Ο Φερέιρα, η πρόκριση και οι τοίχοι στη Θεσσαλονίκη…

Ο Φερέιρα, η πρόκριση και οι τοίχοι στη Θεσσαλονίκη…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την μεγάλη βραδιά του ΠΑΟΚ και την γλυκιά εκδίκηση που παίρνει ο Πορτογάλος προπονητής.

Βραδιά που θα αργήσουν να ξεχάσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο με την λογική του Βασίλη Τοροσίδη. Τριακόσιοι βαθμοί στο σακούλι. Εκεί που έχουμε φτάσει ως ελληνικό ποδόσφαιρο, τέτοιες επιτυχίες είναι μεγάλη υπόθεση. Εδώ μιλάμε για πρόκριση που ήρθε κόντρα στα προγνωστικά και φυσικά κόντρα στην εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Κι εδώ που τα λέμε βλέποντας αυτή την εικόνα δύσκολα θα έβρισκες πολλοίς που θα στοιχημάτιζαν πως όλα θα έρθουν Τούμπα στο δεύτερο. Κι όμως ήρθαν.

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε διάθεση όταν οι ομάδες ξαναμπήκαν στο γήπεδο. Η Μπενφίκα μπορεί φαινομενικά να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά φαινόταν πως η φούρια του πρώτου ημιχρόνου είχε περάσει. Σαν να κόπασε ο επιθετικός οίστρος του Πίζι και των υπόλοιπων. Κι επειδή τα περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται ερήμην των αντιπάλων, αυτός που πρέπει να έρθει στο προσκήνιο ο Αμπελ Φερέιρα. Διότι μια χαρά είναι να τον στριμώχνουν όλοι στον τοίχο, στον οποίο του έχουν γράψει και ουκ ολίγα αλλά όταν έχει εμπνεύσεις που του πιάνουν καλό είναι να του αναγνωρίζεται. Δεν αναφέρομαι τόσο στη τοποθέτηση του Κρέσπο σε θέση δεξιού μπακ. Αλλωστε ο Ισπανός έχει παίξει σε τόσες θέσεις δεν θα του ήταν πρόβλημα να παίξει και δεξιά στην άμυνα.

Η έμπνευση του Πορτογάλου να τοποθετήσει τον Ιγκανσον δίπλα στον Σβάμπ ήταν καθοριστική. Ο Ισλανδός αφού βρήκε τα πατήματά του βοήθησε πολύ να αντέξει η ομάδα του στην πίεση της Μπενφίκα. Δεν λέω συμμάχησε και η τύχη με τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο αλλά έτσι γίνεται ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ πάτησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και παίζοντας γρήγορα στην κόντρα επίθεση έριξε τους Λουζιτανούς στο καναβάτσο. Μεγάλη επιτυχία και μεγάλη ανάσα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που ολοκλήρωσε την σεζόν μέσα στην γκρίνια και στην αμφισβήτηση. Ο πρώτος που την ένιωσε ήταν ο Φερέιρα. Τώρα δίνει την εντύπωση ότι κάνει επιλογές που φέρνουν την σφραγίδα του.

Ο Ζίβκοβιτς που ήρθε από την Μπενφίκα έκανε υπέροχη κίνηση και κλείδωσε την πρόκριση με το δεύτερο γκολ. Ο Τζόλης που τον έβαλε στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό και πέρασε απαρατήρητος τώρα είναι στα μπλοκάκια κάθε μάνατζερ που σέβεται τον εαυτό του. Αφησε στα αζήτητα τον Μάτος και εμπιστεύτηκε από την πρώτη εβδομάδα που ήρθε, τον Σβάμπ. Ο κόουτς βάζει την σφραγίδα του στον ΠΑΟΚ που βλέπουμε. Είναι νωρίς ώστε μια επιτυχία να πείσει ότι η ομάδα βρήκε βηματισμό και άφησε πίσω της μια αποτυχημένη χρονιά. Θ ακολουθήσει η Κράσνονταρ, ντέρμπι στο πρωτάθλημα κιια εκεί θα βγουν συμπεράσματα. Η βραδιά όμως ήταν πολύ μεγάλη για τον ΠΑΟΚ. Από το δικό του κέρδος καρπώνεται μερίδιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ