Βίοι παράλληλοι ΠΑΟ και ΟΦΗ!

Βίοι παράλληλοι ΠΑΟ και ΟΦΗ!

Κάποτε ΟΦΗ και Παναθηναϊκός συγγένευαν μέσω της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τώρα μοιάζουν κατά πάρα πολύ στην κρίση, που περνάνε μετοχοδιοικητικά, οικονομικά και παικτικά...

Χαλάλι στη μιάμιση ώρα, που διαθέσαμε, για την παρακολούθηση του αγώνα ΟΦΗ– Απόλλωνα Καλαμαριάς Πόντου 3-1. Δεν μετανιώσαμε , ούτε για μία στιγμή, γιατί δεν προτιμήσαμε το Σουπερ-Λιγκάτο ματς ΠΑΟΚ- Απόλλωνα Σμύρνης 3-0, που διεξαγόταν την ίδια ώρα  και τα λογικά προγνωστικά δεν άφηνα το παραμικρό περιθώριο για αποτέλεσμα- έκπληξη αλά «ΑΕΚ- Απόλλωνας 0-0»…

ΜΑΓΝΗΤΕΣ πολλοί, συγκεντρωμένοι στο «Γεντί Κουλέ», που απέσπασαν το ενδιαφέρον μας και καταλήξαμε  στην συγκεκριμένη επιλογή. Όπως αυτοί:

α) Κάποτε ΟΦΗ και Παναθηναϊκός συγγένευαν μέσω της οικογένειας Βαρδινογιάννη, με τον αξέχαστο Θόδωρο να αποτελεί τον «πατριάρχη» του κρητικού συλλόγου. * Όμιλος (Παναθηναϊκός Αθλητικός) ο ένας, Όμιλος (Φιλάθλων Ηρακλείου) ο άλλος… *Τώρα μοιάζουν κατά πάρα πολύ στην κρίση, που περνάνε μετοχοδιοικητικά, οικονομικά και παικτικά στις αποχωρήσεις απλήρωτων να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας. Είναι σε βίους παράλληλους, έστω με διαφορετικά μεγέθη!

β) ΜΕΓΑΛΗ ομοιότητα, στον τρόπο, που μάχονται, για να περισώσουν ό,τι το δυνατό  και να κρατήσουν όρθιες τις ομάδες τους, οι δύο προπονητές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης  τους «πράσινους», ο Νίκος Παπαδόπουλος τους «ασπρόμαυρους». Μόλις ένα 24ωρο πριν, στο Παναθηναϊκός- Κέρκυρα 4-0 οι οπαδοί –θεατές του νικητή  αποθέωσαν, ίσως με πιο πολλή ένταση από κάθε άλλη προηγούμενη εφετινή φορά, τον Εβρίτη τεχνικό. Αντίδραση ξέσπασμα, αλλά και μήνυμα, για να μείνει στο απυρόβλητο ο αγαπημένος τους προπονητής, από τον «γερμανικό τυφώνα – «Φρειδερίκη», που έπληξε την ομάδα στην βροχοκαταιγίδα της Λιβαδειάς…

ΕΝΑΣ από τους λόγους, που οι «τρίφυλλοι» μέθυσαν με κορωπιώτικο κρασί- πίνοντας «στην υγειά σου, ρε Μαρίνο», ότι ξεκίνησε με 5 Έλληνες στην 11άδα, από τους οποίους οι Δώνης και Χατζηγιοβάνης από τις υποδομές. Στις αλλαγές του β΄ημιχρόνου άλλοι δύο νεαροί, οι Στάϊκος και Κουντουριώτης, ενώ θα ήταν και ο Πίσπας, αν δεν είχε προσωρινό πρόβλημα. Φυσικά ελληνοποιημένη είναι και η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου.

γ) Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ και το «Γεντί Κουλέ» σαν να έχουν γεννηθεί από την ίδια μάνα. Ούνα ράτσα, ούνα φάτσα! Έδρες «στρούγκες». Μικρού μεγέθους, αλλά από τις «εξέδρες» να ξεπηδάει «ηφαιστειακή λάβα». Πριν από λίγες ημέρες, μετά τη λήξη του αγώνα  ΟΦΗ-Δόξας Δράμας 3-0, μας τηλεφώνησε ένας έμπειρος ποδοσφαιρόφιλος (ο Ναξιώτης Λευτέρης), που ήταν παρών, για να καταθέσει: «Ανατρίχιασα, από την ατμόσφαιρα, που έζησα. Το «Γεντί Κουλέ» είναι το ακαταμάχητο όπλο του ΟΦΗ, για την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία»!

ΤΟ «ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ» έβαλε πλάτες και για ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα του ΟΦΗ, αυτό σε βάρος της  πολύ αξιόλογης ομάδας της Καλαμαριάς, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 7, με γκολ, από σουτ-δυναμίτη, του Συμελίδη. Κι ακολούθησε η εντυπωσιακή ανατροπή με τα δύο γκολ  (17΄, 61΄) του εφετινού αρχισκόρερ Δημήτρη Μάνου ( έφτασε στα 9, σε 8 παιχνίδια) και του Παπαστεριανού (83′). Ευρεία, τελικά, επικράτηση , όπως ήταν του Παναθηναϊκού, κατά το Σάββατο.

δ) ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ συναισθηματικά η περιπέτεια, που περνάνε δύο από τους πιο ιστορικούς συλλόγους  της χώρας. Δεν μένει κανένας αδιάφορος, ως και ασυγκίνητος., πέρα και  από την σύμπτωση, ότι ο ένας έχασε πριν από λίγες ημέρες άνθρωπο- «σημαία» του, τον Ευγένιο Γκέραρντ, ο άλλος, σχεδόν αμέσως μετά τον σχεδόν, τον  με «ισοϋψές» ποδοσφαιρικό μέγεθος, Τάκη Λουκανίδη!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την επιθυμία, ως και την ευχή μας, ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά  , όπως είναι πλασμένος και μαθημένος, δηλαδή μία  από τις πιο κορυφαίες ανταγωνιστικές  δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας. Ο δε ΟΦΗ να  επιστρέψει  (εννοείται, αν το αξίζει αγωνιστικά ως το τέλος του πρωταθλήματος) στην Σούπερ Λίγκα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ, όπως σημειώσαμε και σε αυτό τον αγώνα του, θαυμασμός για το Νίκο Παπαδόπουλο. Ο οποίος  προερχόμενος από την επιτυχία του, όταν επανέφερε τον Ηρακλή στη μεγάλη κατηγορία, αλλά ακολούθησε η άδοξη πτώση εξ αιτίας  του μετοχοδιοικητικού καθεστώτος ( ο ομογενής, από τον Καναδά, Σπύρος Παπαθανασάκης «η αχίλλειος πτέρνα») φαίνεται, πως θα πιστωθεί άλλο ένα άθλο, στην προπονητική καριέρα του. Την  άνοδο του «εφτάψυχου» ΟΦΗ, που «εμπνέεται» και από … «το άδειο κάθισμα», στην κεντρική  εξέδρα του γηπέδου, όπου στην πρόσοψη του καθίσματος το «Ε. Γκέραρντ». Πριν από την έναρξη του αγώνα, εκεί εναπέθεσαν λουλούδια  η διοίκηση και οι παίκτες του Πόντιου Απόλλωνα.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ και σε αυτό το ματς, που ήταν για την 12η αγωνιστική, από τον σταθερά 3ο ΟΦΗ (σε απόσταση βολής από την 2η Παναχαϊκή) ο Δημήτρης Μάνος. Ο επιθετικός με την φανέλα 11, θυμίζει σε αποτελεσματικότητα  τον περσινό Γιώργο Γιακουμάκη, με τα 11 γκολ ως σέντερ φορ του Πλατανιά * Λόγος να γίνει, όμως, και για τον άλλοτε… «Μέσι του Κάμπου», τον Βασίλη Κουτσιανικούλη. Χάρη στην τεχνική, την ταχύτητα και την σωματοδομή του είναι … «ο Βαγγέλης Πλατέλλας του ΟΦΗ» (ακόμη και στο πολλές φορές, που πέφτουν στο έδαφος και αποσπούν φάουλ από την δεξιά πτέρυγα…)

ΜΕ ΤΟΝ βραχύσωμο Πλατέλλα να διακρίνεται ιδιαίτερα στον αήττητο  Άρη, ο οποίος «κάνει κοιλιά» στην απόδοση του. Ο πρωτοπόρος υποχρεώθηκε σε 0-0 με τον βαθμολογικά 5ο Καραϊσκάκη. Αλλά στο Χαριλάου οι «κίτρινοι» οπαδοί ήταν  πιο ψύχραιμοι, μόνο, που ζητούσαν μεταγραφές, από τοις Καρυπίδη- Μυροφορίδη. Ενώ λίγο πιο πέρα, στο Αλεξάνδρειο, μετά την οδυνηρή ήττα και από τον Κολοσσό ( 72-86) οργισμένοι να απαιτούν τον εξοστρακισμό του ιδιοκτήτη Νίκου Λάσκαρη…

  • Υ.Γ.: Συμπέρασμα από τα αγωνιστικά και όχι μόνο του Σαββατοκύριακου, ότι για ΠΑΟ και ΟΦΗ, για ΟΦΗ και ΠΑΟ, αξίζει να αφιερώνουμε κάποιο χρόνο περισσότερο. Γιατί είμαστε ενεργοί φίλαθλοι  σε αυτή την εποχή, που δύο ιστορικοί σύλλογοι πασχίζουν για να αποφύγουν την  κατρακύλα, ως τον βυθό του πηγαδιού, εκεί, που έπεσαν – από παρεμφερείς συγκυρίες –  οι ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ