο να προσφέρουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους κι άλλο να έχουν «κλειδώσει» το άθλημα, αποτρέποντας σε ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας τη συμμετοχή.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από