ΠΑΟΚ : Σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια της πρόκρισης

ΠΑΟΚ : Σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια της πρόκρισης

Ένας σοβαρός και πειθαρχημένος ΠΑΟΚ, απέναντι στην Κράσνονταρ μπορεί από το πρώτο παιχνίδι να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και να μπει από σήμερα στον τρελό χορό των εκατομμυρίων.

Ραντεβού με την ιστορία του, μέρος πρώτο, θα δώσει σήμερα το βράδυ στο Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ζει και αναπνέει για το συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες δούλεψε σκληρά προκειμένου να βάλει από σήμερα τα θεμέλια της πρόκρισης.

Στην Τούμπα νιώθουν έτοιμοι από κάθε άποψη και λένε πως φέτος μπορούν να πετύχουν τον μεγαλύτερο στόχο της ομάδας δηλαδή την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Οι Ασπρόμαυροι με την αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει μετά τις προκρίσεις επί των Μπεσίκτας και Μπενφίκα θέλουν να… πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατά του και να μην του επιτρέψουν να τους πληγώσει.

Μπορεί η Κράσνονταρ να μην έχει το όνομα που θα τρομάξει όμως είναι μια ομάδα που έχει δουλευτεί πολύ από τον Μουράτ Μουσάεφ τα τελευταία χρόνια. Αυτό που την διακρίνει είναι η αγωνιστική της συνοχή και το πείσμα που υπάρχει στη Νότια Ρωσία να κάνει το βήμα παραπάνω. Είναι γεγονός πως στο Κράσνονταρ αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ κάπως υπεροπτικά, καθώς περίμεναν την Μπενφίκα για αντίπαλο. Θεωρούν πως ο Δικέφαλος είναι του χεριού τους και μπορούν να πάρουν την πρόκριση με δύο νίκες. Αυτό βολεύει τους Θεσσαλονικείς που και στις δύο προηγούμενες ευρωπαϊκές του μάχες αγωνίστηκε από τη θέση του αουτσάιντερ.

Το ζητούμενο για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους ποδοσφαιριστές του είναι να εξασφαλίσουν σκορ πρόκρισης, από το αποψινό παιχνίδι, γνωρίζοντας όμως, πως απέναντι του δεν έχουν ούτε την ΑΕΛ, αλλά ούτε και τον Ατρόμητο. Έχουν έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, που διψά και αυτός για την πρόκριση στους ομίλους. Ο Πορτογάλος τεχνικός όπως είπε στους ποδοσφαιριστές σε μια πρόσφατη ομιλία του. «Τίποτα δεν είναι εύκολο, όμως εμείς με την απόδοση μας μπορούμε να το κάνουμε εύκολο».

Ο ΠΑΟΚ, που ταρακούνησε την Ευρώπη με τη νίκη-πρόκριση επί της Μπενφίκα, θα έχει στραμμένα όλα τα μάτια πάνω. Όλοι περιμένουν να δουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα. Αν με την οικονομική αναδιάρθρωση που επιχειρείται στην ομάδα καταφέρει να πετύχει το ακατόρθωτο. Δηλαδή, με τα 5 εκατ. ευρώ, που επένδυσε ο Ιβάν Σαββίδης για μεταγραφές σε σχέση με τα τεράστια μπάτζετ που ρίχτηκαν από άλλες ομάδες μπορεί να τους κάνει να παραμιλάνε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα αλλάξει σχηματισμό, σκέφτεται όμως να χρησιμοποιήσει και πάλι τον Κρέσπο στην δεξιά πλευρά για να συγκλίνει προς την άμυνα και να περιορίζει τις κινήσεις των αντιπάλων του. Για την επίθεση όμως, είναι πιθανό να αξιοποιήσει την «καυτή» τριάδα, που αποτελείται από τους Πέλκα, Τζόλη και Αντρίγια Ζίβκοβιτε. Στον Δικέφαλο δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την αγωνιστική κατάσταση του Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ο Πολωνός έμεινε μακριά από το καλό πρόσωπο που έδειξε το ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην Τούμπα γι’ αυτό άλλωστε τον λόγω δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό για να φέρουν ένα επιθετικό πρώτης γραμμής όπως είναι ο Τσόλακ. Στην περίπτωση που επιλέξει τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης, τότε, ένας εκ των τριών, πιθανότατα ο Πέλκας να μείνει στον πάγκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ