Ο Γκαρσία αποτελεί τον μεταγραφικό δρόμο της ΑΕΚ

Ο Γκαρσία αποτελεί τον μεταγραφικό δρόμο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να δει την αλήθεια κατάματα. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν έντονες και φαίνεται πως οδηγούν την Ένωση σε μια αλλαγή μεταγραφικής πολιτικής.

Η ΑΕΚ προσγειώθηκε απότομα μετά την απώλεια του κυπέλλου. Οι Κιτρινόμαυροι έχασαν τον τελικό με κάτω τα χέρια, με την εικόνα τους να απογοητεύει. Ο Δικέφαλος αναγκάστηκε να δει την αλήθεια κατάματα. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν έντονες και φαίνεται πως οδηγούν την Ένωση σε μια αλλαγή μεταγραφικής πολιτικής.

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ κινούνταν συντηρητικά στο μεταγραφικό παζάρι. Οι Κιτρινόμαυροι έψαχναν για περιπτώσεις-λαχεία, που στο παρελθόν όντως είχαν κατορθώσει να βρουν. Όμως αυτή η συνθήκη δεν θα ισχύει πάντα. Και αυτό ήταν που αντιμετώπισε η ΑΕΚ κυρίως πέρυσι.

Ο Λιβάι Γκαρσία αποκτήθηκε με ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Ο 22χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάκο έγινε η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης, πίσω μόνο από τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Αυτό είναι ενδεικτικό της πίστης που έχουν οι άνθρωποι του Δικεφάλου στις ικανότητές του, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να αποτελέσει και τον οδηγό για τις κινήσεις που θα γίνουν.

Αυτός είναι ο δρόμος που οφείλει να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η ΑΕΚ προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Να επενδύσει σε παίκτες που θα μπορέσουν να αποκτήσουν και μεταπωλητική αξία και να κάνει κινήσεις ουσίας και ποιότητας. Μεταγραφές που θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερο ρίσκο.

Είναι σαφές πως η απόσταση από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ παραμένει σημαντική για την ΑΕΚ. Η Ένωση έκανε πολλά βήματα προς τα πίσω μετά το πρωτάθλημα του 2018 και η… συνταγή για να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις είναι η συγκεκριμένη. Η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη για αλλαγές, κάνοντας μια μεταγραφή που μέχρι πριν λίγο καιρό θα έμοιαζε απίθανη για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως μία και μόνο προσθήκη δεν αρκεί και θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ