Ολυμπιακός : Η «κάλυψη των κενών» είναι λάθος συζήτηση…

Ολυμπιακός : Η «κάλυψη των κενών» είναι λάθος συζήτηση…

Ο Ολυμπιακός δεν πάει για... να πάρει ισοπαλία. Στοχέυει να φτιάξει ομάδα καλύτερη από αυτή που είχε μέχρι τώρα.

Το θέμα είναι ποιός χτίζει μια ομάδα. Ποιός παίρνει αποφάσεις για το τρόπο που θα παίζει για τα χαρακτηριστικά των παικτών που χρειάζεται για τον τρόπο και τον χρόνο που χρειάζεται κάθε νέος παίκτης για να ενσωματωθεί στην ομάδα και να λειτουργήσει μέσα στο σύνολο.

Στον Ολυμπιακό αυτά τα σημαντικά ζητήματα είναι λυμένα. Λύθηκαν τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την απόφαση να αλλάξει την ομάδα και να δώσει τη δυνατότητα σε ένα νέο προπονητή να την σχεδιάσει από την αρχή.

Θυμίζω ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ήρθε στον Ολυμπιακό δυο-τρεις μήνες πριν τελειώσει η προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Ηρθε-είδε, μελέτησε και αποφάσισε. Με στενούς συνεργάτες τον Μοντεστό και τον Καρεμπέ άρχισε το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού. Τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται από την πρώτη χρονιά. Στη δεύτερη οι ερυθρόλευκοι απογειώθηκαν και πέτυχαν όσα γνωρίζουμε και θαύμασαν οι οπαδοί της ομάδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι λογικό να έρχεται η ώρα των μεταγραφών.

Τα «λουλούδια» του Ολυμπιακού άνθισαν και το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών και άλλων ομάδων φούντωσε. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο σημείο να πουλά και πάλι ακριβά, ακριβότερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Κι όταν πουλάς, οφείλεις να είσαι σε ετοιμότητα να αγοράζεις για να καλύψεις τα κενά. Μόνο που με τον Μαρτίνς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Ολυμπιακός δεν αγοράζει για να καλύψει τα κενά. Αγοράζει για να βελτιωθεί. Για να κάνει βήματα μπροστά ώστε να μην αμφισβητηθεί η κυριαρχία του στην Ελλάδα και να ξεπράσει τον μέχρι τώρα εαυτό του στην Ευρώπη. Ετσι είναι σωστό να αντιμετωπίζουμε τις επιλογές του Ολυμπιακού.

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολο και δεν χρειάζεται να συζητάμε το πως οι ερυθρόλευκοι θα καλύψουν τα κενά. Ο Πέπε και ο Εμβιλά είναι επιλογές για να δυναμώνουν την μεσαία γραμμή. Ο Ραφίνια για να προσφέρει παραπάνω από τα όσα πολλά πρόσφερε ο Ομάρ. Το δίδυμο Χολέμπας-Ρέις (εφόσον έρθει τελικά) θα είναι πολύ πιο παραγωιγικό από εάν αριστερό μπακ έστω κι αν αυτός ήταν ο βιονικός Τστσιμίκας. Οταν θα έρθει κι ο εξτρέμ θα μπορούμε να πούμε πολύ περισσότερα. Η αίσθηση όμως είναι μία: Δεν πρόκειται για αναπλήρωση απόντων. Πρόκειται για ενίσχυση με στόχο ένα ακόμα καλύτερο Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ