Παπάδες, Χρυσαυγίτες και έφιπποι Κρήτες καβλαντιστές

Παπάδες, Χρυσαυγίτες και έφιπποι Κρήτες καβλαντιστές

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το καρναβάλι της συγκέντρωσης στη Θεσαλονίκη. Για τα ψημάρια που βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν εναντίον ενός ανύπαρκτου εχθρού.

ΟΙ Παναθηναϊκάρες πήγανε και φωνάξανε στο σπίτι του Αλαφούζου. Οι Έλληνάρες, στο Πύργο τον Λευκό. Όπως κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, έτσι κινδυνεύει και η Μακεδονία. Όπως ο Παναθηναϊκός τρώει σφαλιάρες από τις Λαμίες και τους Λεβαδειακούς, έτσι και η Μακεδονία τρώει προσβολές από τους Σκοπιανούς. Εξ ου, το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος, στο συλλαλητήριο. Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη. Με τις εικόνες να θυμίζουν Καρναβάλι της Πάτρας: Παπάδες, έφιπποι Κρητικοί καβλαντιστές, Χρυσαυγίτες, χαβαλέδες, ΠΑΟΚτζηδες και Αρειανοί, βουλευτές και στη μέση ο Ζουράρις, που τον πήρανε στο κυνήγι κι έφαγε και κάτι ψιλές. Δεν ήταν όμως μόνο οι παρόντες. Ήταν και οι απόντες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης που συγκίνησε: «Δεν θα πάω, αλλά η καρδιά μου θα είναι εκεί». Ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο.

ΕΧΟΥΝΕ και τη θετική τους όμως πλευρά αυτά. Είναι ένα είδος απογραφής. Πόσα είναι τα ψημάρια, σ αυτόν τον τόπο; Ευκαιρία να καταμετρηθούν. Πόσοι, είναι αυτοί, που έχουνε την πεποίθηση, ότι κινδυνεύει η Μακεδονία; Ότι θα έρθουνε να μας τη πάρουνε οι κομιτατζήδες οι Σκοπιανοί; Αυτοί που βγήκανε στους δρόμους και φωνάξανε, «μολών λαβέ». Τους είδαμε και τους μετρήσαμε. Είναι όλοι αυτοί, που δεν έχουνε δύο δράμια μυαλό. Και τρώνε τα σότα των παπάδων και των πολιτικών. Όλοι αυτοί που προσκυνάνε τον Άνθιμο και ψηφίζουνε τον Ψωμιάδη. Που τους δουλεύουνε οι πονηροί. Που αποτελούν την εκλεκτή πελατεία, των πάσης φύσεως Μακεδονομάχων. Αυτών, που χτίζουν καριέρες στο όνομα της πατρίδας.

«ΕΓΩ είμαι Μακεδόνας. Η πατρίδα μου η Γευγελή, δεν έχει ελευθερωθεί ακόμα». Ποιος το είπε αυτό; Κανένας Ταμπάκης, ή Κάτμαν, σε εκπομπή της Ανίτας Πάνια; Όχι. Το είπε ο βουλευτής και δύο φορές, Ύπουργος, ο Γιάννης Ιωαννίδης. Και για να γίνω κατανοητός, η πόλη Γευγελή, που ανήκει σε άλλο κράτος, πως θα ελευθερωθεί; Προφανώς με πόλεμο. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Και δεν τα λέει αυτά ο εν λόγο Ιωαννίδης επειδή, έχει κουτιάνει. Τα λέει, επειδή ξέρει ότι απευθύνεται σε θύματα. Σε κορόιδα. Που τον πιστεύουνε και τον ψηφίζουνε.

ΑΠΟ τη μία λοιπόν, θέλουνε να ελευθερώσουμε τη Γευγελή από τους Σκοπιανούς από την άλλη βγαίνουνε στους δρόμους, επειδή κινδυνεύει η Μακεδονία, που είναι μία και ελληνική. Από έναν ανύπαρκτο εχθρό. Φοβούνται δηλαδή τη Φύρομ. Ότι, θα μας πάρει τη Μακεδονία, μία χώρα 25.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Κάτι παραπάνω, από τη Πελοπόννησο. Με ποιο τρόπο; Θα μας κάνουνε πόλεμο; Με τι στρατό; Με τι όπλα; Ένα αεροπλάνο, έχουνε όλο κι όλο. Μ αυτό ραντίζουνε, μ αυτό σβήνουνε τις φωτιές, μ αυτό κάνουνε συγκοινωνία, μ αυτό θα πολεμήσουνε.

ΕΥΚΟΛΟ είναι όμως, να δουλέψεις τα κορόιδα τους Έλληνες. Πολύ εύκολο. Ούτε ιδιαίτερη εξυπνάδα χρειάζεται, ούτε μεγάλη προσπάθεια. Αμάσητο το καταπίνουνε το παραμύθι οι Έλληνες. Για πλάκα, μπορείς να τους παραμυθιάσεις. Όχι, στους δρόμους να βγούνε, αλλά να κόβουνε φλέβες για πάρτη σου:

-Οι Έλληνες, τη δεκαετία του 60, είχανε πιστέψει τον Γεώργιο Παπανδρέου. Τον δήθεν Γέρο της Δημοκρατίας. Γνωστό στα Δεκεμβριανά του 44, σαν «Παπανδρέου παπατζή».

-Οι Έλληνες, τη δεκαετία του 70, αποθέωναν σε όλη την επικράτεια, τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Που είχε χαρίσει τα χρέη στην υπερήφανη αγροτιά

-Οι Έλληνες, με τη βοήθεια του πρύτανη της δημοσιογραφίας, Γιάννη Καψή, είχανε πιστέψει στο θαυματουργό νερό, του Καματερού. Ότι θα τους κάνει καλά από τον καρκίνο.

-Οι Έλληνες, τη δεκαετία του 80, είχανε πιστέψει τον Κουρή. Κατά εκατοντάδες χιλιάδες αγόραζαν κάθε μέρα την Αυριανή.η

-Οι Παναθηναϊκοί, πιστέψανε τον Βγενόπουλο και βγήκαν και στους δρόμους μάλιστα για να απελευθερωθεί η ομάδα από τον Βαρδινογιάννη.

-Οι Έλληνες, πιστέψανε τον Τσάκα. Και δεν αναφερόμεθα στον λαουτζίκο. Αλλά στους δημοσιογράφους και επιφανείς μάλιστα, που τον είχανε κάθε μέρα πρωτοσέλιδο. Ότι θα έφερνε τον πρίγκηπα στο άλογο καβάλα γιά να σώσει τον Παναθηναϊκό.

-Οι Έλληνες, πιστέψανε τον Σώρρα. Ότι είναι ανέκλητος πληρεξούσιος διαχειριστής, χρεογράφων συνολικού ύψους 2.8 τρις δολλαρίων ΗΠΑ. Και τρέχανε στις Εφορίες, να συμψηφίσουνε τα χρέη τους.

-Οι Έλληνες, φάγανε το παραμύθι και πιστέψανε, ότι ο Κατρούγκαλος κι ο Βαρεμένος είναι Αριστεροί.

ΚΑΙ να βγάλουμε το καπέλο βέβαια, στα γατόνια του Σύριζα. Για μία ακόμα φορά, η μπάλα στην εξέδρα. Για μία ακόμα φορά, κουβέντα να γίνεται, στο γάμο του Καραγκιόζη. Με τον κοσμάκη να βογκάει από τα προβλήματα της καθημερινότητας, η συζήτηση, πήγε στη Μακεδονία τη ξακουστή. Και το πρόβλημα στον Κυριάκο. Που σαν κόμμα η ΝΔ, είναι υπέρ της λύσης, αλλά οι Μακεδονομάχοι Βουλευτές της Βορείου Ελλάδος να τρέχουνε στα συλλαλητήρια. Θα χάσει δηλαδή, έστω και μία ψήφο ο Σύριζα λόγο του Μακεδονικού; Ούτε μία. Οι άλλοι της Νέας Δημοκρατίας, είναι που θα μπερδευτούνε.

Στη μουσική επιλογή, Keith Richards- Hickory Wind.

https://www.youtube.com/watch?v=kh09Vw0XgVw

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ