Είπαμε για τον Πέπε, να μην πούμε και για τον Εμβιλά;

Είπαμε για τον Πέπε, να μην πούμε και για τον Εμβιλά;

Ο Μαρτίνς βρήκε παίκτη να του κάνει την δουλειά του Γκιγιέρμε και κάτι παραπάνω…

Περίμενα λίγο να γράψω τις εντυπώσεις που για τον διεθνή Γάλλο αμυντικό χαφ μέχρι να προχωρήσει ουσιαστικά η μεταγραφή του. Τώρα που μένουν μόνο τα διαδικαστικά σας παραθέτω τις εντυπώσεις που για τον παίκτη με την ελπίδα πως όσα ξέρουμε κι έχουμε δει από τον διεθνή άσσο θα επιβεβαιωθούν μέσα στο γήπεδο αυτή τη χρονιά.

Το πρώτο που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι ο παίκτης καταφτάνει στον Πειραιά με τις ευλογίες του Καρεμπέ και του Μοντεστό. Ερχεται αφού έχει τσεκαριστεί η διάθεσή του να παίξει και να διακριθεί. Να κερδίσει τίτλους και γιατί όχι να συγκινήσει τον Ντεσάν επανερχόμενος στις κλήσεις για την Εθνική Γαλλίας.

Με όλα αυτά θέλω να δείξω ότι ο Εμβιλά δεν έρχεται στην Ελλάδα μόνο για να μεγαλώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Πάμε τώρα στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του διεθνούς αμυντικού μέσου. Το πρώτο που επιβάλλεται να επισημανθεί είναι ότι πρόκειται για πολυσύνθετο παίκτη. Του αρέσει να κινείται ανάμεσα στις γραμμές και να παίρνει πρωτοβουλίες. Εχει συνηθίσει να μάχεται για να αποσπάσει την μπάλα από τον αντίπαλο και ψάχνει αμέσως να ξεμαρκαριστεί για να προωθήσει το παιχνίδι.

Για το σκοπό αυτό θα παρατηρήσετε ότι δίνει γρήγορα την μπάλα σε κοντινή απόσταση και παίρνει θέση ώστε να ξεμαρκαριστεί και να την πάρει ώστε να ξεκινήσει από τα δικά του πόδια η επίθεση. Όταν βρίσκεται ανάμεσα στους στόπερ ψάχνει για την μακρινή μεταβίβαση στα πλάγια. Εχει την ικανότητα να σημαδεύει τους ακραίους σε απόσταση σαράντα και πενήντα μέτρων.

Είναι πολύ πιθανό ο Μαρτίνς να εκτίμησε ιδιαίτερα αυτή τη δυνατότητα του Εμβιλά. Η τακτική του πορτογάλου κόουτς είναι να ανεβάζει ψηλά τους ακραίους μπακ και να εκδηλώνει με αυτούς τοις επιθέσεις της ομάδας του. Ο Εμβιλά έχει το χαρακτηριστικό να βρίσκει τους συμπαίκτες του στην κίνηση. Όταν ο Γάλλος αμυντικός χαφ βρίσκεται από το κέντρο και μπροστά τότε διαφοροποιεί το παιχνίδι του. Ενδιαφέρεται περισσότερο να περάσει κάθετες πάσες για να βρει είτε τον κεντρικό προωθημένο είτε τους εξτρέμ που συγκλίνουν μπαίνοντας στην περιοχή.

Εχει την ικανότητα να κρύβει με το σώμα του την μπάλα ώστε να μην του την αποσπά ο αντίπαλος και μπορεί να κάνει μέτρα με την μπάλα βασισμένος κυρίως στην δύναμη του η οποία του επιτρέπει να βγαίνει νικητής στα τζαρτζαρίσματα. Ο Εμβιλά δεν διστάζει να δοκιμάζει τα πόδια του από απόσταση και να κινείται κάθετα μέσα στην περιοχή για να βρεθεί σε θέση βολής. Ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Εμβιλά, ανεβάζει την ποιότητά του στην μεσαία γραμμή και ενισχύει την δυνατότητά του να παίζει γρήγορα από τα άκρα. Ο Μαρτίνς βρήκε παίκτη να το κάνει την δουλειά του Γκιγιέρμε και κάτι παραπάνω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ