Ολυμπιακός : Μόνος τρόπος το ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός : Μόνος τρόπος το ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός... θυμίζει πάλι Ολυμπιακό και αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Τα υπόλοιπα στέλνουν την μπάλα στο «απέναντι» γήπεδο, σε μια συγκυρία που αναμενόμενα η επίθεση μεγαλώνει.

Χτυπήματα κάτω από τη… ζώνη. Από τον αναμενόμενο ορισμό του Σιδηρόπουλου που μόνο η παρουσία του «εκνευρίζει» τον οργανισμό Ολυμπιακός, μέχρι τα δημοσιεύματα για τον «βουτηχτή» Κώστα Φορτούνη που μάλλον θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Φασίδη ο οποίος προσγειώθηκε στον σβέρκο του στην περίφημη φάση του πέναλτι της Κυριακής!

Και ενώ ήδη η φασαρία αρχίζει να κυριαρχεί σε λογική pre-game: Στην πραγματικότητα συμβαίνουν τα αυτονόητα και τίποτε παραπάνω. Οι Ερυθρόλευκοι μόλις πέρασαν στην επόμενη «πίστα» και αυτό θα πρέπει να τους ικανοποιεί πόσο μάλλον αν αναλογιστούν την διαδρομή τους, από τον Αύγουστο.

Κάπου εδώ λοιπόν καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να διαχειριστούν πέρα από αγωνιστικά και πνευματικά το παράδοξο της φετινής σεζόν. Εκείνο που σχηματίζει το αφήγημα πως στόχος δεν είναι τόσο η επιτυχία των άλλων, όσο το φινάλε της δικής του κυριαρχίας. Η δική τους πτώση είναι το… μίνιμουμ της εξυγίανσης.

Θα συνέβαινε και αυτό αργά ή γρήγορα. Οι άλλες μορφές της επίθεσης. Από τη στιγμή που όχι μόνο δεν έπεσαν στα τέλη Οκτώβρη όταν έμειναν 5 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και 4 από τον ΠΑΟΚ, αλλά πήραν… αμπάριζα και έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα.

Θα νιώσουν (ή μάλλον ήδη νιώθουν) την πίεση να αυξάνεται, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Από την Ομοσπονδία που όπως μάθαμε έχει επισκέψεις από την UEFA για όσα συμβαίνουν στη «νέα εποχή», μέχρι το μιντιακό σύστημα που ήταν εκεί πριν από αυτή προκειμένου να την υπηρετεί. Με δύο λόγια: Οτιδήποτε μπορεί να αποπροσανατολίσει.

Τι χρειάζεται; Προφανώς ψυχραιμία. Το πρόβλημα είναι στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Εκείνο το κλισέ που κάνει λόγο για την πλάτη στον τοίχο. Από αύριο απλώνεται μπροστά μια τριλογία αναμετρήσεων με την ΑΕΚ, η σπουδαιότερη εκ των οποίων είναι φυσικά εκείνη για το πρωτάθλημα. Επιπλέον, την Κυριακή, η ομάδα του Γκαρθία πηγαίνει Τρίπολη να αντιμετωπίσει τον Αστέρα, ενώ η αντίπαλος του μένει ΟΑΚΑ για ένα εύκολο απόγευμα με αντίπαλο τη Λαμία.

Κάθε κάρτα, κάθε εστία έντασης στον αγωνιστικό χώρο, κάθε παιχνίδι του μυαλού μπορεί να κοστίσει περισσότερο από ότι εκτιμάται αυτή τη στιγμή. Περιμένουν στη γωνία και δεν κρύβονται.

Ο Ολυμπιακός αυτόν τον καιρό θυμίζει και πάλι… Ολυμπιακό. Αυτό πιθανότατα φτάνει για να βάλει «τικ» δίπλα στον στόχο των επόμενων ημερών. Αρκεί να μείνει η κουβέντα αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Στον Φορτούνη, τον Καρίμ, τον Μάριν, τον Μιραλάς.

Στην αρχή της περσινής σεζόν ο Σιδηρόπουλος εμφανίστηκε στο Καραϊσκάκη δύο φορές. Και με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό. Το κοντέρ έγραψε 2Χ 3-0. Έστω και αν ο διεθνής ρέφερι δεν είδε την μπουνιά του Πατίτο στον Φιγκέιρας ή έστω και αν είδε μόνο εκείνος πέναλτι σε εκείνη την πτώση του Βιγιαφάνιες στην περιοχή, με τον Μποτία να διώχνει καθαρά τη μπάλα.

Κατανοητό το θέμα συζήτησης. Μοναδική όμως και η απάντηση του. Το ίδιο το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ