Η εξυγίανση στα καλύτερα της (vids)

Η εξυγίανση στα καλύτερα της (vids)

Μπαίνουμε στο πιο καθοριστικό σημείο της χρονιάς και η… εξυγίανση ρίχνει στη «μάχη» τα «βαριά χαρτιά». Η τρομερή… σύμπτωση με τον Σιδηρόπουλο που σχεδόν δύο χρόνια τώρα σφυρίζει Ολυμπιακό μόνο με ΑΕΚ με μια μόλις εξαίρεση.

Είναι λίγο άβολο για τη νέα εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό που συμβαίνει. Απολύτως κατανοητό, φαίνεται άλλωστε και από την απέλπιδα προσπάθεια των υποστηρικτών του συστήματος να πείσουν πως ο ευνοημένος είναι ο Ολυμπιακός!

Στοχοποιώντας τον Κώστα Φορτούνη που κατ΄αυτούς δεν έπρεπε να πέσει στο ντου που του έκανε, άτσαλα, ο αμυντικός της Ξάνθης αλλά έπρεπε μείνει όρθιος και να δείξει ότι είναι παλικάρι και ότι αντέχει στα δύσκολα! Τι και αν όλοι οι αρμόδιοι σε θέματα διαιτησίας τους βγάζουν στην σέντρα λέγοντας πως ήταν σωστό το πέναλτι; Όλοι πλην ενός βεβαίως που και να ήθελε να πει την αλήθεια, δεν μπορεί.

Είναι θέμα εξυγίανσης βλέπετε όπως την εννοούν και την θέλουν οι υποστηρικτές της. Για τον Καραντώνη βεβαίως δεν θα διαβάσετε αφιερώματα γιατί είναι διαιτητής της εξυγιαντικής ΕΠΟ. Όπου να ναι θα δούμε κάπου πως ο άνθρωπος παρασύρθηκε από τον «κακό» Φορτούνη, που αποτελεί μετά την Μακεδονία και τα Μνημόνια μείζον εθνικό θέμα!

Γελάει ο κόσμος βεβαίως, αλλά αυτά δεν είναι τα σπουδαία. Περσινά ξινά σταφύλια που έλεγε και ο Πέτρος Κόκκαλης. Δουλειά να γίνεται.

Τα σπουδαία ξεκίνησαν με τον ορισμό, ποιου άλλου, του κορφαίου που έλεγε και ο Σημίτης. Του καλύτερου διαιτητή της χώρας, του Τάσου Σιδηρόπουλου. Καλύτερο για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ βεβαίως αλλά γιατί να τα θυμόμαστε αυτά τώρα…

Η… εξυγίανση στα καλύτερα της λοιπόν με τον Σιδηρόπουλο να σφυρίζει το ντέρμπι της Τετάρτης τηρώντας τις παραδόσεις. Τώρα που κρίνονται πολλά θα μπουν τα «βαριά χαρτιά» στη «μάχη». Ο Ολυμπιακός βλέπετε, παραμένει πρώτος στο πρωτάθλημα, παρά τις φιλότιμες αν μη τι άλλο προσπάθειες που γίνονται για το αντίθετο. Τα μηνύματα λοιπόν ξεκίνησαν από το Κύπελλο για να περάσουμε και στο πρωτάθλημα σύντομα με ανάλογες κινήσεις, εξυγιαντικές πάντα.

Παρεμπιπτόντως κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει τελικά και τόσο καλά στην ελληνική διαιτησία για να έχουμε «επισκέψεις» άρον-άρον. Μάλλον πήραν χαμπάρι στα ξένα πως ο Περέιρα… παρακολουθεί.

Στο θέμα μας πάλι.

Το ντέρμπι άρχισε νωρίς. Εδώ που τα λέμε από την κλήρωση είχε «αρχίσει» αλλά μετά τον ορισμό του Σιδηρόπουλου «άναψε» για τα καλά.

Η άμεση τοποθέτηση του Ολυμπιακού για τον «ορισμό-πρόκληση» του Σιδηρόπουλου έφερε την αντίδραση της ΑΕΚ που με σχεδόν 24 ώρες καθυστέρηση είδε πέναλτι-μαϊμού στο Καραϊσκάκη και την απάντηση του Ολυμπιακού στην ΑΕΚ μέσω του Καραπαπά.

Τόσα ματς, τόσα λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού από τον Σιδηρόπουλο, το λες και… προβληματισμό.

Το εντυπωσιακό όμως με τον Σιδηρόπουλο και τον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο αυτό. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Σιδηρόπουλος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια επιλέγεται να σφυρίζει Ολυμπιακό μόνο στα ματς με την ΑΕΚ. Παρότι είναι ο Νο1 μη αποδεκτός διαιτητής από τους ερυθρόλευκους.

Το ντέρμπι με τους «πράσινους», που και πάλι τα έκανε μαντάρα, είναι το μοναδικό ματς σε αυτό το διάστημα που σφύριξε Ολυμπιακό χωρίς να έχει αντίπαλο την ΑΕΚ. Αυτό που θα διευθύνει την Τετάρτη θα είναι το 6ο ματς με Ολυμπιακό με τα πέντε από αυτά να είναι απέναντι στην ΑΕΚ!

Τρομερή… σύμπτωση αν μη τι άλλο.

Στις 17 Μαΐου 2016 ξεκίνησε με τον τελικό Κυπέλλου του… Κοντονή και το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ, στις 2 Οκτωβρίου 2016 ήρθε το 3-0 στο Καραϊσκάκη με την περιβόητη φάση του Πατίτο, στις 26 Απριλίου ο δεύτερος ημιτελικός Κυπέλλου και το 0-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με το χτύπημα εκτός φάσης του Βράνιες που ο Σιδηρόπουλος το είδε για κίτρινη κάρτα, και στο φετινό πρωτάθλημα στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 το 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Είχε μεσολαβήσει μόνο το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟ 3-0 στις 6 Νοεμβρίου 2016.

https://youtu.be/jh44fWr6o4M

https://youtu.be/jMGa7tTfJxA

https://youtu.be/4qOO-ZHyEDU

Και αν η απάντηση είναι πως ο Σιδηρόπουλος είναι διεθνής διαιτητής και σφυρίζει ντέρμπι, έτυχε να πέσουν πολλά Ολυμπιακός-ΑΕΚ μαζεμένα τα τελευταία δύο χρόνια τότε γιατί στα αντίστοιχα ματς της ΑΕΚ θα βρούμε εκτός και από ντέρμπι με ΠΑΟΚ και με ΠΑΟ αλλά και ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και βεβαίως του αλήστου μνήμης με τον Πλατανιά, τον περσινό προημιτελικό Κυπέλλου με το πέναλτι θαύμα που είχε δώσει στην ΑΕΚ στο ξεκίνημα στην βουτιά του Μάνταλου.

https://youtu.be/x2KEESozSYI

Ο Σιδηρόπουλος βεβαίως το πιθανότερο είναι να επιδιώξει να… τιμήσει τις παραδόσεις σε ένα ακόμη ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ. Αν κάνει την έκπληξη θα το δούμε το βράδυ της Τετάρτης.

Το ζητούμενο όμως για τον Ολυμπιακό που γνωρίζει, για αυτό και βγάζει την αντίδραση που έβγαλε, είναι να τον «ακυρώσει» στο χορτάρι όπως έκανε πέρσι στο Καραϊσκάκη και με την ΑΕΚ και με τον ΠΑΟ.

Να τον αφήσουν στην άκρη οι παίκτες του Γκαρθία, να παίξουν την μπάλα τους και να προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ