Ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και φάνηκαν λίγοι!

Ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και φάνηκαν λίγοι!

Η ΑΕΚ έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να γίνει διεκδικήτρια τίτλων και να επιστρέψει στην κορυφή, με τα κενά του ρόστερ της να «φωνάζουν»

Η ΑΕΚ έχασε ακόμα έναν τελικό κυπέλλου τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας ανέτοιμη αλλά κυρίως ανήμπορη. Οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, απογοητεύοντας τον κόσμο τους που είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού.

Το ματς του Πανθεσσαλικού ήταν για την ΑΕΚ μια τεράστια ευκαιρία. Οι Κιτρινόμαυροι μπορούσαν να κατακτήσουν έναν τίτλο που θα άλλαζε εντελώς τους συσχετισμούς ενόψει της νέας σεζόν. Η Ένωση θα επέστρεφε στις επιτυχίες και συνάμα θα αποκτούσε μια ισχυρή δυναμική για τη χρονιά που ξεκινά.

Όλα τα παραπάνω χάθηκαν ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να δείξει αποφασιστικότητα και γνώρισε μια δικαιότατη ήττα. Ο Μάσιμο Καρέρα και οι παίκτες του δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, την ίδια ώρα που οι δικές τους έγιναν ατού για τον αντίπαλο.

Από την εικόνα της ΑΕΚ στο γήπεδο προκύπτει ξεκάθαρη ανάγκη για ενίσχυση. Ενίσχυση σε τέσσερις τουλάχιστον θέσεις με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Πρώτη και σημαντικότερη εκείνη του δεξιού εξτρέμ. Ο Ντάνι Βέρντε δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσφέρει στην ΑΕΚ αυτά που περιμένει η ομάδα.

Ο Ιταλός εξτρέμ ήταν ξανά απογοητευτικός, έχοντας μια αναιμική παρουσία και γενικώς κάνοντας πολλά λάθη. Ενώ για ακόμα μια φορά ήταν ο πρώτος παίκτης που απέσυρε από τον αγωνιστικό χώρο ο Καρέρα.

Πέραν του δεξιού εξτρέμ, για να κάνει η ΑΕΚ το βήμα παραπάνω χρειάζεται και έναν καλύτερο δεξιό μπακ από τους υπάρχοντες. Τόσο ο Μπακάκης όσο και ο Παουλίνιο υστερούν σημαντικά στο κομμάτι της δημιουργίας. Έναν τομέα στον οποίο εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δικεφάλου.

Στο προχθεσινό ματς δε, αμφότεροι αντιμετώπισαν σοβαρά ζητήματα και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ιδίως ο Μπακάκης, με τη φάση που τον… χορεύει οκ Ελ Αραμπί να είναι η πιο χαρακτηριστική. Η ΑΕΚ πρέπει να αναζητήσει ένα δεξί μπακ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, βάζοντας προφανώς στο «κάδρο» και το σενάριο της πώλησης, προκειμένου να αδειάσει ο απαραίτητος χώρος στη θέση.

Ανάγκη και μάλιστα μεγάλη υπάρχει και στο κέντρο της άμυνας. Ο Νασίμ Χνιντ μπορεί να… έρχεται και να δείχνει ικανός να σουλουπώσει τα μετόπισθεν της ομάδας, όμως δεν είναι βέβαιο πως αρκεί. Πέραν του Τσιγκρίνσκι δεν υπάρχει κάποια έτοιμη και αξιόπιστη λύση για το κέντρο της άμυνας, μιας και ο Σβάρνας δεν μπορεί να υπολογίζεται για κάτι περισσότερο από τέταρτη επιλογή προς το παρόν. Ενώ ο Λάτσι έχει ακόμα… δρόμο για να μπορέσει να μπει στο rotation.

Οι Κιτρινόμαυροι χρειάζονται ένα στόπερ με τα χαρακτηριστικά του Ογκνιέν Βράνιες. Έναν αμυντικό ηγέτη, που θα ξεχωρίζει με την παρουσία του και θα προσδίδει σιγουριά στα μετόπισθεν της ομάδας.

Τέλος, αναβάθμιση φαίνεται να χρειάζεται και η θέση του τερματοφύλακα. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας τα πήγε καλά προχθές, είναι γενικώς ένας σταθερός τερματοφύλακας, όμως δεν είναι βέβαιο πως θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος του βασικού γκολκίπερ στο βάθος της χρονιάς.

Η ΑΕΚ θέλει έναν τερματοφύλακα με σταθερότητα στις εξόδους και ικανότητα με την μπάλα στα πόδια. Στοιχεία που δεν διαθέτει ο Τσιντώτας. Το κενό του Μπάρκα προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει καλυφθεί και θα αποτελέσει ρίσκο για την Ένωση να προχωρήσει τη χρονιά ποντάροντας αποκλειστικά στους Τσιντώτα και Αθανασιάδη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ