Το «δώρο» του 1.100.000 € του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό!

Το «δώρο» του 1.100.000 € του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό!

Ο ΠΑΟΚ δεν «κόβει» λεφτά από τον Ολυμπιακό εάν μπει στους ομίλους του Champions League. Αντίθετα, του έκανε ένα μεγάλο δώρο με τον αποκλεισμό της Μπενφίκα!

Από το βράδυ της Τρίτης και την πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα, έχουν βγει τα… κομπιουτεράκια. Εχουν ξεκινήσει να μετρούν όλοι τα χρήματα που θα λάβει ο Δικέφαλος του Βορρά με την παρουσία του στα play offs το Champions League, αλλά και πόσα θα καρπωθεί εάν καταφέρει να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πολλοί κάνουν το λάθος να βάζουν στο τσουβάλι των εσόδων του Δικεφάλου και τον… Ολυμπιακό. Κάνοντας λανθασμένες αναφορές στο περίφημο market pool, το οποίο, ωστόσο, έχει καταργηθεί και τα χρήματα από το Champions League δίνονται με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Το market pool προέβλεπε ότι μία χώρα, εν προκειμένω η Ελλάδα, είχε διαθέσιμο ένα ποσό 12 έως 15 εκατ. ευρώ για τις ομάδες που έμπαιναν στους ομίλους του Champions League και αυτό το ποσό μοιραζόταν (55-45) εάν έμπαιναν δύο ή παλαιότερα τρεις. Τώρα, αυτό έχει αλλάξει και η διανομή των χρημάτων γίνεται με βάση το ranking. Τη θέση των συλλόγων στην κατάταξη της UEFA για τη διοργάνωση. Μάλιστα, στο Champions League, κάθε θέση που κερδίζει μια ομάδα στα γκρουπ δυναμικότητας, κερδίζει επιπλέον 1.1 εκατ. ευρώ στον τελικό λογαριασμό.

Μάλιστα, αυτό ήταν και το «δώρο» που έκανε ο ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό. Διότι ο αποκλεισμός της Μπενφίκα ανέβασε τους Ερυθρόλευκους από την 22η στην 21η θέση μεταξύ των ομάδων που (εν δυνάμει) θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Champions League και προσέθεσε το παραπάνω ποσό στο ταμείο του συλλόγου. Καθώς η Μπενφίκα, με βάση το ranking, θα πήγαινε στο Β’ Γκρουπ δυναμικότητας. Και πλέον τη θέση της πήρε ο Αγιαξ.

Ο Ολυμπιακός έχει συνολικά 43.000 βαθμούς στο τρέχον ranking των ομίλων του Champions League. Εάν προκριθεί στους ομίλους και αποκλειστεί κάποια εκ των Σάλτσμπουργκ (53.500 βαθμοί) ή Ντιναμό Κιέβου (55.000 βαθμοί) που επίσης συμμετέχουν στα Play offs του Champions League τότε οι Ερυθρόλευκοι θα αυξήσουν κι άλλο τον λογαριασμό. Καθώς για κάθε άνοδο θέσης θα παίρνουν 1.1 εκατ. ευρώ.

Οσο για τον ΠΑΟΚ; Με τους 21.000 βαθμούς που έχει, εάν αποκλείσει την Κράσνονταρ (35.500) θα πάρει μία από τις τελευταίες θέσεις στο ranking των ομίλων. Καθώς βρίσκεται πάνω μόνο από τις Ρεν (14.000, έχει εξασφαλίσει θέση στους ομίλους), Μακάμπι Τελ Αβίν (16.500), Μόλντε (15.000), Μίντιλαντ (14.500), Φερεντσβάρος (9.000), Ομόνοια (5.350), Ντιναμό Μπρεστ (3.775). Οι όμιλοι, πάντως, δεδομένα θα βάλουν στα ταμεία του ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 20.000.000 €.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ